مردان کمتر از زنان به سلامتیشان اهمیت میدهند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، فرزین سلیمان زاده مسئول برگزاری روز ملی سلامت مردان در این باره گفت: بر اساس تحقیقات و بررسیهای صورت گرفته مشخص شده که مردان نسبت به زنان به سلامت خود توجه کمتری دارند و این امر در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه نیز کم و بیش یکسان است. حتی در کشورهای پیشرفته هم مردان به دلیل ویژگی های اجتماعی و ذهنی در مراقبت از سلامت خود نسبت به خانمها سهلگیرتر هستند.
وی افزود: بنابراین شیوع برخی از بیماریهای مهم مانند سرطانها، دیابت و بیماریهایی که در پی مصرف سیگار و یا سوء مصرف الکل و مواد مخدر و همچنین عادات غذایی نا مناسب ایجاد میشوند نیز در مردان بیشتر از زنان است.
این عضو هیات مدیره انجمن ارولوژی ایران، گفت: خوشبختانه امسال تفاهم نامهای را با انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی نیز به امضا رساندیم تا از امکانات و مراکز درمانی وابسته به این انجمن نیز در روز ملی سلامت مردان به نحو مطلوب و در راستای خدمات رسانی بهتر و گسترده تر به مردان درسراسر کشور بهره مند شویم.
شایعترین بیماریهای مردان در کشور
عضو هیات مدیره انجمن اورولوژی ایران ادامه داد: در کشورهای پیشرفته یا در حال توسعه، بیش از آنکه بیماریهای واگیردار و عفونی به جامعه آسیب برسانند بیماریهای غیرواگیر آسیب رسان هستند. کما اینکه در کشورهای پیشرفته هم همینطور است.
وی هشدار داد: به دلیل تغییر سبک زندگی، کم تحرکی و گرفتارشدن بخش قابل توجهی از مردان در زندگی شهری، متاسفانه بیماریهای قلبی- عروقی، دیابت و برخی سرطانهای خاص مردان در دنیا شیوع به نسبت بالایی دارد که باید در راستای پیشگیری و اطلاع رسانی دراین باره قدم های جدی برداشت.
جراح و متخصص بیمارهای کلیه و مجاری ادرار گفت: اما در عین حال بیماریهای عفونی مردان نیز در دنیا در حال شیوع است که البته برایشان پیشگیری و درمان های مناسب داریم.
وی گفت: این درحالی است که بیش از آنکه درمان در مورد آنها نقش کنترل کننده داشته باشد، آگاهی و اطلاع رسانی در خصوص پیشگیری از آنها بسیار حائز اهمیت است. تعداد این بیماریها کم نیست، اما آنچه به نظر انجمن ارولوژی ایران امسال به دغدغه مهمی طی سال های اخیر تبدیل شده شیوع بیماریهای منتقل شونده از راه جنسی است که باید به دقت مورد نظر قرار گیرد.
سلیمانزاده ادامه داد: حال آنکه متأسفانه به دلیل شرایط فرهنگی کشور، کمتر در خصوص این بیماریها صحبت می شود و برخی از این بیماریها در جامعه به طور خزنده و زیرپوستی رو به افزایش است که درصورت عدم توجه و پیشگیری سریع میتواند به عنوان یک بمب ساعتی خطرناک عمل کند.
وی تاکید کرد: به همین دلیل موضوع خاصی که امسال در روز سلامت ملی مردان روی آن تأکید بیشتری داریم سلامت در حیطه بیماریهای منتقله از راه جنسی است؛ تا خانوادهها را از این مهم مطلع کنیم.
این ارولوژیست با بیان اینکه ششم اسفندماه هر سال به عنوان روز جهانی مردان شناخته شده است، اظهار کرد: هدف از برگزاری روز ملی سلامت مردان، آشنایی با انواع خطراتی که مردان را به واسطه جنسیت، نوع کارهایی که انجام می دهند و شیوع بیشتر برخی از بیماریها که سلامتی آنها را تهدید میکند، توجه مردان به سلامتی است.
انتهای پیام/