دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 خرداد 1401 - 00:02
گزارش آنا؛

نفتکش ایرانی در یونان با زبان اقتدار آزاد شد/ اثبات فرمایشی بودن دادگاه‌ها در غرب

رأی دادگاه یونان در زمینه لغو حکمی که به آمریکایی‌ها اجازه می‌داد نفت ایران را مصادره کنند، نشان داد رفتار و کردار دنیا درقبال ایران متفاوت است و طبعاً برای اینکه دنیا زبان ما را بفهمد، باید با زبان خودشان در عرصه عمل سخن گفت.
کد خبر : 664370
نفتکش ایرانی

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، دولت یونان چندی پیش از حرکت یک فروند کشتی با پرچم جمهوری اسلامی ایران در سواحل این کشور جلوگیری کرد و بار آن با هماهنگی دولت آمریکا توقیف شد و این در حالی است که کشتی برای حفظ ایمنی پرسنل و کشتی به سواحل یونان پناه برده بود. این اقدام با واکنش مقام‌های ارشد کشورمان مواجه شد و رهبر انقلاب اسلامی توقیف دو کشتی یونانی در آب های خلیج‌فارس را در واکنش به اقدام غیرقانونی آتن ستودند. همچنین سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان اینکه روابط ایران و یونان همیشه محترمانه بوده و باید همین‌طور باقی بماند، گفت: در موضوع توقیف کشتی ایرانی، دولت یونان نشان داد دستور طرف ثالث برایش مهم‌تر است و آتن به جای هیاهو باید موضوع را از مسیر قانونی و قضایی دنبال کند.


تهران پس از اقدام غیردوستانه آتن تلاش کرد با پیگیری راه‌های دیپلماتیک و احضار کاردار سفارت یونان، این کشور را از راهزنی دریایی منع کند، اما دولت یونان تحت حمایت آمریکا از جبران اشتباهش خودداری و در نهایت ایران اقدامات تنبیهی ابتدایی را درقبال دزدی دریایی یونان اجرا کرد. کشورهای اروپایی که از توقیف دو نفت‌کش یونانی به‌وسیله ایران وحشت کرده‌ بودند، خواستار آزادی آن شدند و بدون بیان دزدی دریایی طرف یونانی، این درخواست زیاده‌خواهانه را مطرح کردند. سخنگوی اتحادیه اروپا به‌دنبال توقیف دو کشتی یونانی در آب‌های خلیج‌فارس این اقدام را غیرقابل قبول تلقی کرد و گفت، این نهاد اروپایی در تماس با مقام‌های ایرانی دراین‌باره ابراز نگرانی‌ کرده و خواستار شفاف‌سازی درباره آن شده است.



رأی دادگاه یونان نشان داد رفتار و کردار دنیا درقبال ایران متفاوت است



پیتر استانو، در بیانیه‌ای درباره توقیف دو کشتی یونانی گفت: ما با نگرانی زیادی توقیف غیرقابل قبول دو کشتی یونانی به‌وسیله ایران در خلیج‌فارس را دنبال می‌کنیم. بلافاصله موضوع این توقیف را با مقام‌های ایران مطرح و نگرانی شدیدمان را درباره این اقدامات مطرح کردیم و خواستار شفاف‌سازی، تصمیم‌گیری و تنش‌زدایی سریع هستیم. آزادی دریانوردی و برقرار بودن جریان آزاد تجارت از اصول اصلی هستند که اتحادیه اروپا از آن‌ها حمایت می‌کند.



نفتکش ایرانی در یونان با زبان اقتدار آزاد شد/ اثبات فرمایشی بودن دادگاه‌ها در غرب

توقیف نفت‌کش ایرانی در سواحل یونان


او همچنین درباره کشتی توقیف شده‌ حامل نفت ایران گفت: ما درباره وضعیت کشتی «پگاسوس» که تحت توقیف یونان است، با مقام‌های یونان در تماس نزدیک هستیم.


اقدام ایران در آن زمان حامل دو پیام بود؛ نخست، اینکه کشورهای منطقه به‌ویژه صادرکنندگان نفت باید با اقتدار از حقوق و امنیت خود دفاع کنند و دوم، اینکه کشورهای متخاصم باید متوجه باشند ایران درقبال هیچ تهدیدی علیه منافع خود منفعل نخواهد بود.


حال پس از گذشت حدود یک هفته سازمان بنادر و دریانوردی کشورمان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: با اقدام سریع و مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران، پیگیری ارگان‌های ذی‌ربط و حمایت‌های وزیر راه و شهرسازی، با وجود حکم آمریکایی‌ها مبنی بر نگهداری کشتی و توقیف کالا به نفع این کشور و موافقتنامه معاضدت حقوقی میان آمریکا و یونان، درنهایت حکم بازگرداندن بار به صاحب آن صادر شد.


طبق این بیانیه، دولت یونان دستور مربوطه برای آزادی کشتی را صادر کرد و اکنون شاهد رفع توقیف کشتی و بازگرداندن بار به صاحب آن هستیم.


وجود دادگاه در غرب پوششی برای قانونی جلوه دادن چپاول‌هاست


رأی دادگاه یونان در زمینه لغو حکمی که به آمریکایی‌ها اجازه می‌داد نفت ایران را مصادره کنند، حاوی نکاتی است، ازجمله اینکه نشان داد رفتار و کردار دنیا درقبال ایران متفاوت است و طبعاً برای اینکه دنیا زبان ما را بفهمد، باید با زبان خودشان در عرصه عمل سخن گفت؛ در غیر این‌صورت آنچه که درباره تبلیغات مختلف مبنی بر نقش دیپلماسی بیان می‌شود اثر ندارد و باید با زبان اقتدار و زبانی که عرصه بین‌الملل می‌فهمد، سخن گفت.




بیشتر بخوانید:


ان‌بی‌سی نیوز: نفتکش یونانی توقیف شده توسط ایران عازم آمریکا بود


سفارت ایران در یونان: کل محموله نفت کشورمان مسترد خواهد شد


یونان حکم مصادره محموله نفت ایران توسط آمریکا را لغو کرد




رأی دادگاه یونان نشان‌دهنده فجایعی است که در عرصه بین‌المللی در قالب قانون جنگل علیه ملت‌ها رخ می‌دهد و اثبات می‌کند دنیا در چه وضعی قرار دارد و ما باید با چه زبانی با دنیا سخن بگوییم. دیگر بر همگان روشن شده است باید با چه زبانی با جامعه بین‌المللی و کشورها و مخصوصاً کشورهایی که تحت تأثیر آمریکا هستند، سخن گفت.



دیر یا زود پشت صحنه دادگاه‌های فرمایشی در دنیای غرب و محکومیت‌های ساختگی علیه کشورها آشکار می‌شود



موضوع دیگر این است که وجود دادگاه در غرب پوششی برای قانونی جلوه دادن چپاول‌هاست؛ مانند مجامع حقوق بشری که کشورها را به تناسب سیاست‌ها محکوم می‌کنند یا دیدگاه‌های تبلیغاتی که دموکراسی را برای دلخواه خودشان تفسیر و بر مبنای آن افراد و طرف‌ها را محکوم یا تبرئه می‌کنند. دادگاه یونان نشان داد دادگاهی فرمایشی است که در دنیای غرب مشابه آن به وفور یافت می‌شود؛ دادگاه‌هایی که برای پیشبرد منافع و زیاده خواهی‌های افزون‌طلب‌ها و اجرای برخی سرقت‌های بزرگ و اجرای سیاست‌های استعماری استفاده می‌شود.


تجربه نشان داده است این دادگاه‌ها زمانی که زیر فشار قرار بگیرند، از رأی خود نیز بازمی‌گردند، یعنی پوشش دادن به جرائم تا زمانی است که منافع سلطه‌طلبان به خطر نیفتد؛ در غیر این‌صورت مجبور به عقب‌نشینی‌های ذلیلانه و بازگشت از احکام قبلی خود هستند.


دیر یا زود پشت صحنه این دادگاه‌های فرمایشی در دنیای غرب و محکومیت‌های ساختگی علیه کشورها آشکار می‌شود و همگان خواهند فهمید چه اتفاقاتی در دنیا رخ می‌داده و این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران در پرونده نفتکش یونانی با اقتدار با زبان دنیا سخن گفت و حق خود را بازستاند؛ ایران با زبانی صحبت کرد که برای غربی‌ها قابل فهم است و باعث شد حق خود را بگیرد و پشت صحنه دادگاه‌ها افشا شود. این دادگاه‌ها متأسفانه ایجاد شده‌اند برای اینکه از پوشش آن‌ها برای عملیات‌های روانی استفاده شود و هیچ‌گاه دادگاه واقعی نبوده‌اند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب