تصور هیئت رئیسه فدراسیون از جام جهانی چیست؟/ یوزهای ایرانی در حسرت یک حریف تدارکاتی
به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا، بیتدبیری در مسیر آمادهسازی تیم ملی فوتبال ایران برای حضور در معتبرترین تورنمنت جهان پدیدهای غریب نیست و در ادوار قبلی جام جهانی نیز تیمهای ملی کشورمان برای برگزاری دیدارهای تدارکاتی با چالشهای مختلفی مواجه بودند تا در شرایطی برابر با سایر رقبا آماده مصاف با تیمهای همگروه نشوند اما در این دوره از رقابتها شاهد اتفاقاتی هستیم که مشابه آن رقم نخورده است.
پیش از این هم ضعف مدیریت در انتخاب حریفان تدارکاتی وجود داشت و شاهد بودیم در زمان ریاست شهابالدین عزیزی خادم هم شاگردان دراگان اسکوچیچ پیش از حضور در دیدارهای مقدماتی و نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر با فقدان بازی تدارکاتی روبهرو بودند اما کسانی که رئیس فدراسیون را عزل کردند تا برای او جانشین پیدا کنند ناتوان در انتخاب حریفی تدارکاتی برای مرحله نهایی انتخابی جام جهانی بودند در حالی که رقبایی که در قطر منتظر یوزهای ایرانی هستند بسیار آمادهتر از هنگکنگ، کامبوج، بحرین، عراق، سوریه، لبنان، امارات و حتی کره جنوبی هستند. امکان آنکه بدون برگزاری بازی تدارکاتی هماهنگی مطلوبی بین بازیکنان ایجاد کرد و نهایتاً در گام اول با اختلاف یک گل برنده شد و بازی به بازی کیفیت تیم بهتر شود ممکن نیست چون تجربه ادوار گذشته گویای وداع زودهنگام تیم ملی ایران با مهمترین مسابقات فوتبال جهان بوده است. حریف اول تیم اسکوچیچ انگلیس است، حریف دوم یکی از تیمهای اوکراین، ولز یا اسکاتلند خواهند بود و آخرین حریف نیز آمریکا خواهد بود.
فدراسیون فوتبال ایران پس از صعود زودهنگام تیم ملی به جام جهانی به جای آنکه مذاکره را با کشورهای مختلف آغاز کند اسیر درگیری هیئت رئیسه و رئیس فدراسیون گشت و عزیزی خادم عزل خادم. بعد از آن میرشاد ماجدی سرپرست شد و انتخاب رقبای تدارکاتی به بعد از قرعهکشی موکول شد. از زمانی که ایران در گروه B قرار گرفت هم تنها تیمی که قرار بود بازی دوستانه با آن داشته باشیم فسخ یکجانبه را به انجام بازی ترجیح داد و امکان بازی با کانادا میسر نشد. صحبت از بازی دوستانه با برزیل، آرژانتین، نیوزلند و اکوادور هم به میان آمد اما در حد حرف باقی ماند. حالا قرار شده تیم ملی دو هفته به قطر برود و بازی با هیچ حریفی قطعی نیست تا حداقل دو فرصت طلایی برای برگزاری بازیهای تدارکاتی هدر برود و این در حالی نیست که دیگر تیمهای آسیایی صعود کرده به جام جهانی برنامههای خوبی در پیش دارند.
قطر که میزبان جام جهانی است با آرژانتین و برزیل دیدار دارد و برای آینده هم بدون تردید حریفانی مطرح را به عنوان رقیب دوستانه برمیگزیند. ژاپن تا جام جهانی با پاراگوئه، برزیل، غنا و یکی از تیمهای شیلی یا تونس بازی میکند. کره جنوبی با برزیل، شیلی، پاراگوئه و مصر دیدار خواهد کرد و عربستان با کلمبیا، ونزوئلا، اکوادور و کرواسی بازیهای تدارکاتی خواهد داشت ضمن اینکه امکان دارد با حریف دیگری هم روبهرو شود. از سویی دیگر تیمهای ملی انگلیس و آمریکا که رقبای قطعی ما هستند برنامه مشخصی برای بازیهای تدارکاتی پیش رو دارند. انگلیس در لیگ ملتهای اروپا با تیمهای مجارستان، آلمان و ایتالیا بازیهای رفت و برگشت برگزار میکند و در صورت راهیابی به مراحل بالاتر به مصاف دیگر نمایندگان قاره سبز خواهد رفت. آمریکا هم تا اینجا بازیهای تدارکاتی با مراکش و اروگوئه را در پیش دارد و سپس در لیگ ملتهای کونکاکاف با گرنادا و السالوادور دیدار میکند.
بیشتر بخوانید:
- نمازی: دردسر بزرگی برای تیم اسکوچیچ ایجاد شد/ ایران رقبایش را به چالش میکشاند
- دلیل کانادا برای لغو بازی دوستانه با ایران لو رفت
در شرایطی که دیگر تیمهای صعود کرده به جام جهانی بازیهای دوستانه در روزهای فیفادی دارند و چند تیم هم تلاش میکنند تا جواز صعود به مسابقات قطر را کسب کنند فدراسیون فوتبال ایران درگیر مجمع ۱۰ خرداد است تا سرنوشت رئیس این فدراسیون مشخص گردد و تیم ملی قربانی بینظمی شده است. آشفتهبازار ایجاد شده زمان را از تیم اسکوچیچ گرفته و سرمربی کروات که لب به گلایه گشود از سوی ماجدی به بیانصافی متهم شد و اینکه پولش را گرفته است. حرف اسکوچیچ فقدان حریف تدارکاتی برای آمادهسازی تیمش بود اما به شکل دیگری جواب دریافت کرد تا ناچار شود در اردوی قطر نهایتاً با تیمهای باشگاهی شاگردانش را بسنجد. این اتفاقات موجب نگرانی همگان شده و کمتر کسی امیدوار است تیم ملی فوتبال ایران بتواند در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر سد محکمی برای تیمهای همگروهش باشد و بیشتر این شائبه شکل میگیرد که حذف آبرومندانهای هم نصیب تیم اسکوچیچ نمیشود.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/