دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 خرداد 1401 - 13:18
حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در خطبه‌های نماز جمعه تهران:

ساخت کشور مدرن مرهون آراستگی مدیران به تقوا است/برون‌رفت از تنگناهای اقتصادی نیازمند برنامه‌ است

خطیب نماز جمعه این هفته تهران گفت: از نگاه امیر مؤمنان علی (ع) ساخت یک کشور مدرن، مرهون آراستگی مدیران ارشد و میانی به عدالت و تقوا است.
کد خبر : 662449
ابوترابی فرد



به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد خطیب نماز جمعه این هفته تهران در خطبه‌های اول این نماز در سخنانی به روش حکمرانی از نگاه حضرت علی (ع) اشاره کرد و گفت: حکمرانی بدون دانش، قانون، قانونمداری، عدالت و آراستگی به فضائل و ارزش‌های اخلاقی از نگاه آن حضرت بدون کارآمدی و بی معنا است.


وی افزود: نظریه دولت در نهج‌البلاغه راه را برای دولت‌سازی، جامعه‌سازی و تمدن‌سازی جامعه در راه قرآن هدایت و رهنمون می‌کند.


خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: در حاکمیت حضرت علی(ع) که مهمترین پشتوانه نظریه‌پردازی در نظریه حکمرانی است، عدالت، آزادی، ارزش‌های اخلاقی، خصایص و قانونمداری، حقوق ملت و دفاع از مظلوم از جایگاهی بسیار ویژه‌ای برخوردار است.


ابوترابی‌فرد ادامه داد: از نگاه امیر مؤمنان علی (ع)، تحقق دو آرمان کلیدی و فاخر از نگاه حکمرانی و سیاست‌ورزی، فراهم آوردن رشد و تعالی در جامعه و پاسخ به نیازهای مادی و معنوی و ساخت یک کشور مدرن، مرهون آراستگی مدیران ارشد و میانی به عدالت و تقوا است.


وی با اشاره به سفر استانی رئیس به استان تهران، گفت: از این حضور و ارتباط نزدیک با ملت و مردم استان‌ها و حضور میدانی تقدیر و تشکر دارم و امیدوارم این گام‌ها راه را برای فهم دقیق مشکلات و برون رفت از تنگناها هموار کند.


وی با بیان اینکه پنجشنبه گذشته شورای اداری استان تهران با حضور رئیس‌جمهور به همراه هیئت وزیران تشکیل شد و تصمیمات مهمی برای این استان که قلب تپنده ایران است و راه را برای اقتدار سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، علمی و دفاعی کشور هموار می‌کند اتخاذ شد، افزود: تهران اختصاص به مردم تهران ندارد تهران یعنی مرکز ارائه کننده خدمت به ملت ایران.


خطیب نماز جمعه تهران اضافه کرد: در این اجلاس و شورا حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات عمومی و شرکت‌های دولتی، نهادهای عمومی غیر دولتی برای ۱۴۷ طرح زیرساختی در حوزه‌های آموزشی، فرهنگی، بهداشتی، ورزشی، انتظامی آبرسانی، شبکه‌های آب و فاضلاب حمل و نقل ریلی و جاده‌ای و بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای طرح‌های سرمایه‌گذاری اشتغالزا تخصیص داده شد.


ابوترابی‌فرد با بیان اینکه از تلاش استاندار پرانگیزه و سختکوش و مدیران استان در دولت سیزدهم از سوی شما بزرگواران و مردم تهران تشکر می‌کنم، افزود: امیدوارم با رصد چالش‌هایی که مردم با آن روبرو هستند خصوصا در حوزه‌های اقتصادی و بحث قیمت‌ها در جهت برون رفت از این تنگناها با برنامه میان مدت و بلند مدت گام‌هایی برداشته شود.


وی با اشاره به اینکه اگر بنده تصمیمی اتخاذ کردم که شما چند ساعت بعد آثار آن را دیدید این تصمیم در حوزه‌های اقتصادی راهگشا نیست، تاکید کرد: ما در حوزه‌های اقتصادی مانند حوزه دفاعی برای برون رفت از تنگناها نیازمند برنامه‌های میان مدت و بلندمدت هستیم.


خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: اگر امروز در این کشور امن زندگی می‌کنید و دست استکبار را از منطقه کوتاه می‌بیند، این ثمره هشت سال دفاع مقدس و سه دهه مدیریت و فرماندهی مبتنی بر دانش و علم فرماندهی معظم کل قوا و تلاش مردانی است که در دفاع مقدس تربیت شده‌اند.


ابوترابی‌فرد با بیان اینکه در حوزه اقتصاد هم باید اینگونه قدم برداشت، گفت: با برنامه و عزم برای برون رفت از تنگناها حرکت کرد. اصلاحات سطحی و روزمره چالش‌ها را سخت‌تر می‌کند و دشواری‌های اقتصادی را انباشته می‌کند.


وی به حادثه ساختمان متروپل اشاره کرد و با بیان اینکه آبادان را می‌شناسیم اما باید عظمت آبادان را برای درک جامعه جهانی تکرار کنیم، گفت: آبادان شهری است که مردم قهرمانش ۳۴۹ روز در محاصره بودند اما آبادان را ترک نکرده و اجازه ندادند این شهر سقوط کند. جان به فدای این مردان و زنان و جوانان اقتدارآفرین. خوزستان قلب تپنده ایران است.


ابوترابی‌فرد خاطر نشان کرد: فاجعه تأسف‌بار ریزش ساختمان متروپل برای ملت ما خصوصا مردم قهرمان آبادان جان‌کاه است و به این مردم شریف تسلیت می‌گوییم.


وی با اشاره به اینکه در سایه حرکت علمی ایران، مهندسی کشور امروز به اذعان صاحب‌نظران در جهان، جایگاه استثنایی دارد، تاکید کرد: باید بر ساخت و سازها و امورات عمرانی نظارت انجام بگیرد و این یک امر قانونی است.


خطیب نماز جمعه اضافه کرد: نظارت بر اجرای قوانین شهرسازی باید انجام بگیرد، از این رو بدون تردید اگر ضابطه و قوانین به درستی حاکم باشد، با مدیریت توانمند و متخصص و انقلابی و نظارت درون‌سازمانی و فراسازمانی این‌گونه حوادث رخ نخواهد داد. از دولت می‌خواهیم قانون و اجرا و نظارت بر حسن اجرای آن را به‌طور دستورکار خود داشته باشند.


ابوترابی‌فرد با اشاره به اینکه مقامات مسئول نظام مهندسی کشور گفته‌اند هیچ ضابطه و قاعده‌ای در متروپل رعایت نشده است، تصریح کرد: از این رو رهبر معظم انقلاب تاکید دارند باید با رصد کسانی که در حادثه کوتاهی و تخلف کردند، برخورد قانونی بشود و ریشه تخلفات را از بن برکَند.


خطیب نماز جمعه این هفته تهران تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی نظارت عالی بر ساخت و سازها دارد، بنابراین کارها بدون تردید ضابطه‌مند پیش رود و مدیریت انقلابی را در پیش گیرد تا شاهد چنین اتفاقی نباشیم.


ابوترابی‌فرد ادامه داد: دولت و مسئولین کشوری حُسن اجرای قانون را در دستور کار قرار دهند.


وی در ادامه سخنانش با تأکید بر اینکه اما امروز مهندسی کشور به اذعان صاحبنظران از یک جایگاه بالایی برخوردار است و توانسته است گوی سبقت را از خیلی از مدعیان برباید، گفت: دانش هسته‌ای، نانو و لیزر که محصول دانش تخصصی کشور است از این نوع است.


خطیب نماز جمعه این هفته تهران با تأکید بر اینکه قانون نظام مهندسی کشور در سال ۷۴ تصویب شده و یک ظرفیت عظیم ساخت و ساز برای کشور است، اظهار کرد: نظام ملی ساخت و ساز و عمرانی کشور عُمر طولانی دارد.


ابوترابی فرد درباره ۱۴ خرداد و ارتحال امام(ره) گفت: بیانات و رفتار سیاسی امام راحل تفسیر روشن از فلسفه سیاست در اسلام است. امام از دوران نوجوانی تلاش کرده است که سخن حضرت علی (ع) را سرلوحه حرکت خود قرار دهد. قرآن کریم موعظه‌ای دارد امام بزرگوار از نوجوانی به این موعظه گوش فرار داده است این موعظه تبیین کننده رابطه امام با خویشتن و رابطه امام با خدای سبحان است.


وی با بیان اینکه حضرت امام عارف بالله بود زیرا موعظه قرآن را به جان سپرده بود تلاش می‌کرد در دوران حیات قیام او، فریاد و سکوت جنگ و صلح مبتنی بر مبانی دین باشد، اظهار داشت: امام بزرگوار این سخن حضرت علی را در دستور کار خویش قرار داد قلبی آراسته به نور معرفت الهی و تربیت شده در محضر قرآن کریم.


امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: امام سال‌ها در نجف اشرف که گرمای آن در تابستان حدود ۵۰ درجه بود در یک خانه محقر حدود ۵۰ متر زندگی کردند. من در دوران نوجوانی در آنجا از نزدیک در محضر امام درک کردم امام در این خانه زندگی کرد در حالی که حتی یک کولر آبی هم نداشت و افراد متوسط در نجف اشرف کولر آبی داشتند.


ابوترابی‌فرد یادآور شد: در همان خانه محقر بیرونی که حدود ۵۰ متر بود که آن هم کولر نداشت به امام مراجعه کردند و گفتند اینجا فقط خود شما نیستید بلکه مردم می‌خواهد بیایند و نماز بخواند نمی‌شود که ۴۰ نفر بیایند و در این گرما نماز بخوانند. فردی از منابع شخصی خود برای آن بیرونی بعد از سال‌ها یک کولر آبی تهیه کرد.


وی با بیان اینکه من در صف نماز نشسته بودم و منتظر حضور امام بودم، گفت: یکی از بازاریان تهران که می‌شناختم و دو پسر او در نجف روحانی و طلبه بودند با حاج آقا مصطفی صحبت می‌کرد. موضوع صحبت این بود که من می‌خواهم برای امام در اندرونی یخچال خریداری کنم من آنجا فهمیدم که امام نه تنها کولر ندارند بلکه یخچال هم دارند.


امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه حاج آقا مصطفی فرمودند امام قبول نمی‌کنند، یادآور شد: این بزرگوار اصرار کرد و گفت من از مال شخصی خودم می‌خواهم یخچال کوچکی خریداری کنم. آنقدر اصرار کرد که مرحوم حاج‌آقا مصطفی ناراحت شد و با صدای بلند گفت آقا من همه دوست دارم پدرم و مادرم در این خانه یخچال داشته باشند ولی پدرم قبول نمی‌کند.


ابوترابی فرد اضافه کرد: این یقین امام (ره) ‌ بود که در برابر همه دنیا ایستاد. فرمود اگر در برابر دین ما بایستید در برابر همه دنیای شما می‌ایستیم. امام بزرگوار در آن روز ایران تنها بود و به این قدرت بالنده دفاعی آراسته نشده بود فرمود: اسلام سنگرهای کلیدی جهان را فتح می‌کند.


امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه امام همیشه به یاد مرگ بود، اظهار داشت: در ارتحال مرحوم شریعتی اتحادیه انجمن‌های اسلامی آمریکا و اروپا برای امام بزرگوار در نجف اشرف پیام تسلیت دادند به خاطر دارم یک فراز از پاسخ امام این بود من در زندگیم به اسلام خدمت نکردم امیدوارم مرگ من موجب خدمتی می‌شود. امام در این حوزه می‌اندیشید که زندگی و مرگش خدمت به اسلام باشد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب