ارائه ایده «فرآوری ضایعات پسته»/ از تولید مربا تا ساخت «ام دی اف»
علی مسروری در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از ارائه و پذیرش طرح و ایده فرآوری محصول پسته (مربای پسته) از دانشگاه آزاد اسلامی استان خراستان رضوی در رویداد عصر امید دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و در تشریح کاربردها و ویژگیهای آن اظهار کرد: در سالی که از سوی مقام عظمای ولایت به سال «تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین» مزین شده و در راستای تحقق اهداف گام دوم انقلاب که یکی از مهمترین آنها اهمیت به اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی است، ایده «فرآوری ضایعات پسته» را پیشنهاد دادم که به عنوان طرح اصلی در رویداد مورد پذیرش قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته از حیث صنعت و تکنولوژی، «صنایع تبدیلی» جزء صنایع پیشرو و درآمدزا هستند، توضیح داد: اکنون یکی از محصولات صادراتی ایران که سهم بسزایی در ارزآوری دارد، محصول پسته بوده و در بسیاری از نقاط ایران، این محصول کاشت و برداشت میشود. شهرستان بردسکن هم یکی از قطبهای بزرگ تولید پسته است و سابقه ۳۰ ساله در کاشت و برداشت این محصول دارم و کاملاً با کم و کیف آن آشنا هستم.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسکن در تشریح دلایل ارائه ایده «فرآوری ضایعات پسته» گفت: همهساله ضایعات پسته مانند پوست تازه و خشک آن بیآنکه استفاده مفیدی از آن بشود در طبیعت رها میشوند، این در حالی است که از پوست تازه پسته میتوان «مربای پوست پسته» که مربایی بسیار خوشمزه است و علاوه بر آنکه جنبه غذایی دارد، جنبه درمانی هم برای افراد با طبع سرد دارد را تولید کرد؛ از طرفی پوست خشک پسته را میتوان در صنایعی مانند ساخت «ام دی اف» و تولید «ذغالهای فشرده» به کار گرفت.
مسروری با بیان اینکه تأمین مواد اولیه، یکی از مشکلات بزرگ بر سر راه تولیدکنندگان است، عنوان کرد که در تولید مربای پوست پسته، مهمترین ماده اولیه یعنی پوست پسته، رایگان است و همین نکته چنین صنعتی را از سایر محصولات مشابه آن متمایز میکند. در ایران طبق تحقیقات انجامشده، تاکنون این محصول تولید و تجاریسازی نشده و فقط به صورت خانگی مربای پوست پسته تهیه میشود.
به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» بهمنظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیتهای حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانشبنیانی و فرصتی برای اشتغالآفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راهاندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارتآپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامهریزی شده است.
رویداد ملی گام دوم (رویداد عصر امید) از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه خواهد شد.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/