دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 خرداد 1401 - 14:22

مقیمی: انجمن‌های علمی بازیگران تحول دانشگاه‌ها از دانش‌بانی به‌ دانش‌زایی

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه بازیگران تحول دانشگاه‌ها از دانش‌بانی به‌ دانش‌زایی انجمن‌های علمی هستند، گفت: باید از این انجمن‌ها حمایت ویژه شود تا با نیازسنجی، علم را در خدمت توسعه و نیاز جامعه قرار دهند.
کد خبر : 660395
سید محمد مقیمی



به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیدمحمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران صبح امروز در جشنواره بین‌المللی حرکت که در تالار علامه امینی این دانشگاه برگزار شد، خاطرنشان کرد: انجمن‌های علمی جایگاه ویژه‌ای در نظام آموزش عالی ایفا می‌کنند. شعار محوری دانشگاه تهران «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کار آفرین با رویکرد مسئولیت پذیری اجتماعی» است که دانشجویان و انجمن‌های علمی عامل تحقق این شعار هستند و همواره این نهادها اولویت ما در بین تشکل‌ها است زیرا نهاد داوطلبانه‌ای برای تحقق اهداف دانشگاه هستند.


وی اضافه کرد: دانشجویی که در دانشگاه کارآفرین در راستای تحقق این ماموریت حرکت کند در ادبیات مدیریتی از او به‌عنوان رفتار شهروندی سازمانی دانشجویان دانشگاه یاد می‌شود.


مقیمی بیان کرد: مولفه‌هایی در نظام آموزش عالی بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد که رفتار داوطلبانه انجمن‌های علمی یکی از این موارد است زیرا به‌دلیل تعلق خاطر به نهاد علمی و رشته خود وظایفی تحت عنوان رفتارهای فرانقشی ایفا می‌کنند.


این مقام مسئول عنوان کرد: کمبودهایی وجود دارد که موجب شده نتوانیم به‌اندازه کافی از انجمن‌های علمی حمایت کنیم اما در مسیری قرار گرفته‌ایم که از این نهادها به‌عنوان کسانی‌که دغدغه پیشرفت دارند در راستای رسیدن به دانشگاه کارافرین قدم برداریم.


رئیس دانشگاه تهران اظهار کرد: یک نقش رسمی برای انجمن‌های علمی باید قائل شویم که در تصمیم‌گیری‌های رسمی و دانشگاهی مورد توجه قرار گیرند. اگر به‌دنبال تحول هستیم ذی‌نفعان اصلی، دانشجویان خواهند بود که می‌توانند گردآورندگان بسیار خوبی باشند و وضعیت دانشگاه‌ها را از دانش‌بانی به‌سمت دانش‌زایی هدایت کنند.


وی ادامه داد: در دانش‌بانی به‌دنبال حفظ و استمرار وضع موجود هستیم، اما زمانی‌که از دانش‌زایی سخن به میان می‌آوریم باید مطابق با نیازسنجی کشور، علم را در خدمت توسعه و نیاز جامعه قرار دهیم.


مقیمی خاطرنشان کرد: باید تفکر انتقادی دانشجویان مورد توجه قرار گیرد حتی اگر برای ما خوشایند نباشد. اگر به دنبال دانش‌زایی هستیم باید انتقادپذیر باشیم و نقش‌هایی فراتر از تکالیف رسمی برای دانشجویان قائل شویم. دانشجویی که به‌دنبال رفتارهای فرانقشی است باید دارای فضیلت مدنی باشد و نسبت به محیط پیرامونی خود احساس مسئولیت کند چه‌بسا دانشجویانی داریم که هم در زمینه علمی و هم مدنی بسیار فعال هستند و تنها یک بعدی به مسائل نگاه نمی‌کنند و شاهد اقدامات و فعالیت‌های بسیار پسندیده آن‌ها هستیم.


این مقام مسئول اظهار کرد: دانشحویانی که در انجمن‌های علمی فعال هستند باید رهبری یک فعالیت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و غیره را بر عهده گیرند و رهبری را بیاموزند، انجمن‌های علمی نقش مهمی در ارتقای هوش فرهنگی دانشجویان دارند بنابراین ضروری است برای دستیابی به دانشگاه کارآفرین به این نهاد خودجوش توجه ویژه شود.


انتهای پیام/۱۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب