دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 خرداد 1401 - 17:06

ورود کدام داروها به عربستان ممنوع هستند؟

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در رابطه با محدودیت ورود برخی داروها به عربستان گفت: عربستان به روال سال‌های قبل، داروهای ممنوعه را اعلام کرده که شامل آرام‌بخش‌ها و داروهایی است که پایه مخدر و کدئین دارند.
کد خبر : 663983
حجاج در مراسم حج تمتع

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر اظهار کرد: از ماه گذشته که دولت سعودی دستورالعمل را اعلام کرد به زائران و پزشکان معاینه کننده اطلاع‌رسانی کردیم از جمله اینکه عربستان کارت واکسن دو دز را شرط کرده است.


وی افزود: از 10 واکسنی که عربستان اعلام کرده بود سه واکسن سینوفارم، آسترازنکا و اسپوتنیک در لیست واکسن‌های زائران در داخل کشور وجود داشت لذا توصیه شد کسانی که از این نوع واکسن‌ها تزریق نکردند دو دز را در فاصله سه تا چهار هفته‌ی باقی‌مانده تا حج استفاده کنند که این اتفاق افتاد و الان زائران مشکلی از نظر واکسیناسیون ندارند.


رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در مورد شرط سنی برای پرواز حج این‌طور گفت: از نظر حداقل سن، هیچ محدودیت و مشکلی وجود ندارد اما افراد بالاتر از 65 سال مجاز به تشرف نیستند.


مرعشی همچنین در رابطه با محدودیت ورود برخی داروها به عربستان اظهار کرد: به روال سال‌های قبل، عربستان داروهای ممنوعه را اعلام کرده که شامل آرام‌بخش‌ها و داروهایی است که پایه مخدر و کدئین دارند. کسانی که داروهای اعصاب و روان مصرف می‌کنند نیز باید نسخه پزشک معالج همراهشان باشد اما سایر داروها مشکلی ندارند.


وی به زائرانی که بیماری پرفشاری خون، دیابت و مشکلات تنفسی دارند توصیه کرد که داروهای خود را به میزان کافی و حداقل برای 35 روز تهیه کنند و همراه خود داشته باشند.


رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه امسال زیارت حج در فصل گرم سال انجام می‌شود لذا توصیه ما به زائران این است که حتی‌المقدور در هوای گرم و تابش مستقیم آفتاب تردد نکنند. زیارت حرمین شریفین را به ساعات شب و عصر و بامدادی قبل از طلوع آفتاب موکول کنند که دچار گرمازدگی نشوند، از مایعات به میزان زیاد استفاده کنند و استحمام روزانه را نیز جزو برنامه‌های روزانه خود قرار دهند.


این مقام مسئول از استقرار مطب و درمانگاه در مراکز اسکان زائران سخن گفت و افزود: کادر پزشکی متشکل از 285 نفر در طول مدت سفر در خدمت زائران حج خواهند بود. دو درمانگاه شبانه‌روزی و یک مرکز مانند دی کلینیک در مدینه دایر شده، در مکه یک بیمارستان و سه درمانگاه شبانه‌روزی و همچنین در مراکز اسکان زائران نیز مطب‌های 8 ساعته و 16 ساعته قرار داده شده است.


انتهای پیام/4129/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب