خشکی لب یا ترک لب چیست
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، خشکی پوست صورت و بدن جز مشکلات آزاردهندهای است که برای بسیاری از افراد ایجاد میشود. یکی از شایعترین بخشهایی که دچار این عارضه میشود، لبها است. زمانی که لبها خشک میشوند، شروع به ترک خوردن میکنند. اگر احساس میکنید که لبهایتان میسوزد، احتمالا پوست آن ترک خورده است. برخی افراد فقط در زمستان دچار این مشکل میشوند. اما این عارضه میتواند در هر زمانی از سال ایجاد شده و باعث سوزش و درد لب شود. اگر به طور مداوم لبهای خود را گاز میگیرید، عادت به لیسیدن لبها دارید یا از محصولاتی استفاده میکنید که پوست لب را تحریک میکند، احتمال خشکی لب بیشتر میشود.
علائم خشکی لب
اگر احساس میکنید، پوست لب شما خشک شده است، احتمال دارد یک یا چند مورد از علائم زیر را تجربه کنید.
- خشکی
- پوستهپوسته شدن
- ترک
- زخم
- ورم
- خونریزی
- سرخی
- سوزش یا گزگز.
علت خشکی لب چیست؟
پوست لب برخلاف پوست نواحی دیگر بدن غدد چربی ندارد. به همین دلیل مستعد خشکی بوده و بیشتر احتمال دارد ترک بخورد. کمبود رطوبت در پوست این ناحیه شرایط را بدتر میکند. از دلایل اصلی ترک خوردن لب میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- هوای خشک در ماههای سرد سال
- قرارگرفتن در معرض نور خورشید
- عادت به لیسیدن لبها
- هوای خشک داخل خانه
- مرطوب نکردن لبها
- استفاده از رژ لب یا بالمهای تحریککننده
- استفاده از محصولاتی با خاصیت خشککنندگی پوست مانند اسید سالیسیلیک
- گازگرفتن پوست لب
- ننوشیدن آب کافی
- مصرف برخی داروها
علت خشکی لب کودکان چیست؟
در کودکان مشکل ترک و پوستهپوسته شدن لب زیاد است. معمولا علت آن هوای سرد و خشک در زمستان یا تابش آفتاب است. برخی از کودکان نیز عادت دارند، لبهای خود را بلیسند. در این حالت معمولا علائمی مانند ترک گوشه لب و قرمزی اطراف لب ظاهر میشوند.
علت ترک گوشه لب چیست؟
معمولا گوشه لب به دلیل عادت به لیس زدن لبها دچار ترک میشود. بزاق در گوشههای دهان جمع شده و باعث خشکی پوست میشود. گرما و رطوبت نیز میتواند در گوشه دهان باعث رشد قارچ و باکتری شده و احتمال عفونت را بالا میبرد.
علت خشکی لب در ماه رمضان چیست؟
بررسی راههای درمان خشکی لب
اگر برای درمان خشکی و ترک لب به متخصص پوست مراجعه کنید، احتمالا برای رفع خشکی کرم یا پمادی تجویز میکند که رطوبت پوست لب را افزایش دهد. پزشک همچنین درمورد سایر علائم و سوابق پزشکی شما سوالاتی میکند تا مطمئن شود این عارضه ارتباطی به بیماری زمینهای نداشته باشد. ممکن است پزشک برای بررسی برخی بیماریها آزمایشهایی را تجویز کند.
۱. استفاده از پماد برای خشکی لب
پماد و کرمهای مختلفی برای رفع ترک لب وجود دارد که متخصص آنها را برای درمان این عارضه تجویز میکند. معمولا پزشک محصولاتی را توصیه میکند که حاوی یک یا چند مورد از مواد زیر باشند.
- روغن دانه کرچک
- سرامیدها
- دایمتیکون
- روغن شاهدانه
- وازلین سفید
- مواد محافظ در برابر آفتاب مانند اکسید تیتانیوم یا اکسید روی.
۲. استفاده از کرم ترک لب
کرمها و محصولات مختلفی برای رفع ترک لب در بازار موجود است. با استفاده روزانه از آنها میتوان تا حد زیادی این عارضه را برطرف کرد. برخی از کرمهای مناسب برای پوست لب عبارتند از:
- کرم لب دکتر ژیلا
- بالم لب نئودرم
- کرم نرمکننده لب وازلین
- روشنکننده و محافظ لب آردن
- بالم لب هیدرودرم.
بهترین راه درمان خانگی خشکی لب چیست؟
در بیشتر مواقع برای درمان خشکی و ترک لب نیازی به مراجعه به متخصص پوست نیست و میتوان با اقدامات ساده در خانه این مشکل را برطرف کرد. برخی از موثرترین اقدامات عبارتند از:
۱. هر روز از بالم لب استفاده کنید.
برخی از بالم لبها برای رفع خشکی لب بسیار موثر هستند. اما برخی از آنها ممکن است لبها را بیشتر خشک کنند. بهعنوانمثال بالم لبهایی که منتول یا طعمدهنده نعناع دارند، باعث خشکی بیشتر لبها میشوند. بهطورکلی محصولات مربوط به لب که معطر یا طعمدار هستند، میتوانند این وضعیت را بدتر کنند. حتما از بالم لبی استفاده کنید که مواد تسکیندهنده و مرطوبکننده دارد. بالمهای حاوی لانولین، موم عسل یا سرامید میتوانند گزینه خوبی باشند.
۲. از درمانهای طبیعی برای رطوبترسانی به لب استفاده کنید.
شما میتوانید بهجای استفاده از بالم لب با مواد طبیعی مشکل ترک لب را درمان کنید. برخی از مواد مفید برای رفع این عارضه عبارتند از:
- آلوئهورا: حاوی ویتامین، مواد معدنی، آنتیاکسیدان و ضد التهابهایی است که پوست را آبرسانی میکند.
- روغن نارگیل: برای رفع التهاب و نرمکنندگی از آن استفاده میشود.
- عسل: مرطوبکننده بسیار قوی بوده و حاوی آنتیاکسیدان است. به دلیل خاصیت ضدباکتریایی از عفونت لبها نیز جلوگیری میکند.
- خیار: علاوه بر مرطوب کردن لبها حاوی ویتامین و مواد معدنی است.
- چای سبز: آنتیاکسیدان و مواد معدنی زیادی دارد. پلی فنولهای موجود در چای سبز التهاب را کاهش میدهند
برای درمان خشکی لب روشهای خانگی و غیر خانگی دیگری وجود دارد که در میتوانید در مجله سلامت دکترتو بیشتر با آنها آشنا شوید.
انتهای پیام/ ر
انتهای پیام/