دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 خرداد 1401 - 16:22
آنچه در رویداد «عصر امید» خواهید دید/۱۳۷؛

طرحی برای حفظ توان مالی پیمانکاران و کاهش دعاوی حقوقی

طراح «اپلیکیشن برآورد ریسک پروژه» عنوان کرد: مزایای این طرح کمک به حفظ توان مالی پیمانکاران، ارزیابی درست از پروژه و جلوگیری از بروز دعاوی حقوقی است.
کد خبر : 661362
پروژه



مهدی زنگنه منتخب اصلی و شرکت‌کننده در رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره طرح «اپلیکیشن برآورد ریسک پروژه» توضیح داد: با وجود اینکه فارغ‌التحصیل رشته حسابداری هستم؛ اما با تیم مدیریت صنعتی در حال کار روی طرح «اپلیکیشن برآورد ریسک پروژه» هستیم.


وی اضافه کرد: برای ارزیابی یک پروژه باید بازدهی آن را بعد از راه‌اندازی در نظر گرفت، چراکه پروژه دوره بازگشت سرمایه دارد، به عنوان مثال برای به کارگیری یک پیمانکار شرایط تورمی و شرایط پرداختی باید مورد توجه قرار گیرد.




بیشتر بخوانید:


آزمایشگاهی برای خدمت به طرح‌های پژوهشی و علمی محققان


محصول گل محمدی دانشگاه آزاد زیر ذره‌بین مشتریان خارجی


ایجاد بستری بومی، امن و انعطاف‌پذیر برای تحلیل علمی داده‌ها


ماشین‌آلات تولید مس در انتظار سرمایه‌گذار




طراح «اپلیکیشن برآورد ریسک پروژه» مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام عنوان کرد: براساس فرمول‌ و محاسبات یک پیمانکار به کار گرفته شده، عنوان می‌شود که پروژه‌ به کجا خواهد انجامید.


زنگنه با طرح این سؤال که چرا بسیاری از پیمانکاران ورشکسته شده‌اند؟ گفت: متأسفانه ارزیابی مناسبی از پروژه صورت نمی‌گیرد، به عنوان مثال پیمانکار با سرمایه یک میلیارد تومانی وارد می‌شود و پیش‌بینی می‌کند که یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان سود خواهد کرد؛ اما با افزایش نرخ تورم و نقدینگی، قدرت مالی پیمانکار کم می‌شود و این موضوع موجب می‌شود قدرت پیمانکاران روز به روز کاهش پیدا کند؛ چراکه ارزیابی لازم از پروژه صورت نمی‌گیرد.


وی تأکید کرد: «اپلیکیشن برآورد ریسک پروژه» موضوع پروژه را محاسبه کرده و به پیمانکار داده می‌دهد و براساس قراردادی که پیمانکار منعقد می‌کند، داده‌ها ثبت می‌شود و سرانجام پیمانکار به این نتیجه می‌رسد که این پروژه برای او به‌صرفه است یا خیر؟


طراح «اپلیکیشن برآورد ریسک پروژه» که با حمایت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام در رویداد عصر امید حضور دارد، تبیین کرد: این طرح برای کارفرما نیز کاربرد دارد به‌طوری‌که کارفرما از خود سؤال می‌کند که ساخت ساختمان، پل یا اتوبان چند سال به طول می‌انجامد و خروجی آن چه می‌شود؟


زنگنه توضیح داد: بنابراین مزایای طرح «اپلیکیشن برآورد ریسک پروژه» کمک به حفظ توان مالی پیمانکاران، ارزیابی درست از پروژه، جلوگیری از بروز دعواهای حقوقی و ... است.


وی با بررسی اختلافات میان کارفرما و پیمانکار عنوان کرد: مثال دیگر اینکه پیمانکار بدون ارزیابی مالی قرارداد خاتمه کار را ۱۲ ماهه اعلام کرده است؛ اما با گذشت هشت ماه کار را به دلیل ناتوانایی مالی و اقتصادی خاتمه داده؛ چراکه ارزیابی لازم را انجام نداده و اندازه توان مالی‌اش هشت ماهه بوده نه ۱۲ ماه و اکنون در راهروهای قضائی و محاکم گرفتار شده است.


طراح «اپلیکیشن برآورد ریسک پروژه» مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی «عصر امید» را مؤثر برشمرد و بیان کرد: با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۱ به «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» باید به سمت مجازی و تکنولوژی پیش برویم و سیستم از روش سنتی خارج شود.


به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال‌آفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامه‌ریزی شده است.


رویداد ملی گام دوم (رویداد عصر امید) از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه خواهد شد.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب