دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 خرداد 1401 - 15:35
به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز؛

همایش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت چگونه گذشت؟

خدمت‌ دانشگاه آزاد فارس به ۴ هزار ۵۰۰ دانشجوی شاهد و ایثارگرهمایش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در حالی در استان فارس برگزار شد که مسئولان بر حمایت از پایان‌نامه دانشجویان، خروج از شعارزدگی، استخراج مبانی نظریه ترویج و ... تأکید کردند.
کد خبر : 661262
همایش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از شیراز، نخستین همایش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان فارس برگزار شد.


در جریان افتتاحیه این همایش یکروزه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس اظهار کرد: اجرای همایش ایثار و شهادت به منزله پایان این همایش نیست و تداوم جریان این پژوهش توسط دانشگاه آزاد اسلامی مورد انتظار است.


محمدرضا قائدی با بیان همزمانی حماسه فتح خرمشهر و تقارن آن با برگزاری همایش ایثار و شهادت بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی تمام توان خود را در خدمت به مجموعه‌های فرهنگی استان فارس قرار خواهد داد تا در راستای مسئولیت اجتماعی خود بتواند در فرهنگ سازی و ترویج روحیه ایثار و شهادت در جامعه اثرگذار باشد.


در همایش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت چه گذشت؟


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز با اشاره به خدمت‌رسانی دانشگاه آزاد اسلامی فارس به بیش از ۴ هزار ۵۰۰ دانشجوی شاهد و ایثارگر توضیح داد که این دانشگاه با افتخار میزبان ۱۰ شهید گمنام در واحدهای دانشگاهی خود است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با ابراز امیدواری به اینکه سمت و سوی پایان‌نامه‌ها در مقطع ارشد و دکتری به سوی حل مسائل و چالش‌های مورد نیاز کشور پیش برود، افزود: یکی از نیازهای اساسی جامعه فعلی ما همین ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است که این دانشگاه آمادگی خود را برای حمایت از پایان‌نامه دانشجویان با موضوعات مرتبط با این فرهنگ سازی اعلام می‌دارد.


محمد علی‌اکبری رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی هم با ابراز خرسندی از همکاری متقابل دانشگاه آزاد اسلامی با سایر ارگان‌ها برای برگزاری همایش‌های فاخری مانند همایش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اظهار کرد: با توجه به وجود روحیه سلحشوری در مردم ایران که در فرایند دفاع مقدس تجلی این امر مشهود بود، در خصوص ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید بتوانیم مبانی نظریه ترویج را استخراج و رفتارها و ارزش‌ها را در مبانی نظری یافته و تقویت کنیم تا بتوانیم در نهایت جامعه ولایی داشته باشیم.


در همایش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت چه گذشت؟


این مقام مسئول توضیح داد: نخستین کار در ترویج فرهنگ تبدیل مبانی نظری ترویج به صورت یک چارچوب است تا این چارچوب و ارزش‌ها مرتب مورد تبلیغ قرار گیرد و از آنها حمایت شود تا بتوان این چارچوب‌ها و ارزش‌ها را به نسل جوان آموزش داد.


علی اکبری با اشاره به مقام شهدای خاصی مانند شهدای هسته ای بیان کرد: مقام شهدای هسته‌ای که در راه علم تلاش و موجب افتخار علمی کشور شدند و در کنار آن امنیت کشور را نیز فراهم کردند و در نهایت در همین راه به شهادت رسیدند، قطعاً مقامی خاص و ویژه و وظیفه ما در دانشگاه ترویج این نوع مقام و این نوع شهادت است.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد که باید در دانشگاه تلاش و سرمایه گذاری کنیم تا مبانی نظری ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را با یافتن الگوهایی مانند قیام امام حسین علیه السلام به دانشجویان تعلیم دهیم.


در همایش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت چه گذشت؟



مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به رویکرد مدیریت جدید دانشگاه در اسلامی شدن دانشگاه بیان کرد: با تأکید و حمایت دکتر طهرانچی اجرای سند اسلامی شدن دانشگاه مد نظر قرار گرفته و در کنار آن آمادگی دبیرخانه علمی دانشگاه را اعلام می‌کنیم که در کنار دو برنامه علمی که قبلاً در دانشگاه برنامه ریزی و اجرا شده یعنی گفتمان مقاومت، مکتب حاج قاسم سلیمانی و برنامه علمی مهدویت، بتوانیم به عنوان سومین برنامه علمی در دانشگاه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را مصوب کرده و با استخراج شاخص‌ها و مبانی نظری آن در قالب یک دستورالعمل کلی آماده تولید محتوا برای این برنامه علمی باشیم.


سردار سرلشکر مصطفی ایزدی فرمانده سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا(ص) نیز در نخستین همایش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت عنوان کرد: حرکتی که در طول نهضت اسلامی از زمان حضرت رسول (ص) تا امروز رخ داده مطابق تعبیرمقام معظم رهبری در قالب حرکت یک انسان ۲۵۰ ساله چگونگی الگوی رفتار اسلامی را به ما می آموزد و نتیجه این حرکت در انقلاب اسلامی ایران مشهود می‌شود.


در همایش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت چه گذشت؟


ایزدی اظهار کرد: آنچه ائمه اطهار (ع) و به تبعیت از آنان امامین انقلاب بیان می‌کنند، آموزه‌های قرآنی است که منطبق بر فطرت انسان بوده و در این خصوص محور و موضوعات اصلی در فرهنگ قطعاً موضوع ایمان است.


فرمانده سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا(ص) افزود: اگر بخواهیم حرکت و تعالی در انسان را مورد توجه قرار دهیم باید به وارستگی انسان تکامل یافته از محرومیت درونی و بیرونی و وابسته بودن به عقیده و ایمان اشاره کنیم.


ایزدی تکامل جامعه را زمانی دانست که در آن جامعه ایثار تقویت شده باشد و عنوان کرد: انسان دارای بعثت دائمی است و آنچه محور این بعثت دائمی بوده توحید و ولایت است.


وی اظهار کرد: در نگاه اسلامی که ایثار و شهادت در آن مفهوم بالا و قوی دارد، به انسان کامل یعنی پیامبر(ص) به طور ویژه نظر شده زیرا ایشان دارای دو بعثت درونی و بیرونی بود؛ البته این بعثت‌ها به همه انسان‌ها تسری دارد.


فرمانده سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا(ص) ذکر کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با پرداختن به موارد ظاهری میسر نمی‌شود؛ بلکه انسان باید مرتب متوجه بعثت دائمی درونی و بیرونی خود باشد تا در بعثت درونی آرمان‌یابی، جهان بینی و مکتب پیدا کند و سپس در بعثت بیرونی در راه این آرمان‌ها جهاد کند و بعد از این دومرحله در راهی که خداوند به او نشان می‌دهد به کمال برسد.


در همایش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت چه گذشت؟


رئیس مجمع نمایندگان استان فارس و نماینده مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در میان جوانان اظهار کرد: پیش از شعاردادن در خصوص ایثار باید به آن عمل کنیم و ازخودگذشتگی را در اجرا به نمایش درآوریم.


علیرضا پاک فطرت توضیح داد: امروز از خود گذشتگی با در دست گرفتن آبرو و دفاع از انقلاب و مقام معظم رهبری و کشور متبلور می‌شود که این نوع از ایثار قطعاً از بذل جان دشوارتر است.


نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فرهنگ ایثار و شهادت به معنای آزادبودن و تسلط بر هوای نفس است و در این خصوص مسئولان بر اساس منویات مقام معظم رهبری در جایگاه ویژه‌تری قرار داشته و به تسلط بر هوای نفس بیشتر نیاز دارند.


رئیس مجمع نمایندگان استان فارس نقش مجلس در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را بسیار اساسی برشمرد و اظهار کرد: مجلس به عنوان یکی از ارکان مهم کشور در خصوص تغییر فرهنگ ایثار ابتدا باید به اصلاح قوانین روی بیاورد، مخصوصاً قوانینی که منجر به تسهیل امور ایثارگران جانبازان و خانواده شهدا می‌شود مورد توجه ویژه قرار گیرد؛ بنابراین اگر بخواهیم به ترویج فرهنگ ایثار دست یابیم باید به نگارش قوانین جدید و دقیق بپردازیم تا بدون خست با اجرای این قوانین به طور شفاف منافع جانبازان و ایثارگران تأمین شود.


وی دومین وظیفه مجلس برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را خروج از شعارزدگی دانست و بیان کرد: با شعار نمی‌شود فرهنگ ایثار را ترویج کرد بلکه باید انقلابی عملکرد و انقلابی ماند همانگونه که مقام معظم رهبری از این مجلس توقع دارند.


در همایش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت چه گذشت؟


این مقام مسئول تشریح کرد: مجلس انقلابی در طرح مواد و لوایح و تصویب آنها در خصوص مواردی مانند مبارزه با فسادهای موجود در کشور و بحث شفافیت در تمام قوای سه گانه کشور تاکنون به خوبی عمل کرده و تصویب این قوانین در مجلس بسیار ارزشمند است.


پاک‌فطرت، انقلابی ماندن را مهم‌تر از انقلابی بودن برشمرد و اظهار کرد: نماینده انقلابی باید پشت سر ولایت حرکت کند و ساده زیستی و به دور از تجملات بودن، مردمی بودن، مسئولیت پذیری و پایبندی به قانون از ویژگی‌های مهم انقلابی بودن و انقلابی ماندن مسئولان جمهوری اسلامی است.


انتهای پیام/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب