دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رویداد «عصر امید»/ ۱۶۱

تولید بذرهای عاری از ویروس به روش کشت‌بافت

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان از تولید بذرهای عاری از ویروس و سالم سیب‌زمینی به روش کشت‌بافت خبر داد.
کد خبر : 661207
روش کشت بافت



بابک شبانی‌سفیددشتی در حاشیه برگزاری نمایشگاه عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی در مصلای تهران که با شرکت دانش‌بنیان «آلما رویش اکسین» در بخش شرکت‌های فناور و خلاق این رویداد حضور دارد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد: شرکت آلما رویش اکسین از سال ۹۹ فعالیت خود را آغاز کرد و سال ۱۴۰۰ به جمع شرکت‌های دانش‌بنیان اضافه و موفق به دریافت مجوز تولید از سازمان تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور شد.


وی اضافه کرد: فعالیت اصلی شرکت در درجه نخست تولید مینی‌تیوبر یا همان بذرهای عاری از ویروس و سالم سیب‌زمینی به روش کشت‌بافت است، روش کشت‌بافت یکی از روش‌های تکثیر غیرجنسی در گیاهان بوده که با استفاده از محیط استریل و کاملاً عاری از هر گونه جرمی منجر به تولید گیاهانی با قابلیت جایگزین شدن به عنوان بذرهای مادری برای تولیدات گیاهی است.




بیشتر بخوانید:


بهینه‌سازی جوانه‌زنی و باززایی گیاه «ثعلب» با فناوری کشت‌بافت


آفت‌کشی برای نجات‌ محصولات کشاورزی


خدماتی که خودکفایی و توسعه اقتصاد کشاورزی را محقق می‌کند




دانشجوی مقطع دکتری رشته تغذیه دام از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد بیان کرد: سال‌های گذشته و برای تأمین نیاز به بذر کشاورزان پیشرو و سیب‌زمینی کار در کشور، واردات بذر از کشورهای اروپایی به داخل کشور صورت می‌گرفته است که همین موضوع باعث خروج ارز و نداشتن تضمین تولیدی و وجود برخی مشکلات از جمله مشکلات گمرکی و حمل‌ونقل برای کشاورزان داخل وجود داشت.


شبانی‌سفیددشتی اظهار کرد: در این راستا به عنوان نماینده‌ای از شرکت آلما رویش اکسین و با همکاری افراد متخصص در این مورد که همگی دارای تحصیلات عالی در رشته‌های بیوتکنولوژی و کشاورزی بودند، ایده و هسته فناور آلما رویش اکسین را پایه‌گذاری کرده و فعالیت خود را آغاز کردیم.


تولید بذرهای عاری از ویروس به روش کشت‌بافت



این پژوهشگر با بیان اینکه محصول تولیدی شرکت، مینی تیوبر سیب‌زمینی یا همان بذرهای عاری از ویروس و بیماری است، اضافه کرد: محصول تولیدی در چهار فاز تولید محیط کشت و بهینه کردن آن در فضای آزمایشگاهی، کشت نمونه‌های سالم‌سازی شده در اتاق‌های کشت، انتقال شیشه‌های کشت شده به سالن رشد و انتقال گیاهچه‌های درون شیشه‌ای به محیط سازگاری با گلخانه و در نهایت گلخانه و تولید بذرهای عاری از ویروس است.


این محقق دانشگاهی بیان کرد: در زمان فعالیت شرکت تولیدات شرکت زیر نظر مرکز تحقیقات کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری قرار داشته و در نهایت با استفاده از آزمایش‌های ویروس شناسی که روی نمونه‌های تولیدی صورت می‌گیرد، برچسب کلاس بذر دریافت می‌شود، این بذرها قابل فروش به کشاورزان پیشرو و عمده کار سیب‌زمینی هستند و قابلیت جایگزین شدن به عنوان بذر مادری برای تولید سیب‌زمینی در سطح مزرعه در سال‌های آینده برای کشاورزان را دارند.


شبانی‌سفیددشتی بیان کرد: به منظور ایجاد زمینه همکاری بیشتر و توسعه، ارتقای دانش و تأمین فناوری‌های مورد نیاز تفاهم‌نامه‌ای میان شرکت و دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برای برگزاری دوره‌های کارآموزی، ایجاد زمینه‌های اشتغال‌زایی، شبکه‌سازی نخبگان علمی و فنی، برگزاری رویدادهای کارآفرینی محور، ارائه مشاوره و استفاده از تجربیات و تجهیزات و امکانات یکدیگر تأکید شد.


تولید بذرهای عاری از ویروس به روش کشت‌بافت



وی درباره رویداد عصر امید گفت: برگزاری رویدادهایی مانند عصر امید از سوی دانشگاه آزاد و یا نمایشگاه‌های مشابه در سطح کشوری می‌توانند نقطه عطفی در معرفی محصولات و خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان و یا ایده‌ها و استارت‌آپ‌هایی که توسط دانشجویان و محققان صورت می‌گیرد، باشد؛ بنابراین به عنوان یکی از شرکت‌کنندگان در رویداد گام دوم دانشگاه آزاد امیدواریم که با استفاده از این نمایشگاه و رویداد به معرفی محصول خود پرداخته و بازار کسب و کار مناسبی را برای افزایش تولید، افزایش اشتغال و افزایش دانش فنی در شرکت خود داشته باشیم.


مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان آلما رویش اکسین که از سوی دانشگاه آزاد شهرکرد حمایت می‌شود، ابراز امیدواری کرد که تعداد رویدادها و نمایشگاه‌های در سطح کشوری بیشتر و حمایت از شرکت‌ها و هسته‌های فناور با قدرت بیشتر صورت بپذیرد؛ چراکه در صورت حمایت از تولید دانش و فناوری توسط محققان و افراد خلاق از مشکلات و وابستگی‌ها به خارج از کشور کاسته می‌شود.


به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال‌آفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامه‌ریزی شده است.


رویداد ملی گام دوم (رویداد عصر امید) از امروز هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب