دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 خرداد 1401 - 16:30
آنچه در رویداد «عصر امید» خواهید دید/۱۳۸؛

افزایش ۱۴ درصدی تولید شیر با طرح خوراک دام میکونایز فلیک

ایده‌پرداز طرح خوراک دام میکونایز فلیک از افزایش ۱۴ درصدی تولید شیر با اجرای این طرح خبر داد.
کد خبر : 661387
خوراک دام



3321زهرا مالک منتخب رویداد عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با تأکید بر بیانات مقام معظم رهبری در خودکفایی در محصولات کشاورزی و دامی اظهار کرد: دانه‌های غلات که به‌عنوان دانه‌های غنی از نشاسته شناخته می‌شوند به لحاظ ساختار فیزیکی و شیمیایی کاملاً از یکدیگر متفاوت و به همین دلیل از درجات متفاوت گوارش‌پذیری در نشخوارکنندگان و تک معده‌ای‌ها برخوردار بوده و جو و ذرت مهم‌ترین دانه‌های غلات مورد استفاده دام و طیور و آبزیان در ایران هستند.


وی افزود: این دانه‌ها به لحاظ ماتریکس پروتئین – نشاسته‌ای از ساختار مقاوم در مقابل آنزیم‌های هاضم میکروبی و حیوانی برخوردار هستند. به همین دلیل در طول مطالعات و کاربرد علوم تغذیه دام تلاشی بر تغییر در این ساختار با استفاده از روش‌های پخت فیزیکی بوده است. در روش‌های پخت فیزیکی دانه‌های مرطوب شده در مقابل منابع حرارتی در زمان‌های مختلف قرار گرفته که این عمل با متلاشی کردن ماتریکس پروتئینی –نشاسته‌ای باعث افزایش ظرفیت ژلاتینه شدن نشاسته و در نتیجه افزایش هضم آن در واحد زمان می‌شود.




بیشتر بخوانید:


آزمایشگاهی برای خدمت به طرح‌های پژوهشی و علمی محققان


محصول گل محمدی دانشگاه آزاد زیر ذره‌بین مشتریان خارجی


ایجاد بستری بومی، امن و انعطاف‌پذیر برای تحلیل علمی داده‌ها


ماشین‌آلات تولید مس در انتظار سرمایه‌گذار




ایده‌پرداز طرح خوراک دام میکونایز فلیک در نخستین نمایشگاه عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: در روش نوین پخت رطوبتی، حرارتی و امواجی دانه‌ها با تسریع کردن فرآیند پخت و نگاه به آلاینده‌سازی محیط به لحاظ پسماندها، شرایطی ایجاد می‌شود که در آن نشاسته دانه‌ها ژلاتینه شده و به لحاظ هضم آنزیمی میکروبی به‌ویژه در نشخوارکنندگان پس از شکمبه افزایش یافته و باعث کاهش اثرات مخرب هضم در شکمبه و روده بزرگ می‌شود.


مالک بیان کرد: بر اساس داده‌های منتشر شده و اطلاعات به‌دست‌آمده حاصل از انجام آزمایش‌ها صورت گرفته در پایلوت خط میکرونایز فلیک توسط دانشگاه فردوسی مشهد که در مجموعه شرکت رهاورد مستقر بوده افزایش گوارش‌پذیری برای ماده خشک پروتئین خام و نشاسته به میزان ۲۰ درصد، ۲۲ درصد و ۳۵ درصد گزارش شده که بر این اساس پیش‌بینی افزایش حداقل ۳۳ درصدی در گوارش‌پذیری مجموع مواد مغذی قابل دستیابی است.


وی ادامه داد: بر این اساس افزایش حداقل ۱۴ درصدی بازدهی تولید در ارتباط با تولید روزانه شیر و یا افزایش قابل هضم متصور است. به‌عنوان نمونه اگر تولید روزانه یک رأس گاو به‌طور میانگین ۳۶ کیلوگرم تولید شیر باشد در اثر استفاده از این دانه تولید با ضریب ۱.۱۴ افزایش خواهد کرد. (حدود ۴۰ کیلوگرم). به عبارت دیگر بر اساس افزایش در بازدهی ۱۴ درصد و افزایش گوارش‌پذیری ماده خشک خوراک، حداقل ۲۰ درصد صرفه‌جویی در میزان واردات صورت خواهد پذیرفت.


استاد حق التدریس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسکن گفت: در کشورهای توسعه‌یافته استفاده از دانه‌های فراوری‌شده به روش رطوبتی، حرارتی امواجی به‌طور متداول در خوراک طیور و آبزیان نیز کاربرد دارد. با عنایت به وابستگی شدید این صنعت به دانه‌های وارداتی(به‌ویژه ذرت) و بر اساس مطالعات انجام‌شده به نظر می‌رسد که جایگزین کردن این دانه‌ها در جیره روزانه پرندگان و آبزیان نیز گام مؤثر در بهبود بازدهی تولید و کاهش واردات دانه‌های غلات خواهد بود. بنا به اظهار متخصصان صنعت آبزی‌پروری استفاده از غلات فراوری‌شده حرارتی، رطوبتی و امواجی انقلابی در صنعت شیلات خواهد بود.


به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال‌آفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامه‌ریزی شده است.


رویداد ملی گام دوم (رویداد عصر امید) از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه خواهد شد.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب