دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 ارديبهشت 1401 - 12:22
تحلیلگر لبنانی – استرالیایی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

دوره‌گردی سفیر عربستان و آمریکا در لبنان برای گرفتن رأی به نفع سمیر جعجع/ رهبر «القوات اللبنانیه» دستور کاری جز خلع سلاح حزب‌الله ندارد

یک کارشناس برجسته منطقه تصریح کرد: سفیر سعودی و آمریکا در روز انتخابات لبنان، در مناطق مختلف در حرکت بودند تا شهروندان لبنانی حامی غرب را برای رأی دادن به لیست سمیر جعجع جابجا کنند.
کد خبر : 659449
حاج حسین دیرانی



گروه جهان خبرگزاری آنا- محمد جعفری؛ انتخابات روز یکشنبه در لبنان نخستین انتخابات پارلمانی از زمان اعتراضات مردمی سال ۲۰۱۹ بود که با مشارکت ۴۱ درصدی مردم این کشور در ۱۵ حوزه انتخاباتی برگزار شد.


در این انتخابات ۱۰۳ فهرست متشکل از ۷۱۹ نامزد برای انتخاب ۱۲۸ نماینده مردم در پارلمان به رقابت پرداختند.


به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران، انتخابات پانزدهم ماه مه ۲۰۲۲ به‌نوعی آزمونی واقعی برای مشخص شدن آراء مردم این کشور پس از اعتراضات گسترده اکتبر سال ۲۰۱۹ بود. در اعتراضات سال ۲۰۱۹ مردم خواستار کنار رفتن طبقه سیاسی حاکم و مبارزه با ظلم و فساد در بالاترین رده‌های مدیریتی لبنان شده بودند. انفجار بندر بیروت در سال ۲۰۲۰ هم بر پیچیده‌تر شدن اوضاع سیاسی لبنان افزود.


بر اساس آخرین آمار، در انتخابات پارلمانی امسال حدود چهار میلیون نفر واجد شرایط رأی دادن مشارکت کردند که نسبت به انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۸ حدود ۲۲۰ هزار نفر بیشتر بود.


دوره‌گردی سفیر عربستان و آمریکا در لبنان برای گرفتن رأی به نفع سمیر جعجع/ رهبر «القوات اللبنانیه» دستور کاری جز خلع سلاح حزب‌الله ندارد


پیش بودن کاندیداهای جبهه مقاومت در انتخابات پارلمانی


پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات تا حدی مشخص شد که در حوزه بعلبک و هرمل هر ۹ نماینده سابق جریان شیعی در پارلمان بار دیگر در این انتخابات اکثریت آرا را به دست آوردند.


البته بر اساس همان اعلام نتایج اولیه، "آنتوانت جعجع" رئیس دفتر رسانه‌ای حزب "نیروهای لبنانی" که موردحمایت عربستان و آمریکا است نیز مدعی شد این حزب توانسته ۲۰ کرسی پارلمان را به خود اختصاص دهد.


برخی رسانه‌های غربی و منطقه‌ای حامی تفکر غرب مدعی شده‌اند که جنبش مقاومت حزب‌الله و برخی از اصلی‌ترین متحدانش در این دوره از انتخابات با ریزش آراء مواجه شده‌اند و گروه‌های وابسته به عربستان سعودی در این انتخابات موفق‌تر عمل کرده‌اند.



رأی به حزب‌الله و هم‌پیمانانش در این انتخابات رأی به وفاداری و تعهد به محور مقاومت و لزوم مسلح باقی ماندن حزب‌الله بیش از گذشته بود



حزب‌الله و متحدانش در آخرین رأی‌گیری لبنان در سال ۲۰۱۸ با کسب ۷۱ کرسی، در هرم سیاسی لبنان دست برتر را به خود اختصاص داده بودند.


گزارش‌هایی هم در خصوص موفقیت حزب مسیحی مارونی "نیروهای لبنانی" به رهبری سمیر جعجع که به مخالفت با حزب‌الله معروف است منتشر شده و نیز برخی گزارش‌ها از موفقیت جنبش "آزاد میهنی"متشکل از مسیحیان مارونی هم‌پیمان با حزب‌الله سخن گفته‌اند.


به‌هرحال همه باید منتظر کامل شدن شمارش آراء بمانند تا مشخص شود که قدرت در لبنان که بخش بسیار مهم محور مقاومت است چگونه تقسیم خواهد شد. به دلیل اینکه لبنان و جایگاه استراتژیک خود در ساختار قدرت منطقه‌ای از اهمیت خاصی برخوردار است، گروه جهان خبرگزاری آنا پای صحبت "حسین دیرانی" تحلیلگر برجسته سیاسی لبنانی الاصل ساکن استرالیا نشسته تا از گمانه‌زنی‌ها و نقطه نظرات وی مطلع شود.


دیرانی معتقد است که انتخابات پارلمانی روز یکشنبه در لبنان نشان داد محبوبیت جبهه مقاومت در بین مردم لبنان به حدی است که سفرای آمریکا و رژیم سعودی مجبور شدند منطقه به منطقه بروند و برای نمایندگان حامی غرب رأی گدایی کنند.




بیشتر بخوانید:


نتایج غیرنهایی انتخابات پارلمانی لبنان اعلام شد


باسیل: مبارزه انتخاباتی در لبنان، مبارزه با آمریکا و اسرائیل است


شادی حامیان حزب‌الله لبنان در پی پیروزی در انتخابات پارلمانی + ویدئو


میزان مشارکت در انتخابات لبنان، ۴۱ درصد برآورد شد




وی تفاوت این دوره از انتخابات پارلمانی با دوره‌های قبلی را در این می‌بینند که کل جبهه مقاومت و هم‌پیمانانش در مقابل اردوی احزاب حامی دولت آمریکا و کشورهای عرب جنوب خلیج‌فارس که با رژیم صهیونیستی سازش کردند و البته رژیم سعودی، صف کشیدند.


دیرانی با اشاره به دخالت دولت‌های غربی و مرتجع عرب در روند انتخابات برای نجات حامیان لبنانی خود افزود: ما در روز انتخابات شاهد بودیم که ولید بخاری سفیر سعودی در بیروت و نیز "دوروتی شیا" سفیر آمریکا در لبنان چگونه از این منطقه به آن منطقه لبنان در حرکت بودند تا شهروندان لبنانی حامی غرب را برای رأی دادن به لیست سمیر جعجع جابجا کنند.


لازم به ذکر است که سمیر جعجع به اتهام قتل رشید کرامی نخست‌وزیر سابق لبنان در زندان بود و پس از توافقنامه طایف از زندان آزاد شد.


این نویسنده و تحلیلگر سیاسی ساکن شهر بندری سیدنی تأکید می‌کند که سمیر جعجع و حامیانش هیچ برنامه‌ مهمی به‌جز غیرنظامی کردن جنبش مقاومت حزب‌الله در دستور کار خود ندارند. این‌ها می‌خواهند با به دست آوردن اکثریت در پارلمان، دولتی را بر مسند قدرت بنشانند که حزب‌الله و حامیان جبهه مقاومت در آن جایی نداشته باشند.


دیرانی می‌گوید درواقع سمیر جعجع برای غیرنظامی کردن و به حاشیه راندن حزب‌الله می‌خواهد شخصی همسو با خود را به‌جای "نبیه بری" به ریاست پارلمان برساند تا جعجع را به‌عنوان رئیس‌جمهور برگزیند.



لبنان کشوری است که با تنوع قومی، نژادی، مذهبی و سیاسی اداره می‌شود و هیچ فردی هم نمی‌تواند این روند را متوقف کند و اگر قرار باشد خارج از این قاعده عمل شود حتماً توطئه‌ای خارجی برای غرق کردن لبنان در آشوب و جنگ داخلی به نفع دشمن صهیونیستی در کار است



این نویسنده لبنانی با اشاره به مصائبی که مردم لبنان براثر سیاست‌های سلطه‌جویانه غرب در این کشور متحمل شده‌اند ادامه می‌دهد: علیرغم هزینه چند میلیارد دلاری که آمریکا در خلال چند سال گذشته برای محاصره لبنان و محروم کردن این کشور از رابطه با کشورهای دوست برای تأمین سوخت، الکتریسیته، مواد غذایی و دارو و درنهایت هدف قرار دادن محور و اندیشه مقاومت کرده است شاهد بودیم مردم فهیم و هوشیار لبنان در صحنه انتخابات حاضر شدند و از نمایندگان لیست جبهه مقاومت و هم‌پیمانانش با رأی خود حمایت کردند.


دیرانی افزود: رأی به حزب‌الله و هم‌پیمانانش در این انتخابات رأی به وفاداری و تعهد به محور مقاومت و لزوم مسلح باقی ماندن حزب‌الله بیش از گذشته بود زیرا این مسلح ماندن جبهه مقاومت است که ثبات و امنیت لبنان را تأمین می‌کند و در مقابل تجاوزات روزمره رژیم صهیونیستی به سوریه، فلسطین و حتی عراق هم قد علم می‌کند.


این تحلیلگر لبنانی ساکن استرالیا معتقد است که حضور مردم در صحنه انتخابات روز یکشنبه سیلی محکمی بود بر گونه دولت آمریکا، دولت‌های مرتجع عربی جنوب خلیج‌فارس و حاکمان تل‌آویو که روی خسته کردن جبهه مقاومت حساب باز کرده بودند.



هشدار پارلمان لبنان درباره فشارهای آمریکا - 10.10.2020, اسپوتنیک ایران

پارلمان لبنان سال ۲۰۲۰


لبنان بار دیگر شاهد تشکیل دولت ائتلافی خواهد بود؟


دیرانی با اشاره به اعلام نتایج اولیه انتخابات روز یکشنبه می‌گوید: بر اساس نتایج اولیه، نامزدهای شیعه از حزب‌الله و جنبش امل در این انتخابات به پیروزی رسیده‌اند اما خب به‌هرحال نخواهند توانست بدون ائتلاف با اکثریت پارلمان، دولت تشکیل دهند. متأسفانه نتایج اولیه نشان از احتمال عدم موفقیت برخی از کاندیداهای احزاب هم‌پیمان با جبهه مقاومت دارد که معنی آن فقدان حضور حداکثری جبهه مقاومت در پارلمان لبنان خواهد بود.


دیرانی با ابراز نگرانی از آینده سیاسی لبنان ادامه می‌دهد: مطابق با آمار و شاخص‌های موجود، لبنان بار دیگر وارد گونه‌ای از خلع قانون اساسی مشابه موضوع تشکیل دولت جدید در عراق خواهد شد و این عدم تشکل دولت ممکن است به فروپاشی کامل لبنان از همه نظر بینجامد.


وی می‌افزاید که بیروت مدت‌هاست خواستار اجماع جهانی برای حل بحران لبنان است و هشدار می‌دهد شکاف در تعادل قوای سیاسی در این کشور هراندازه هم که زیاد باشد نباید شامل راه‌حل ارائه‌شده غیرنظامی کردن گروه‌های جبهه مقاومت و نیز پایمال کردن خون شهدا باشد.


مانند تمامی تحلیلگران دیگر، دیرانی توصیه می‌کند که همه منتظر نتیجه نهایی انتخابات که مورد تأیید وزارت کشور لبنان است بمانند اما ادامه می‌دهد موضوع واضح این است که حتی اگر جبهه مقاومت و هم‌پیمانانش اکثریت را به دست آورند بازهم تشکیل دولت بدون ائتلاف با طرف مقابل امکان‌پذیر نخواهد بود.


دیرانی تأکید می‌کند لبنان کشوری است که با تنوع قومی، نژادی، مذهبی و سیاسی اداره می‌شود و هیچ فردی نمی‌تواند این روند را متوقف کند و اگر قرار باشد خارج از این قاعده عمل شود حتماً توطئه‌ای خارجی برای غرق کردن لبنان در آشوب و جنگ داخلی به نفع دشمن صهیونیستی در کار است.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب