دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 خرداد 1401 - 22:41
پورعباس خبر داد؛

کاهش سهم کنکور سراسری ۱۴۰۲ به ۶۰ درصد/ برگزاری ۲ آزمون در سال نهایی شد

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: سهم کنکور سراسری ۱۴۰۲ در پذیرش داوطلبان به ۶۰ درصد و سهم سوابق تحصیلی به ۴۰ درصد رسید؛ همچنین در آزمون سال آینده دروس عمومی حذف شد.
کد خبر : 663172
کنکور کارشناسی ارشد - دانشکده ادبیات دانشگاه شهید بهشتی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: سهم کنکور سراسری ۱۴۰۲ در پذیرش داوطلبان به ۶۰ درصد و سهم سوابق تحصیلی به ۴۰ درصد رسید؛ همچنین در آزمون سال آینده دروس عمومی حذف شد.


پورعباس سه‌شنبه شب در گفت‌وگوی ویژه خبری با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: تأثیر کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ به ۴۰ درصد سابقه تحصیلیِ سال دوازدهم بر مبنای ۱۰ درسی است که آزمون آن به شکل استاندارد کشوری برگزار می‌شود و ضرایب خاص خود را دارد و ۶۰ درصد هم بر مبنای آزمون سراسری است.


وی افزود: کنکور مقوله‌ای است که از سال ۸۴ بحث قانون به آن ورود کرد و اولین قانون با عنوان حذف کنکور مطرح شد؛ سپس قانون سال ۹۵ و اکنون این قانون تصویب شد. هر سه قانون متکی بر توانایی وزارت آموزش‌وپرورش مبنی بر برگزاری امتحانات سراسری استاندارد است.


دروس عمومی از کنکور حذف می‌شود


پورعباس خاطرنشان کرد: اولاً دروس عمومی از کنکور حذف خواهد شد و به سوابق تحصیلی منتقل خواهد شد. در طول سال‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۵ اعمال می‌شود. ازمون اختصاصی شامل دروس اختصاصی ۵ گروه آموزشی است دوبار در سال برگزار می‌شود و دو سال اعتبار دارد. بنابراین بودجه بندی آزمون اختصاصی هم تغییر خواهد کرد. پذیرش دانشجو به دو شکل خواهد بود. یک پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی که با معدل معمول داوطلب پذیرش صورت می‌گیرد که چیزی حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد ظرفیت پذیرش را در برمی گیرد.


وی افزود: دیگری پذیرش بر اساس آزمون و سوابق تحصیلی استاندارد است که از سال ۱۴۰۲ شروع می‌شود. این پذیرش بر مبنای ۴۰ درصد سابقه تحصیلی سال دوازهم بر مبنای ۱۰ درسی که به شکل استاندارد کشوری آزمون آن برگزار می‌شود و دارای ضرایب خاص خودشان را دارند و ۶۰ درصد هم نمره آزمون سراسری است.


رئیس سازمان سنجش افزود: هر داوطلب می‌تواند دو نوبت در آزمون تخصصی شرکت کند. به طور طبیعی نمره‌ای که از آزمون می‌گیرد با نمره سوابق تحصیلی ترکیب می‌شود، نمره کل ساخته می‌شود، آن نمره کل ملاک پذیرش است و نمره بالاتر مورد قبول است. آزمون‌های دوبار در سال یکی قبل از عید و یکی بعد از عید برگزار می‌شود.


وی درباره نحوه تأثیر سوابق تحصیلی گفت: تأثیر مثبت سوابق تحصیلی به این معنی است که اگر داوطلبی نمره کنکورش خوب بود، معدل نتواند نمره اش را کم کند، اما اگر معدل خوب بود معدل می‌تواند نمره اش را بالاتر ببرد.


نمره کنکور داوطلبان تحت تأثیر سوابق تحصیلی بالا یا پایین می‌رود


معاون وزیر علوم درباره تعریف حد نصاب نمره برای برخی از دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی از طریق سنجش دانشجو می‌پذیرد اما پذیرش دانشجو در سایر رشته‌ها در اختیار دانشگاه آزاد است. بنابراین به جز دانشگاه آزاد، دانشگاه‌های دولتی و غیرانتفاعی ممکن است به امتیاز پذیرش دانشجو دست پیدا کنند اما فعلاً پذیرش به صورت متمرکز است.


وی گفت: در سال آینده ۱۴۰۲ زیرگروه‌ها حذف می‌شود و این تغییر بزرگی محسوب می‌شود. فقط یک گروه داریم و افراد بر مبنای یک نمره انتخاب رشته می‌کنند و داوطلبان باید از این موضوع آگاه باشند. بودجه بندی و وزن دهی تمامی دروس کنکور در حوزه تخصصی و تمامی دروس آموزش و پرورش عوض می‌شود. البته این بودجه بندی ها باید تصویب شورای سنجش و پذیرش برسد.


سازمان سنجش در خردادماه درباره کنکور ۱۴۰۲ اطلاع رسانی می‌کند


پورعباس اظهار کرد: به سازمان سنجش تکلیف کرده‌اند که تا شهریورماه اطلاع رسانی صورت گیرد اما تلاش می‌کنیم در خردادماه اطلاع رسانی صورت بگیرد. باید واقع بینانه با موضوع برخورد کرد و داوطلب باید زودتر بتواند خودش را با تغییرات ۱۴۰۲ تطبیق دهد که دچار مشکل نشود.


وی درباره زمان اعتبار آزمون اختصاصی گفت: در سال ۱۴۰۳ آزمون سراسری به صورت الکترونیک و بدون کاغذ برگزار می‌کنیم. پیش بینی ما این است که سالی ۶ بار آزمون را برگزار کنیم. داوطلب می‌تواند در ۶ آزمون شرکت کند و به دو آزمون رسمیت ببخشد. آزمون‌های استاندارد کشوری هستند که در چارچوب سازمان سنجش برگزار می‌شود. ۴ آزمون دیگر آزمایشی محسوب می‌شوند. داوطلب می‌تواند در چند آزمون که می‌خواهد شرکت کند و محدودیتی ندارد. تا زمانی که به نقطه مطلوب خود برسد می‌تواند آزمون‌ها را ادامه بدهد.


رئیس سازمان سنجش درباره شرایط کرونایی و افت تحصیلی داوطلبان کنکور گفت: آزمون سراسری یک مسابقه است و آزمون معیار نیست که به فرد بگوییم باید این حدنصاب را بیاورد. شرایط برای همه یکسان است، اگر افت تحصیلی رخ داده برای همه یکسان است و اگر تقویت تحصیلی رخ داده نیز برای همه یکسان است. این گونه مشکلات تأثیر چندانی در کنکور ندارد.


وی درباره نقش مؤسسات کنکوری پس از تغییرات کنکور سراسری گفت: باید مراقبت کرد که مؤسسات کنکوری از کنکور سراسری به آزمون‌های آموزش و پرورش منتقل نشود. یعنی فعالیت این مؤسسات به احتمال زیاد به سمت آموزش و پرورش منتقل می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
کنکوری
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۰
۱
آخه این چه وضعی دروس عمومی رو که حذف کردین.یکی مثه من که تخصصی ضعیف و تنها امیدم به دروس عمومی باید چه خاکی توی سرم بریزم.
آقا چرا .دست ازسراین کنکور بر نمی‌دارین.
الان تمام مشکل‌های مملکت حل شده فقط مونده کنکور.
این چه وضعی.

گوشتیران
قالیشویی ادیب