دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 ارديبهشت 1401 - 00:02
رأی‌الیوم تشریح کرد؛

امارات مقصد سفرهای دیپلماتیک سران جهان/ محمد بن زاید می‌تواند عامل برقراری صلح منطقه‌ای باشد؟

رأی الیوم نوشت: فوت شیخ خلیفه بن زاید فرصتی برای ایجاد صلح و ثبات در حاشیه خلیج‌فارس و کشورهای عربی و نیز تقویت روابط بین‌المللی، سیاسی و اقتصادی به‌وجود آورده است.
کد خبر : 659387
محمد بن زاید آل نهیان



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، روزنامه فرامنطقه‌ای رأی‌الیوم در سرمقاله خود نوشت: ابوظبی در دو روز گذشته به محل تردد بسیاری از رهبران جهان تبدیل شده است که برای شرکت در دو مراسم بزرگ به امارات رفته‌اند؛ نخست، تسلیت درگذشت شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان رئیس فقید امارات و دوم، تبریک به برادرش محمد بن زاید، حاکم فعلی و ولیعهد ابوظبی که اکنون تصدی ریاست شورای عالی اتحاد امارات را برعهده گرفته است تا انتقال قدرت در این کشور آرام، شفاف و با اجماع انجام شود و ابوظبی مانع از انتشار شایعاتی شود که دال بر وجود اختلافاتی در این زمینه است.


طبق این گزارش، اخباری که نشان‌دهنده تأخیر عمدی در اعلام مرگ شیخ خلیفه بن زاید باشد که سال‌ها از بیماری رنج می‌برد و باید هر چه زودتر از قدرت کناره‌گیری می‌کرد، تأیید نشد؛ اما حتی اگر تأیید می‌شد گامی هوشمندانه بود که می‌توانست زمینه‌های انتقال قدرت آرام را در امارات فراهم کند. البته بعید نیست خصوصیات و تبعات این انتقال در چند روز آینده خود را در زمینه تعیین ولیعهد جدید امارت ابوظبی و جانشین شیخ محمد بن زاید یا تشکیل وزارتخانه‌ای جدید در امارات که شاهد ورود چند چهره جدید در رأس قدرت باشیم، نشان دهد. این اقدام می‌تواند وجوه خاصی داشته باشد که در نحوه توزیع قدرت میان هفت امارت (ابوظبی، عجمان، دوبی، فجیره، رأس‌الخیمه، شارجه، و ام‌القیوین) مشخص خواهد شد. حتی ممکن است در ادامه شاهد تشکیل مجدد شورای حکومتی در امارت ابوظبی به‌صورت محدود یا گسترده باشیم که در آن صورت قدرت میان فرزندان شیخ زاید بن سلطان آل نهیان، بنیان‌گذار امارات تقسیم می‌شود.


گسیل مقام‌های اروپایی به امارات با اهدافی خاص


در این گزارش آمده است: آنچه مسلم است اینکه «مرگ قابل پیش‌بینی» شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان به‌دلیل بیماری طولانی مدتش، خود را تنها در قالب ساز و کار نهایی انتقال قدرت در دو سطح عالی منطبق با قانون اساسی یا امور داخلی امارت قوی و ثروتمند ابوظبی نشان نخواهد داد، اما فرصتی برای تحقق تحولی بزرگ خواهد شد که در ادامه می‌تواند به ایجاد صلح و ثبات در حاشیه جنوبی خلیج‌(فارس) و کشورهای عربی و نیز تقویت روابط و ائتلاف‌های بین‌المللی، سیاسی و اقتصادی بینجامد. بنابراین تعجب‌آور نخواهد بود که رهبران کشورهای عربی و غربی برای تحقق این هدف به‌طور گسترده راهی ابوظبی، پایتخت امارات شوند و پیام‌هایی در بالاترین سطوح منتشر کنند.



امارات مقصد سفرهای دیپلماتیک سران جهان/ محمد بن زاید می‌تواند عامل برقراری صلح منطقه‌ای باشد؟

دیدار مکرون با محمد بن زاید در ابوظبی


رأی‌الیوم می‌نویسد: سفر شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر به ابوظبی و تبریک و تسلیت وی به شیخ محمد بن زاید در این راستا انجام شد؛ چه‌اینکه این نخستین دیدار دو نفر در حدود پنج سال اخیر بود که روابط میان ابوظبی و دوحه با تنشی بی‌سابقه‌ مواجه شد. همین موضوع درباره سفر محمود عباس، رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین نیز صدق می‌کند که گفته می‌شود از این فرصت برای بهبود روابط متلاطم کشورش با امارات استفاده کرد.




بیشتر بخوانید:


محمد بن زاید رئیس جدید امارات شد


رئیس رژیم‌ صهیونیستی در مراسم خاکسپاری رئیس سابق امارات حضور می‌یابد




در ادامه این گزارش آمده است: گرچه امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه نخستین مقام اروپایی بود که در ابوظبی حاضر شد، آن هم به‌دلیل روابط قوی میان دو کشور، ولی سفر کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور به پایتخت امارات غافلگیرکننده و قابل توجه به نظر می‌آید. درواقع نخستین سفر هریس به یکی از کشورهای خاورمیانه اقدامی دیپلماتیک است که نشان می‌دهد آمریکا از برخی سیاست‌های گذشته خود عقب‌نشینی کرده و اقدامش دارای اهمیت زیادی است؛ به‌ویژه اینکه امارات و عربستان درخواست واشنگتن را برای افزایش تولید نفت با هدف کاهش بهای آن و در نتیجه کاهش فشار بر اقتصاد غرب و نیز قطع ارتباط با توافق اوپک پلاس با روسیه را رد کرده بودند.



سفر امیر قطر به ابوظبی برای عرض تسلیت به اصلاح روابط دو کشور و کاهش اختلافات هر چند جزئی منجر خواهد شد



این گزارش می‌افزاید: سفر تمیم بن حمد، امیر قطر به ابوظبی برای عرض تسلیت به اصلاح روابط دو کشور و کاهش اختلافات (هر چند جزئی) منجر خواهد شد. درباره سفر محمود عباس نیز این موضوع صادق است، اما هنوز مشخص نیست آیا سفر هریس، بلینکن و بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا به ابوظبی موفقیت‌آمیز باشد و این کشور را به تغییر مواضع خود و جدایی از توافق نفتی با روسیه سوق دهد. همه سیگنال‌های موجود نشان می‌دهند این تغییر سخت است، زیرا قرارداد نفتی مذکور از ابتدای سال تاکنون صدها میلیارد دلار را به خزانه تولیدکنندگان نفت در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌(فارس)، به‌ویژه عربستان و امارات سرازیر کرده است.


رأی‌الیوم در پایان گزارش می‌نویسد: مجالس عزا در سطوح کشورها، قبایل و خانواده‌ها همواره باعث رفع کدورت‌ها و اختلافات می‌شود و طرف‌ها در آن به آشتی و توافق دست می‌یابند، دل‌ها را از تیرگی و کدورت می‌شویند و راه برای دستیابی به مصالحه گشوده می‌شود و این ویژگی و ارزش اسلامی و عربی است که مشابه آن در دنیای غرب وجود ندارد. امارات با وجود مخالفت یا موافقت عده‌ای موفق شد داخل کشورش را سر و سامان دهد و راه برای صلح باز است؛ اما این‌ها باعث نمی‌شود نقش این کشور در جنگ یمن و سیاست عادی‌سازی روابط با اسرائیل را فراموش کنیم؛ چه‌اینکه این روزها داغدار جنایت صهیونیست‌ها در ترور شیرین ابوعاقله، خبرنگار مسیحی شبکه الجزیره هستیم.


انتهای پیام/۴۰۳۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب