دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 خرداد 1401 - 19:44

منصوری: زنگ خطر نرخ رشد جمعیت در استان تهران به‌صدا درآمده است

استاندار تهران گفت: متأسفانه در حوزه جمعیت نرخ رشد جمعیت استان تهران هفت‌دهم درصد و نرخ باروری یک و شش‌دهم درصد است. لذا وضعیت خوبی نداریم و برای کشور نیز شرایط به همین شکل است که این به معنی به صدا درآمدن زنگ خطری در استان تهران و کشور قلمداد می‌شود و به معنای آن است که ما پایین‌تر از نرخ جایگزینی هستیم.
کد خبر : 660630
محسن منصوری



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، محسن منصوری، استاندار تهران در پایان جلسه شورای اجتماعی استان تهران که امروز با موضوع بررسی سیاست‌های فرزندآوری تشکیل شد در جمع خبرنگاران گفت: جلسه امروز با روسای دستگاه‌های مختلف با موضوع جمعیت و اجرایی شدن قانون جوانی جمعیت برگزار شد. پیش‌تر سیاست‌های حوزه جمعیت توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است اما متأسفانه دولت‌های قبلی به‌صورت جدی این سیاست‌ها را اجرا نکردند تا سال گذشته که مجلس قانون جدید را با حدود ۷۳ ماده تصویب کرد.


وی افزود: دستورالعمل‌های اجرایی این قانون همراه با تفکیک وظایف دستگاه‌های مختلف تدوین شده است. در استان‌ها نیز باید جلسات متناظر با این موضوع با مسئولیت استانداران برگزار و نسبت به اجرایی شدن این سیاست‌ها اقدام شود. در همین راستا این موضوع در دستور کار قرار گرفته و وظایف ادارات نیز به تفکیک ابلاغ شده است تا موضوع افزایش جمعیت به‌عنوان اولویت کاری مد نظر قرار گیرد.


منصوری ادامه داد: فرمانداران استان تهران نیز موظف هستند موضوع افزایش جمعیت را به‌عنوان یک برنامه محوری دنبال کنند. بی‌تردید در این مسیر باید تولید محتوای فاخر فرهنگی در دستور کار قرار گیرد چرا که قطعاً تبلیغات محیطی و تولید محتوا اهمیت بسزایی دارد.


استاندار تهران با تأکید بر اینکه بر اساس گزارش ثبت‌احوال، وضعیت جوانی استان تهران و کشور بر اساس آمارها نگران‌کننده است، افزود: بی‌تردید در کمتر از ۱۰ سال آینده با توجه به شرایط موجود باید در سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی مرتبط با موضوع افزایش جمعیت بازنگری و تغییر جدی داشته باشیم. لذا دستگاه‌های مرتبط باید برنامه‌های اجرایی خود را ارائه کنند.


وی ادامه داد: در خصوص تأمین زیرساخت‌های مالی و تکالیف مجموعه‌های مختلف برخی موارد اجرایی و برخی مغفول مانده است. برای مثال در طرح ملی مسکن باید اولویت واگذاری با خانواده‌های با فرزند بیشتر باشد. بانک‌ها نیز بعضاً در مورد وام فرزندآوری همکاری نمی‌کنند. لذا هر بانکی که در پرداخت این وام کوتاهی کند باید با آن برخورد شود.


منصوری تأکید کرد: متأسفانه در حوزه جمعیت نرخ رشد جمعیت استان تهران هفت‌دهم درصد و نرخ باروری یک و شش‌دهم درصد است. لذا وضعیت خوبی نداریم و برای کشور نیز شرایط به همین شکل است که این به معنی به صدا درآمدن زنگ خطری در استان تهران و کشور قلمداد می‌شود و به معنای آن است که ما پایین‌تر از نرخ جایگزینی هستیم. لذا حل موضوع فرزندآوری از مسیر تسهیل روند ازدواج و تشکیل خانواده و در نقطه دیگر تأمین مسکن برای خانواده‌های جوان و پر فرزند است. امیدواریم بخشی از این موضوع با اجرای طرح ملی مسکن حل‌وفصل شود همچنین اشتغال زنان باردار و شیرده باید با ایجاد زمینه اشتغال خانگی برای آنان فراهم شود.


استاندار تهران در بخشی از این جلسه ضمن انتقاد از بانک‌ها در روند اعطای تسهیلات به خانواده‌های پر فرزند عنوان کرد: متأسفانه بانک‌ها در خدمت سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران نیستند و کسی هم جرأت نمی‌کند این موضوع را اعلام کند. در حقیقت بانک‌ها نه‌تنها در خدمت سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران نیستند بلکه ظرفیت‌های کشور در خدمت بانک‌ها قرار گرفته است. بی‌تردید در جلسات مرتبط با موضوع سیاست‌های فرزندآوری باید همه دستگاه‌های مرتبط شامل حوزه‌های علمیه که نقش بسزایی دارند همچنین مجموعه‌های فرهنگی همچون اداره کل ارشاد استان تهران حضور داشته باشند. لازم است در مسیر اجرای این سیاست‌ها محتوای فرهنگی اثرگذار تولید شود که برای این کار تلاش خواهیم کرد تا از ظرفیت‌های شهرداری‌های استان تهران بهره بگیریم.


انتهای پیام




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب