فشارخون بالا عامل بیش از نیمی از سکتههاست
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، یک متخصص قلب و عروق از فشارخون بالا به عنوان عامل بیش از نیمی از سکتهها و نیمی از بیماریهای قلبی و عروقی در کشورمان نام برد.
حسین شیبانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در سمینار آموزشی کنترل فشارخون و راههای پیشگیری از آن در محل سالن پورسینا دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود از افزایش دو برای بیماران مبتلا به فشارخون در کشورمان خبر داد و اظهار کرد: فشارخون بالا سومین عامل مرگومیر در دنیا است.
این عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود تصریح کرد: فشارخون بالا به علت ایجاد سکتهها و حملات قلبی، بزرگترین علت مرگ در دنیاست.درواقع فشارخون بالا یکی از دلایل اصلی بروز بیماری قلبی و عروقی است و بیش از نیمی از سکتهها و نیمی از بیماریهای قلبی و عروقی به دلیل فشارخون بالا است.
وی با برشمردن برخی از خطرات این بیماری عنوان کرد: چنانچه فشارخون بالا بهموقع کنترل نشود، به رگهای مغز، قلب، کلیه و چشم آسیب میرساند.
متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: چاقی و اضافهوزن، فشارخون بالا، فعالیت بدنی ناکافی، چربی خون بالا، چهار عامل پرخطر هستند که بالاترین علت مرگومیر را در جهان به وجود میآورند
شیبانی گفت: فشارخون بالا میتواند آسیب به کلیه(نارسائی کلیه) چشم(اختلال بینائی) قلب(سکته قلبی) مغز(سکته مغزی) برساند که به همین دلیل فشارخون بالا بیماری خطرناکی بهحساب میآید .
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود تصریح کرد: با بالا رفتن سن افراد به دلیل کاهش عملکرد کلیهها، ناتوانی در دفع نمک بدن، سفت شدن دیواره رگها و افزایش وزن بدن، فشارخون افزایش مییابد.
فشارخون بالا با یکبار اندازهگیری تشخیص دادنی نیست
وی با بیان اینکه ۹۰ تا ۹۵درصد فشارخون بالا در افراد مبتلا ناشناخته است که به این نوع فشارخون بالای اولیه گفته میشود اضافه کرد: اگر علت فشارخون بالا شناخته شده باشد، مثلاً به علت بیماریهای کلیه ، بیمــــاری غده فوق کلیوی یا مصرف قرصهای ضدبارداری و …..باشد آن را فشارخون بالای ثانویه مینامند. این نوع حدود ۵ الی۱۰درصد بیماران مبتلا به فشارخون بالا را شامل میشود.
شیبانی با تأکید بااینکه تنها راه تشخیص فشارخون بالا، اندازهگیری فشارخون است و با یکبار اندازهگیری فشارخون، نمیتوان فشارخون بالا را تشخیص داد.
متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با اشاره به برخی از آمار مبتلایان به این بیماری بیان کرد: یک میلیارد و ۱۲۶ میلیون نفر بیمار شامل: ۵۹۷ میلیون مرد و ۵۲۹ میلیون زن در جهان به فشارخون بالا دچار هستند.
این پزشک گفت: شمار مبتلایان طی ۴۰ سال گذشته بیش از دو برابر شده است که این افزایش طی ۴۰ سال اخیر ناشی از افزایش تعداد جمعیت و پیر شدن جوامع است.
شیبانی تعداد افراد مبتلا به فشارخون در ایران را ۴ میلیون نفر اعلام و اضافه کرد: در سال ۱۹۷۵ بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار مرد و یک میلیون و۹۰۰ هزار زن در کشورمان به فشارخون بالا مبتلا بودند که این رقم در ۲۰۱۵به بیش از ۹٫۷ میلیون رسیده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مرد و بیش از ۴میلیون و ۵۰۰ هزار نفر زندر کشورمان به فشارخون بالا مبتلایند افزود:و بخش عمده این افزایش مبتلایان ناشی از افزایش جمعیت ، افزایش امید به زندگی و پیر شدن جمعیت در کشورمان است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/