در چهارمین نشست گفتگوی امنیت منطقهای چه گذشت؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، موضوعاتی چون ضرورت تشکیل دولت فراگیر، مسئولیتپذیری گروه طالبان به عنوان حاکم کنونی برای جلوگیری از فعالیت گروههای تروریستی و تهدید امنیت کشورهای همسایه افغانستان، مقابله با قاچاق موادمخدر و ارائه کمکهای فوری انساندوستانه به مردم این کشور محورهای مورد تاکید از سوی کلیه شرکتکنندگان در نشست بود.
صبح امروز جمعه ششم خردادماه چهارمین نشست گفتگوی امنیت منطقهای با حضور کشورهای ایران، روسیه، هند، چین، ازبکستان، قزاقستان و قرقیزستان به میزبانی کشور تاجیکستان در شهر دوشنبه پایتخت این کشور آغاز به کار کرد.
در نشست افتتاحیه نصرالله محمودزاده دبیر شورای امنیت ملی تاجیکستان ضمن خیر مقدم به مقامات عالی شرکت کننده در نشست گفت: شرایط سیاسی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی در افغانستان در وضعیت بسیار نامناسبی است و توسعه تروریسم، افراط گرایی و قاچاق موادمخدر به عنوان تهدید عمومی موجب نگرانی شدید همسایگان این کشور و سایر کشورهای منطقه شده است.
او با تاکید بر مسئولیت مشترک همه کشورهای منطقه برای کمک به ایجاد دولت فراگیر با حضور نمایندگان اقوام و مذاهب و گروههای سیاسی مختلف در افغانستان افزود: ایجاد کمربند امنیتی در اطراف این کشور و تلاش بینالمللی برای ارایه کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان یکی از اولویتهای بسیار مهمی است که این نشست میتواند کمک شایان توجهی به تحقق آن کند.
در ادامه چهارمین نشست گفتگوی امنیت منطقه.ای، مقامات عالی امنیت ملی کشورهای حاضر در نشست نقطه نظرات خود را در خصوص شرایط حاکم بر افغانستان و سازوکارهایی که باید برای برون رفت این کشور از وضعیت بیثبات کنونی اتخاذ شود بیان کردند.
موضوعاتی چون ضرورت تشکیل دولت فراگیر، مسئولیتپذیری گروه طالبان به عنوان حاکم کنونی برای جلوگیری از فعالیت گروههای تروریستی و تهدید امنیت کشورهای همسایه افغانستان، مقابله با قاچاق موادمخدر و ارائه کمکهای فوری انساندوستانه به مردم این کشور محورهای مورد تاکید از سوی کلیه شرکتکنندگان در نشست بود.
بخش دوم نشست گفتگوی امنیت منطقهای، پشت درهای بسته و بدون حضور نمایندگان رسانهها ادامه پیدا کرد.
در پایان این نشست بیانیه پایانی که مشتمل بر نظرات مشترک کشورهای حاضر در این اجلاس میباشد منتشر خواهد شد.
منبع: نورنیوز
انتهای پیام/
انتهای پیام/