۳ ایدهای که تحقق آن نیازمند زمان، کار تیمی و سرمایهگذار است
فروغ فرازجو در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره حضور خود در رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی «عصر امید» اظهار کرد: با یکی از همکارانم در سه شاخه در نمایشگاه حضور داریم، یکی از تخصصهای اصلیمان انرژی معماری است و بهعنوان یک هسته و گروه فناوری در مورد بهینهسازی و رتبهبندی ساختمانها پیشنهاد دادیم که گواهیهای ارزیابی که در همه جای دنیا وجود دارد را بهصورت کمّی باید برای کشورمان انجام شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی البرز مطرح کرد: با توجه به اینکه دیگر نمیتوانیم روی ساختوسازهای جدیدمان حساب کنیم؛ چراکه قریب به یکسوم مصرف انرژی کشور مربوط به ساختمانهای موجود است و درواقع باید روی بهسازی ساختمانها زمان بگذاریم بهاضافه اینکه کارهایی که در زمینههای توسعه نامناسب شهری انجام میشود، بسیار در مصرف انرژی بیرویه مؤثر هستند.
بیشتر بخوانید:
طرحی که هزینههای گزاف شناسایی را حذف میکند
جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت با عایقهای نانویی
رونق اقتصاد بخش کشاورزی با فناوری «کودهای آلی»
این کارشناس ساختوساز بیان کرد: نبود تمهیدات طراحی مناسب با اقلیم باعث میشود مثلاً در شهری مانند تهران که تمام همّ و غمّمان باید روی سرمایش باشد، متأسفانه حجم زیادی از آب را برای سرمایش مصرف میکنیم که ساختمان را از آن حالت بهینه هرچقدر هم متریال و تمهیدات خوبی داشته باشیم از بین میبرد.
بستهبندی و بازاریابی محصولات بومی
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد هشتگرد گفت: دومین ایده ما استارتآپی درباره بستهبندی و بازاریابی محصولات بومی هر منطقه است، یکی از مشکلات کشور بستهبندی بهروز و انعطافپذیر و پایداری برای صادرات است که در اختیار نداریم و باعث میشود محصولات ما همیشه بهصورت خامفروشی صادر شوند و در حقیقت هیچکدام از این محصولات به نام ایران صادر نمیشوند و در کشورهای جهان شناختهشده نیستند و آن کشوری که این بستهبندی را انجام میدهد، شناخته میشود.
فرازجو با تأکید بر اینکه باید توجه اساسی به محصولات بومی که در هر منطقه بهصورت خاص تولید میشود، داشته باشیم، اظهار کرد: هر منطقه اقلیمی با توجه به شرایط اقلیمی خاص خودش، دارای محصولات منحصر به فرد و بومی هستند که در جهان و حتی در کشور خودمان ناشناخته هستند، این باعث اشتغالزایی و در بلندمدت، باعث جلوگیری از مهاجرت به کلانشهرها میشود؛ زیرا خیلی از افرادی که قصد مهاجرت به شهرهای بزرگ دارند، به دلیل یافتن شغل است؛ بنابراین محصولات بومی باعث اشتغالزایی و مارکتینگ جهانی میشود.
وی بیان کرد: سومین ایده منتخب برای حضور در رویداد عصر امید، محصولات سبز ساختمانی است، در این طرح محصولاتی که تولید کربن میکنند را بازیافت میکنیم، ایده بعدی که داریم این است که با توجه به پیشرفت علم و محاسبات دقیقی که انجام میشود، میتوانیم نیازهای دقیق هر منطقه را از روی مشخصات متریالی(محصول ) که نیاز داریم بهصورت نانو تولید کنیم و محصولاتی تولید شود که به چرخه حیات بازمیگردند و در بلندمدت تولید زبالهای نداریم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: با این سه ایده(انرژی معماری، بستهبندی و بازاریابی محصولات بومی و محصولات سبز ساختمانی) در خدمت جامعه دانشگاهی هستیم؛ اما همه این ایدهها مستلزم کار تیمی، سرمایهگذاریهای دقیق و زمان است تا بتوانیم بهصورت داخلی که خوشبختانه دانش آن را داریم و اگر بتوانیم با سرمایهگذاران همکاری کنیم.
فرازجو درباره برگزاری نمایشگاه عصر امید مطرح کرد: از برگزاری این نمایشگاه خیلی خوشحال شدیم و بذر امید را در دل تمام پژوهشگران کاشته و یک فعالیت خیلی مؤثر حتی در این مدتزمان کوتاهی که اعلام شد به وجود آورد؛ اما ایکاش زودتر اعلام میشد یا برنامه زودتر مدون میشد.
وی در پاسخ به این پرسش که یک سال و نیم است که در مورد این نمایشگاه خبر تولیدشده و در حال برنامهریزی هستند، گفت: در این دو ماه اخیر بود که بهصورت خیلی مدون برنامهها پیش رفت، گزارشها داده شد، بخشنامهها که نحوه شرکت در این جامعه چگونه است؛ البته جستهگریخته خبرهایی داشتیم؛ اما بروکراسیاش پیچیده بود، به این صورت که حتی تا یک هفته، ۱۰ روز قبل ما اصلاً نمیدانستیم که نحوه شرکت ما در نمایشگاه به چه شکل است و این باعث میشود که ارتباط ما با صنعت خیلی کم باشد.
این استاد رشته معماری پیشنهاد داد: برای اجرایی شدن کارهایی که در دولت در جریان هستند، ایکاش ارتباط با دانشگاهها یک مقدار نزدیکتر برقرار شود، جلساتی را در دولت ببینند که از دانشگاهیان هم دعوت کنند و دغدغهها و مشکلات موجود در کشور، طرحها مطرح شود و تفاهمنامههایی میان دانشگاهها و کارهای دولت انجام شود؛ زیرا پیمانهایی که بهصورت آزاد میان کارهای دولت و بیرون بسته میشود و خودمان هم بیرون شاغل هستیم، میبینیم، بعضیاوقات چند سال طول میکشد درحالیکه اگر این تفاهمنامهها با دانشگاهیان انجام شود، خیلی سریع و مدون طبق برنامه پیش میرود.
بیشتر بخوانید:
از طراحی و تولید داروی ضد ویروس تا ساخت کیت تشخیص سرطان
ساخت دستگاهی که از سرمازدگی باغات سیب و هستهداران جلوگیری میکند
جلوگیری از نشتی گاز با محصول «قطعکن هوشمند رگلاتورهای گازی»
عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: متأسفانه ارتباط ما با دولت و سرمایهگذار خیلی پایین است و یکی از مشکلات اساسی که تمام این ایدهها و انرژیها در اینهمه سال هدررفته است، خودمان اینهمه تزهای دکتری و پایاننامهها شکلگرفته، خودمان راهنمایی کار کردیم؛ اما چون ارتباط با دولت و سرمایهگذار هیچوقت نبوده، متأسفانه همه اینها برای عملی شدن ایده خود، مهاجرت کردند و شاهد هستیم که کشورهای خارجی از ایدههای دانشجویان و استادان ما سریعتر استقبال میکنند و آن ایدهها عملی میشود.
فروغ فرازجو دارای دکتری معماری و متخصص در شاخه انرژی معماری بوده که مدرک دکتری خود را از دانشگاه آزاد کرج گرفته و اکنون ۱۱ سال است بهعنوان هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد هشتگرد در استان البرز فعال است.
به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» بهمنظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیتهای حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانشبنیانی و فرصتی برای اشتغالآفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راهاندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارتآپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامهریزی شده است.
رویداد ملی گام دوم (رویداد عصر امید) از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه خواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/