استقبال مردم ونزوئلا از «خوان گوایدو» با پرتاب صندلی + ویدئو
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از نشریه لا سِمانا، انتشار تصاویر و ویدئوها از بیرون رانده شدن «خوان گوایدو» رهبر مخالفان و رئیسجمهوری خودخوانده ونزوئلا که از سال ۲۰۱۹ تا کنون توسط آمریکا به رسمیت شناخته میشود، در ساعات گذشته در شبکههای مجازی خبرساز شده است.
ویدئوها در شبکههای اجتماعی نشان میدهند گروهی از مردم با ابراز ناراحتی از حضور گوایدو و اعضای حزب سیاسی او در رستورانی در منطقه سن کارلوس شهر کوخِدِس، آنها را با خشونت و پرتاب صندلیها از رستوران بیرون انداختند.
تصاویر از گوایدو در حالی که پیراهنش تقریبا پاره شده و تلاش نیروهای امنیتی برای فراری دادن و دور کردن او از صحنه با یک خودرو نیز منتشر شده است.
هفته گذشته نیز نشست گوایدو در ایالت زولیا به پرتاب صندلیها ختم شد.
بر پایه نظرسنجیهای افکار عمومی «مگانالیسیس» (Meganálisis)، میزان محبوبیت خوان گوایدو در روندی نزولی از میزان برخورداری حمایت ۸۴.۹ درصدی در ماه فوریه ۲۰۱۹ به محبوبیت ۴.۰ درصدی تا ۳۰ ژوئیه ۲۰۲۱ رسیده است.
آمریکا پس از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ ونزوئلا، با حمایت از خوان گوایدو رهبر حزب مخالفان این کشور نفت خیز حوزه آمریکای لاتین و ایجاد اختلاف و مداخله در امور داخلی این کشور، همواره در پی سرنگونی دولت «نیکلاس مادورو» رئیسجمهوری ونزوئلا بود.
به همین دلیل دولت دولت مادورو تلاش کرد تا تثبیت ثبات سیاسی و پس از آن حل چالشهای اقتصادی جدی در این کشور را به طور جدی در دستور کار خود قرار دهد. ونزوئلا اکنون با تقویت پایههای اقتصادی و خروج از ابر تورم، رشد دو رقمی در سه ماهه نخست ۲۰۲۲ را شاهد بوده است.
در اواخر دوران دونالد ترامپ رئیسجمهوری پیشین آمریکا نیز میان بیشتر مقامهای امریکایی نسبت به عملکرد گوایدو ناامیدی های زیادی ایجاد شد به طوریکه بسیاری از کارشناسان بر این باور بودند که آمریکا دیگر مانند سابق قصدی برای حمایت از گوایدو و اقداماتش ندارد و عملا طرح دولت ترامپ برای حمایت از گوایدو در راستای براندازی دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا شکست خورده است.
دولت «جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا نیز اگر چه از زمان روی کارآمدن بر تداوم به رسمیت شناختن گوایدو همواره تاکید کرده است اما اینطور به نظر میرسد که این مسئله بیشتر ادعایی لفظی بوده و گوایدو عملا به مهره سوخته آمریکا در این کشور تبدیل شده است. در مقابل آنچه از رویکرد واشنگتن در مقابل کاراکاس در هفتههای اخیر به گوش رسیده است (از جمله اعزام هیئت آمریکایی به ونزوئلا برای گفتوگو با دولت و تخفیف برخی تحریمهای نفتی علیه ونزوئلا به منظور از سرگیری قراردادهای نفتی با برخی شرکتهای غربی) بیانگر مجاب شدن آمریکا در تغییر رویه در قبال این کشور است.
به این ترتیب به نظر میرسد که طبق پیشبینیها و شواهد، پروژه جعلی که گوایدو نماینده آن است به ویژه در ماههای اخیر توسط نیکلاس مادورو و مردم ونزوئلا با شکست مواجه شده است.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/