دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 خرداد 1401 - 11:58

برای آشنایی با کاربردها و ویژگی های پروفیل این مطلب را بخوانید

امروزه بسیاری از مصالح و قطعات به کار رفته در ساختمان‌سازی و صنایع از جنس فلز هستند. در گذشته به دلیل عدم پیشرفت صنایع، بیشتر از قطعات چوبی در ساختمان‌سازی استفاده می‌شد؛ اما پیشرفت تکنولوژی و دانش مهندسی سبب شده است قطعاتی طراحی شوند که نه‌تنها نسبت به چوب و بسیاری دیگر از مصالح، مقاومت و ماندگاری بیشتری دارند؛ بلکه برخلاف جنس سخت آن‌ها، وزن سبکی داشته و برای استفاده در انواع ساختمان‌ها مناسب هستند.
کد خبر : 660369
image-20220522115646-1.jpeg



به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا آ امروزه بسیاری از مصالح و قطعات به کار رفته در ساختمان‌سازی و صنایع از جنس فلز هستند. در گذشته به دلیل عدم پیشرفت صنایع، بیشتر از قطعات چوبی در ساختمان‌سازی استفاده می‌شد؛ اما پیشرفت تکنولوژی و دانش مهندسی سبب شده است قطعاتی طراحی شوند که نه‌تنها نسبت به چوب و بسیاری دیگر از مصالح، مقاومت و ماندگاری بیشتری دارند؛ بلکه برخلاف جنس سخت آن‌ها، وزن سبکی داشته و برای استفاده در انواع ساختمان‌ها مناسب هستند. یکی از این محصولات فلزی پرکاربرد در ساختمان‌سازی و صنایع، پروفیل‌ها هستند که در ابعاد و با متریال متفاوت تولید می‌شوند. در این مطلب می‌خواهیم به شما بگوییم پروفیل چیست و انواع آن کدام است. برای آشنایی با کاربردها و ویژگی های پروفیل، تا انتهای این مطلب از پیوان با ما همراه باشید.


پروفیل چیست و انواع آن کدام است؟!


یکی از قطعات فلزی مهم در صنعت و ساختمان‌سازی، پروفیل است که در اندازه‌های مختلف تولید می‌شود. ابتدا از این قطعات تنها در تولید درب و پنجره ساختمان استفاده می‌شد؛ اما امروزه استفاده بیشتری از این قطعه می‌شود. کاربرد پروفیل در ساختمان سازی، استفاده از آن در سقف و ناودانی و همچنین سازه اصلی ساختمان است؛ در صنعت نیز از پروفیل برای مصارف مختلفی استفاده می‌شود و از صنایع نظامی تا صنایع خودروسازی کاربرد دارند.


برای استفاده از انواع پروفیل، نیاز است که مهندسان و متخصصین، با توجه به فشار و نیروهای وارد بر سازه، پروفیل مناسب را انتخاب نمایند تا براساس کاربرد سازه، در برابر وزن و میزان اصطکاک وارده، مقاوم باشد.


ویژگی های پروفیل


یکی از ویژگی های پروفیل این است که اغلب آن‌ها از جنس فولاد هستند و اغلب به طول ۶ و ۱۲ متری تولید می‌شوند؛ اما ابعاد دیگری نیز دارند. همچنین ضخامت و سطح مقطع آن‌ها نیز متنوع است. برخی از انواع پروفیل از چند بخش تشکیل شده‌اند و با جوشکاری به یکدیگر متصل شده‌اند و برخی از آن‌ها یک‌پارچه و بدون درز هستند.


تولیدکنندگان باتوجه به کاربرد بالای این قطعات، تلاش می‌کنند محصولاتی مقاوم در برابر خوردگی و حوادث مختلف تولید کنند.


بیشترین انواع پروفیل‌ها در دو دسته پروفیل‌های ساختمانی و صنعتی قرار می‌گیرند که در ادامه ویژگی و انواع آن‌ها را بررسی می‌کنیم. همچنین یکی از دسته‌بندی‌های مهم این قطعه که به آشنایی با کاربردها و ویژگی های پروفیل به ما کمک می‌کند، تقسیم‌بندی آن براساس ظاهر این قطعه است که در این دسته‌بندی، پروفیل‌ها را در دو دسته‌ی پروفیل باز و پروفیل بسته قرار می‌دهند. انواع پروفیل باز شامل میلگرد، نبشی، ناودانی و... هستند. پروفیل‌های بسته نیز شامل لوله، نرده، چارچوب و... می‌شوند.


از دیگر ویژگی های پروفیل، عملیات تولید آن است که خود سبب ایجاد یک نوع دسته‌بندی برای پروفیل‌ها می‌شود که آن‌ها را در دو نوع نورد گرم و نورد سرد قرار می‌دهد. عملیات نورد گرم شامل حرارت‌دهی به شمش‌های فلزی و سپس شکل‌دهی و قالب‌گیری آن‌هاست. عملیات نورد سرد پس از اتمام مرحله نورد گرم انجام می‌شود که بر روی ورق‌های از پیش آماده شده، اتفاق می‌افتد و محصول نهایی آن کیفیت بالاتری دارد؛ اما تولید آن‌ها مدت زمانی بیشتری طول می‌کشد؛ برای مثال لوله‌ها و میله‌های راه‌آهن طی عملیات نورد گرم و ناودانی‌ها طی نورد سرد تولید می‌شوند.


انواع کاربرد پروفیل چیست؟


برای آشنایی با کاربردها و ویژگی های پروفیل این مطلب را بخوانید


در این بخش از مطلب آشنایی با کاربردها ویژگی های پروفیل، می‌خواهیم انواع پروفیل را به شما معرفی کنیم و کاربرد هر کدام را به‌طور جداگانه بررسی کنیم.


ساختمانی


همانطور که پیش‌تر گفته شد، انواع پروفیل‌ها دو دسته عمده ساختمانی و صنعتی تقسیم می‌شوند. پروفیل‌های ساختمانی اغلب به شکل بسته هستند و در درب و پنجره کاربرد دارند. ضخامت آن‌ها ۲ تا ۴ میلیمتر بوده و اشکال غیرچهارگوش دارند. اغلب قطعات مرتبط با کاربرد پروفیل در ساختمان سازی، مربوط به این دسته هستند.


صنعتی


پروفیل صنعتی در صنایع مختلف، همچون صنایع خودروسازی و صنایع نظامی و همچنین در سازه‌های فلزی بزرگ همچون تابلوهای تبلیغاتی عظیم، بدنه پل‌ها و غیره به کار می‌رود. به این نوع از پروفیل، سنگین نیز می‌گویند؛ زیرا از ورق سیاه با ضخامت بالا تولید می‌شود.


گالوانیزه


این نوع قطعه دارای پوشش فولاد یا آهن است که مانع از زنگ‌زدگی پروفیل می‌شود. کاربرد پروفیل گالوانیزه در حمل‌ونقل عمومی، بزرگراه‌ها، فرودگاه، خطوط انتقال انرژی، کارگاه‌ها و غیره است.


کامپوزیت


کاربرد پروفیل کامپوزیت در آب‌وهوای مرطوب و مناطق زلزله‌خیز بیشتر است؛ زیرا این نوع قطعه در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارد. یکی از ویژگی های پروفیل کامپوزیت، خاصیت غیرکشسانی آن است که عملکرد آن را در سازه‌های ساخته شده در مناطق زلزله‌خیز بهتر و طول عمر آن را بیشتر می‌کند.


آلومینیوم


برای ساخت این قطعات، شمش آلومینیوم خام را مذاب می‌کنند و طی فرایند اکستروژن آلومینیوم، آلیاژ آلومینیوم را به قطعاتی با اندازه موردنظر تبدیل می‌کنند که به آن پروفیل آلومینیوم می‌گویند. به دلیل انعطاف‌پذیری بالای این قطعات، از آن‌ها در قوطی سازی، تولید ظروف نسوز، پزشکی و داروسازی و غیره استفاده می‌کنند.


سایر کاربردهای پروفیل


انواع کاربردهای پروفیل تنها به این موارد ختم نمی‌شوند و برای آشنایی با کاربردها و ویژگی های پروفیل، می‌توان انواع دیگری همچون پروفیل مبلی، زد و استیل را نیز نام برد.



قوطی پروفیل چیست ؟


چنانچه نام قوطی را شنیده‌اید و برای شما نیز سوال پیش آمده است که قوطی پروفیل چیست؛ می‌توان اینگونه توضیح داد که قوطی پروفیل، نوعی از این قطعه است که مقطع آن‌ چهارگوش (مربع یا مستطیل) است و فضای توخالی دارند. از این قطعات در ساخت درب و پنجره و در کاربرهای دیگر، به‌خصوص در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود. به این قطعات، باکس (Box) نیز گفته می‌شود.


قیمت پروفیل چگونه حساب می‌شود؟


برای آشنایی با کاربردها و ویژگی های پروفیل این مطلب را بخوانید


همانطور که پیش‌تر گفته شد، این قطعات فلزی هستند و به همین دلیل قیمت آن‌ها، بر اساس قیمت روز آهن تعیین می‌گردد. با این‌حال ویژگی‌های متفاوت این قطعه نیز بر روی قیمت پروفیل تاثیرگذار هستند؛ برای مثال عملیات تولید آن‌ها که به شکل نورد گرم یا سرد است تاثیرگذار بوده و محصولاتی که طی عملیات نورد گرم تولید می‌شوند، قیمت پایین‌تری دارند.


برای آن‌که بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید و از بین چند تامین کننده قطعات پروفیل، بهترین گزینه را انتخاب کنید، می‌توانید از بسترهای آنلاین و معتبر همچون پیوان کمک بگیرید. با کلیک بر روی اینجا می‌تواند به‌راحتی اطلاعات بیشتری در ارتباط با پروفیل و قیمت لحظه‌ای آن به دست آورید و خرید خود را به‌صورت آنلاین و تضمین شده از تامین‌کننده‌هایی همچون صدرا پروفیل تهران، گروه صنعتی تهران شرق، جهان پروفیل پارس و... انجام دهید و همچنین در صورت نیاز از مشاوره تلفنی نیز استفاده کنید.


کلام آخر


اطلاعات کافی در ارتباط با نوع محصولی که می‌خواهید تهیه کنید و همچنین قیمت مناسب آن در بازار، دو فاکتور مهم برای خرید پروفیل و سایر قطعات مشابه آن هستند؛ به همین دلیل باید ضمن آشنایی با کاربردها و ویژگی های پروفیل، در یک بستر آنلاین معتبر همچون پیوان، از قیمت روز این قطعات آشنا شوید و قیمت هر قطعه را متناسب با ضخامت و ابعاد و جنس متفاوت آن‌ بدانید.



انتهای پیام/ ر



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب