دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 ارديبهشت 1401 - 08:49
حجت‌الاسلام محمدی:

دانشگاه‌ها کانون تفکر قرآنی شود

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لزوم تسهیل‌گری دسترسی به قرآن در محیط‌های دانشگاهی و قرار دادن کانون تفکر قرآنی در دانشگاه‌ها تأکید کرد.
کد خبر : 659383
حجت الاسلام محمدی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، در مراسم اختتامیه بیست و ششمین جشنواره قرآنی هد هد ویژه اساتید، دانشجویان و کارکنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور برگزیدگان این رویداد و جمعی از مسئولان در سالن آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران برگزار شد.


در بخشی از این مراسم، حجت‌الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در جمع‌های پزشکی در اکثر نقاط کشور حاضر بوده‌ام و حس مثبتی به این جمع‌ها دارم زیرا در این حوزه، افراد توانمندی در عرصه قرآن دیده‌ام.


وی ادامه داد: در فرهنگ اسلامی، در مقابل علم، جهل نیست بلکه در مقابل علم، عقل است، چه بسا خیلی‌ها عالمند ولی مصداق جاهلند، علمی داریم که این علم جهل است، چه بسا عالمی که علمش او را می‌کشد. ، علم بر دو قسم نافع و غیر نافع است، علم غیرنافع مساوی با جهل است. آیا پزشکی با رشته‌های مختلفی که دارد، مصداق علم نافع است یا غیر نافع؟ جالب است در نگاه دینی ما طراز علم، علم نافع است و دانش پزشکی از مصادیق بارز علم نافع. حکما معتقدند پزشکی از جمله علوم قدسی است، نگاهی که دین به جسم دارد، اصلاً نگاه مادی نیست، هر جای جسم، چون روح الله هست حیات دارد، لذا موحدان واقعی در عالم پزشکان هستند. محال است پزشکی با تجربه و مطالعه در اندام یک انسان به درجات عالیه توحید نرسد، علمی که بازگشتش به توحید است، مصداق علم نافع است.


حجت‌الاسلام محمدی عنوان کرد: ما به معنایی سه نوع قرآن داریم، قرآن نازل که بر قلب پیامبر(ص) نازل شد، قرآن دوم، قرآن ناطق است که در مقام تببین در اختیار بشر قرار گرفت، نماد قرآن ناطق نهج‌البلاغه است، این کلام بی‌نظیر است، قرآن ناطق آمده که دست بشر در دست خدا قرار بگیرد، قرآن دیگر قرآن صاعد است، صحیفه سجادیه مقام تسریع الی الله را رقم می‌زند، صحیفه همان قرآن نازل و قرآن ناطق در قالب فوق زیبای گفت‌وگو با حضرت حق است.


وی ادامه داد: صحیفه کتاب آینده بشریت است و هیچ گزاره‌ای در آن نیست که از خواسته‌های انسانی و حس معنوی او جدا باشد، امام سجاد(ع) در صحیفه فرموده است: خدایا شکر من را نسبت به چیزهایی که به من ندادی بیشتر قرار بده نسبت به چیزهایی که به من دادی، ساعت‌ها نیاز است که ابعاد این موضوع را باز کنیم: «وعسی أنْ تکْرهوا شیْئًا وهو خیْرٌ لکمْ وعسی أنْ تحبّوا شیْئًا وهو شرٌّ لکمْ؛ و بسا چیزی را خوش نمی‌دارید و آن برای شما خوب است و بسا چیزی را دوست می‌دارید و آن برای شما بد است»، (بقره/۲۱۶) خداوند در نظام تقدیراتش چیزهایی را برای شما نشان کرده، همیشه از خدا بخواهیم که خلاف مصلحتمان چیزی به ما ندهد.


دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه همیشه برایم سؤال بود که چرا مقام معظم رهبری اینقدر اصرار دارد که با کتاب صحیفه سجادیه آشنا شویم، گفت: از ایشان این سؤال را پرسیدم که گفتند آشنایی با این سه کتاب (قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه) سعادت دنیا و آخرت فرد و جامعه را محقق می‌کند، همین سه کتاب را تلاوت کنیم، تلاوت یعنی خواندن با تدبر به قصد عمل کردن، بیایید بنا بگذارید ختم این سه کتاب را سالانه داشته باشید.


وی با ذکر این مطلب که قرآن دو رسالت حیات‌بخشی و شفابخشی دارد، به آیه ۲۴ سوره انفال «یا أیّها الّذین آمنوا اسْتجیبوا للّه وللرّسول إذا دعاکمْ لما یحْییکمْ واعْلموا أنّ اللّه یحول بیْن الْمرْء وقلْبه وأنّه إلیْه تحْشرون؛ ای کسانی که ایمان آورده‌ اید چون خدا و پیامبر شما را به چیزی فرا خواندند که به شما حیات می ‌بخشد آنان را اجابت کنید و بدانید که خدا میان آدمی و دلش حایل می‌ گردد و هم در نزد او محشور خواهید شد» اشاره و اظهار کرد: خطاب به اهل ایمان است که رسول را استجابت کنید برای اینکه می‌خواهد شما را احیا کند، حیات داریم اما حیات قرآنی نیست، این حیات احیای جدیدی برای شماست، اگر کسی در عملیات احیای قرآنی واقع شود، به حیات حقیقی می‌رسد و حی عند رب می‌شود، دیگر به او میت گفته نمی‌شود لذا کسانی که از حیات قرآنی بهره‌مند می‌شوند، حیات مطلق جاودانه به دست می‌آورند.


وی با طرح این سؤال که شفا چیست؟ عنوان کرد: شفا یک لغت عربی به معنای رفع بیماری است، بیماری چندگونه است؛ روحانی، عقلانی و جسمانی، قرآن هر سه نوع شفا را در حق ما اعمال می‌کند، هر سه قرآن این خاصیت را دارند چون دارای حقیقت واحد هستند، یکی از صفات مهم پیامبر(ص) نیز طبیب دوار بود که در یک چرخش دوار شفابخشی می‌کرد.


حجت‌الاسلام محمدی بیان کرد: ما باید دو کار را انجام دهیم؛ یکی تسهیل‌گری دسترسی به قرآن را در محیط‌های دانشگاهی فراهم کنیم، دیگر هم اینکه کانون تفکر قرآنی را در دانشگاه قرار دهیم زیرا مرکز تدبر در آیات الهی، دانشگاه است.


وی در ادامه بیان کرد: از کارهای تکراری بپرهیزید، کار جذاب کنید، جوانانمان هزاران انتخاب دارند اگر می‌خواهید با اینستاگرام و چیزهای دیگر رقابت کنید و جزو انتخاب‌های جوان این کشور باشید، باید کار جذاب کنید؛ هر چه برای خدا باشد ارزش دارد و هر چه برای غیر خدا باشد پوچ است، «وما عنْد اللّه باقٍ؛ و آنچه پیش خداست پایدار است»، (نحل/۹۶) هر چه عندالله می‌شود، رنگ بقا می‌گیرد، بایستی با عمل مخلصانه خود را کاملاً الهی کنیم. وجود اگر خدایی شد، رنگ بقا می‌گیرد، خیلی‌ها مدعی کار خیر هستند اما باقی نیستند چون نیت الهی ندارند.


گفتنی است، اجرای گروه تواشیح و تجلیل از گروهی دیگر از برگزیدگان بخش بعدی این مراسم بود.


انتهای پیام/۴۱۶۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب