دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 ارديبهشت 1401 - 20:25

اسلامی: اگر راهبردهای مقام معظم رهبری نبود در حوزه رادیوداروها عقب بودیم

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به تولیدات بخش سلامت و رادیوداروها از حرکت به سمت پلاسمادرمانی خبر داد و به نقش بسیار مهم آب‌سنگین اشاره کرد که متأسفانه دشمنان با اتهام بهره‌مندی از آن در تولید سلاح هسته‌ای ما را از آن منع می‌کنند و افزود: اگر راهبردهای مقام معظم رهبری نبود و ما وارد فناوری هسته‌ای نمی‌شدیم، اکنون خیلی عقب بودیم.
کد خبر : 659831
محمد اسلامی



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، محمد اسلامی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در نشست تخصصی مبنا با موضوع «تأثیر تدابیر راهبردی رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) در پیشرفت فناوری هسته‌ای» که عصر امروز (چهارشنبه) به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: در عصر حاضر شاهد پیشرفت فوق‌العاده سریع علم و فناوری که پیوسته تاثیرات ژرفی را در همه حوزه‌ها به وجود می‌آورد، هستیم. حوزه علم و فناوری حوزه قدرت سازی است و سازمان‌های بین‌المللی در سال‌های اخیر در بخش‌های هوا و فضا، فناوری هسته‌ای، فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی شرایطی را فراهم کردند که این عرصه، قلمروی پیشتازی آن‌ها باشد و با ایجاد موانع به دنبال عدم دست‌یابی کشورها و جمهوری اسلامی ایران به فناوری‌های نوین هستند.


وی در این نشست که به همت دفتر نمایندگی حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در مشهد برگزار شد، گفت: نکته مهم در این فرآیند قدرت پیش برنده اهداف ملی کشورها و امنیت ملی آن‌ها است که در دیپلماسی متبلور می‌شود و پشتوانه دیپلماسی قدرت نظامی و اقتصادی است که به‌صورت مستقیم ریشه در علم و فناوری دارد و هر چقدر این پیشرفت در کشورها باشد و بتوانند به‌صورت فرآیندی از آن استفاده کنند؛ بیشتر توانسته‌اند نقش قدرت سازی خود را داشته باشند.


اسلامی گفت: ابرقدرت‌ها حتی قبل از پیروزی انقلاب که قرار بود برای کشور ما، تأسیسات ایجاد کنند به دلیل شرایط انقلاب، پروژه‌ها را متوقف کردند و تعهدات خود را انجام ندادند اما مهم، چرخه سوخت هسته‌ای است؛ که مقام معظم رهبری با ژرف‌نگری از سال‌ها پیش با ورود به بحث علوم پیشرفته از علوم و فناوری هسته‌ای حمایت کردند و حمایت‌های همه‌جانبه ایشان سبب شد تا با یک نگاه خودباورانه اقدام کنیم و نکته دوم نگاه باور جوانان است که بعد از اتمام تحصیلات توانستند وارد این عرصه شوند و این تکنولوژی‌ها را به‌صورت بومی عرضه کنند.


وی افزود: در واقع با باور جوانان و هدایت و حمایت‌های مستمر از این جریان توانستیم به ظرفیت پایداری برسیم و اکنون کاملاً در چرخه سوخت هسته‌ای خودکفا هستیم و بعد از خروج ترامپ از معاهده برجام یک‌ مرتبه کشور توانست با یک حرکت جهادی ۱۰ ماهه مسیر ۱۰ ساله را در ظرفیت غنی‌سازی طی کند که این موضوع موجب دستپاچگی ۱+۵ شد و سبب شد تا آن‌ها مجدداً به مذاکرات برگردند تا ظرفیت هسته‌ای ما را متوقف کنند.


وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در بخش‌های اثرگذار فناوری هسته‌ای و برق اتمی گفت: ما با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در مسیر پیشرفت فناوری هسته‌ای حرکت کردیم و نکته مهم در برق اتمی این است که کشورهای دیگر همکاری نکردند که بازهم با خودباوری باید همین حرکت را در دستیابی بیشتر به برق اتمی داشته باشیم.


رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: تلاش دشمنان با انجام خرابکاری‌ها در حوزه فناوری هسته‌ای، آن را به خط مقدم جبهه تبدیل کرده است و دانشمندان ما با تأکید و انگشت اشاره مقام معظم رهبری که فرمودند خودتان بسازید؛ پای‌کار ایستادند و در موضوع سوخت ۲۰ درصد که نیاز راکتور تحقیقاتی تهران بود، اقدام کردند و ما امروز نه‌ تنها سوخت ۲۰ درصد، بلکه سوخت ۶۰ درصد را در دست تولید داریم.


وی با اشاره به تولیدات بخش سلامت و رادیوداروها از حرکت به سمت پلاسمادرمانی خبر داد و به نقش بسیار مهم آب‌سنگین اشاره کرد که متأسفانه دشمنان با اتهام بهره‌مندی از آن در تولید سلاح هسته‌ای ما را از آن منع می‌کنند و افزود: اگر راهبردهای مقام معظم رهبری نبود و ما وارد فناوری هسته‌ای نمی‌شدیم، اکنون خیلی عقب بودیم.


وی خاطرنشان کرد: برنامه‌های پیشرفت و توسعه کشور باید بدون وقفه حرکت کند و توان دانشمندان و جوانان کشور باید برای اهداف عالی کشور صرف شود و باید رنج و مشقت را تحمل کنیم تا به قله برسیم.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب