دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 خرداد 1401 - 12:23
آنا گزارش می‌دهد؛

وزنه‌برداری در گرداب مشکلات و سکوت ادامه‌دار وزارت ورزش/ مدیریت پادگانی علی مرادی در فدراسیون!

وزنه‌برداری ایران حال و روز خوشی ندارد و علاوه بر پناهندگی و مهاجرت بانوان ملی‌پوشان این روزها سوژه جدید این رشته به گِل نشسته ترک اردوی بزرگسالان توسط وزنه‌برداران است.
کد خبر : 662848
علی مرادی

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، وزنه‌برداری ایران روزهای پر فراز و نشیبی را سپری می‌کند، پرافتخارترین رشته ورزشی ایران این روزها به قدری درگیر حاشیه و مشکلات شده که بعید است در مسابقات پیش‌رو بتوان دیگر روی مدال‌آوری پولادمردان ایران حساب باز کرد. این روزها حال وزنه‌برداری ایران خوب نیست و هر روز یک اتفاق تازه شرایط را برای این رشته المپیکی سخت و دشوار می‌کند.


بی‌تردید مشکلات وزنه‌برداری از سال گذشته به اوج خود رسید؛ آن زمان که علی مرادی رئیس فدراسیون با ابلاغ حکم بازنشستگی روبه‌رو شد و حتی از فدراسیون هم خداحافظی کرد اما پس از مدتی با جلب نظر وزارت ورزش و بدون اینکه توضیح مشخصی در مورد دلایل بازگشتش ارائه دهد در محل فدراسیون حاضر شد و همچنان به‌عنوان رئیس فدراسیون فعالیت می‌کند. البته مرادی به قدری به حضورش در فدراسیون مطمئن است که بازنشستگی‌اش را قبول ندارد و معتقد است به خاطر وزنه‌برداری برگشته چون احساس کرده این رشته به او نیاز دارد!


با این حال فدراسیون تحت مدیریت علی مرادی این روزها با مشکلات و حواشی زیادی روبه‌رو شده است؛ مصائب وزنه‌برداری از پناهندگی دختر ملی‌پوش ایران در مسابقات جهانی جوانان یونان و پس از آن مهاجرت یکی از بانوان وزنه‌برداری به فاصله چند روز به اوج خود رسید. تیم دو نفره وزنه‌برداری در مسابقات جهانی تحت سرپرستی علی مرادی بودند اما از این تیم دو نفره، یک بانوی وزنه‌برداری اردوی تیم ملی را ترک می‌کند و به آلمان پناهنده می‌شود. البته رئیس بازنشسته فدراسیون معتقد است این کار با برنامه انجام شده و حتی معتقد است یک شبکه قاچاق انسان این مسائل را مدیریت می‌کند و سازمان‌دهی می‌کند. مرادی می‌گوید اینکه یک جوان ۱۷ ساله شب بخوابد و صبح تصمیم بگیرد، اصلاً امکان پذیر نیست. در واقع ممکن نیست که یک جوان سالم و ساده بخواهد یک تصمیم خلق‌الساعه بگیرد! البته مرادی در خصوص چرایی این اتفاق به همین جملات بسنده کرد و توضیحی دیگری ارائه نداد که این هم از موضوعات جالب توجه وزنه‌برداری است!


سریال مشکلات وزنه‌برداری به همینجا ختم نمی‌شود؛ شرایط بد وزنه‌برداری و مدیریت پرچالش علی مرادی در فدراسیون وزنه‌برداری باعث شد تا ملی‌پوشان اردوی تیم ملی بزرگسالان را ترک کنند. ملی‌پوشان به خاطر کمبودها و کاستی‌ها تصمیم گرفته‌اند دیگر تمرین نکند تا شرایط‌شان بهتر شود. در این میان حسین برخواه سرمربی تیم ملی که همیشه حمایت آقای رئیس را داشت؛ شاگردان خود را تنها نگذاشت و نسبت به شرایط وزنه‌برداری اعتراض کرد. البته مدیریت تهاجمی علی مرادی در فدراسیون وزنه‌برداری هم این موضوع را تاب نیاورد و بلافاصله حکم برکناری سرمربی تیم ملی از سوی آقای رئیس صادر شد!


حالا اهالی وزنه‌برداری هم روبه‌روی آقای رئیس قرار گرفته‌اند؛ ملی‌پوشان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند پشت یکدیگر هستند تا شرایط وزنه‌برداری را سر و سامان بدهند. در کنار همه این اتفاقات که برای وزنه‌برداری ایران رخ داده مهم‌ترین نکته در حال حاضر سکوت وزارت ورزش و جوانان است. همگان به خوبی می‌دانند وزنه‌برداری یکی از رشته‌های مدال‌آور در بازی‌های مختلف است که تأثیر زیادی روی رنکینگ ایران دارد اما حالا شرایط به قدری آشفته شده که کسب مدال در این شرایط بعید به نظر می‌رسد و البته عجیب‌تر اینکه وزارت ورزش و جوانان چرا نسبت به همه این اتفاقات سکوت کرده است؟! مواردی همچون بازنشستگی علی مرادی در فدراسیون وزنه‌برادری، پناهندگی و مهاجرت بانوان وزنه‌برداری، ترک اردو توسط ملی‌پوشان آیا برای ورود وزارت ورزش و جوانان به موضوعات وزنه‌برداری کافی نیست؟!




بیشتر بخوانید؛


برخواه از سرمربیگری تیم ملی وزنه‌برداری برکنار شد


مرادی: پناهندگی جمالی از قبل برنامه‌ریزی شده بود/ بازنشسته نیستم


مقامی: کسب مال مرادی از طریق ریاست فدراسیون وزنه‌برداری حرام است/ برخی روسای هیئـت‌ها به خاطر ترس سکوت می‌کنند


انوشیروانی: وقتی ورزشکار از حداقل‌ها محروم است بی‌انگیزه می‌شود/ وزنه‌برداری به خاطر مدیریت ضعیف نابود شد





البته گویا بحران‌های وزنه‌برداری باعث شده وزیر ورزش به سیدمحمد پولادگر معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای دستور پیگیری دهد تا موضوعات را مورد بررسی قرار دهد و مشکلات ایجاد شده را حل و فصل و مرتفع شود. گویا پولادگر قرار است گزارشی از آخرین وضعیت این بررسی‌ها در اختیار وزیر ورزش قرار دهد تا در خصوص این وضعیت تصمیم‌گیری کنند. بدون شک این واکنش دست و پا شکسته از سوی مسئولان ورزش کشور که خیلی دیر و با تأخیر فراوان صورت گرفته در واقع به‌نوعی نوشدارو بعد از مرگ سهراب برای وزنه‌برداری ایران است! یکی از مسائلی که باعث تعجب اهالی وزنه‌برداری شده این سکوت شائبه‌برانگیز است که از سوی وزارت ورزش و جوانان اتفاق افتاده و حالا باید دید این واکنش دست و پا شکسته آیا دردی از وزنه‌برداری دوا می‌کند و وزارت ورزش برای ایجاد تغییرات اساسی در سیستم مدیریتی وزنه‌برداری که در لبه پرتگاه سقوط و فروپاشی قرار دارد تصمیمی خواهد گرفت یا خیر؟


انتهای پیام/۴۰۵۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب