نقش شبکه الجزیره در شهادت «شیرین ابوعاقله»!/ خبرنگاری که برند بینالمللی علیه صهیونیستها بود
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، شیرین نصری ابوعاقله متولد سال ۱۹۷۱ در بیتالمقدس است. او در رسانههای مختلفی مثل رسانهٔ آنروا، رادیو صوت فلسطین، کانال ماهوارهای امان، مؤسسهٔ مفتاح و رادیو مونتکارلو کار کرد. در سال ۱۹۹۷، شیرین در ابتدای راهاندازی دفتر شبکه ماهوارهای الجزیره در فلسطین به گروه شبکه الجزیره پیوست و پیام فلسطین را تقریباً به مدت سه دهه به مردم جهان رساند و در وقایع حساس و سرنوشتساز فلسطین حضور داشت. مهمترین آنها، وقایع انتفاضه الاقصی (انتفاضه دوم) بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۴، رویاروییهای بیتالمقدس، غزه، کرانه باختری و سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ شرکت داشت که آخرین آنها درگیریهای بیتالمقدس، مسجدالاقصی و محله شیخ جراح بود.
شیرین ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ برای تهیه گزارش عازم منطقه جبریات بین اردوگاه آوارگان جنین و روستای بورقین در غرب جنین شد، به آنجا رفت تا تجاوز نیروهای رژیم صهیونیستی به جنین را پوشش خبری دهد. او آخرین خبر خود را از طریق ایمیل به شبکه الجزیره در دوحه ارسال کرد و گفت که ارتش رژیم صهیونیستی به جنین یورش برده و خانهای را در آنجا محاصره کرده است؛ که بهمحض روشن شدن جزئیات خبر، آنها را در اختیار شبکه قرار خواهد داد و دقایقی بعد شیرین ابوعاقله نماد خبرنگاری فلسطین درحالیکه لباس خبرنگاری به تن و دوربین به دست داشت با گلوله مستقیم تکتیرانداز رژیم اسراییل به سرش به شهادت رسید.
فیلمهای انتشاریافته از این واقعه سبب شد که وزارت خارجه امریکا نیز این اتفاق را محکوم کرد. رژیم صهیونیستی در ابتدا مسئولیت ترور را نپذیرفت و اعلام کرد شیرین در مسیر تیراندازی به فلسطینیهای معترض بوده است. این جنایت اسراییل مسبوق به سابقه است و از سال ۲۰۰۰ تاکنون ۴۵ خبرنگار به دست رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند.
مهمترین واکنشها
وزرای امور خارجه ایران و قطر اعلام کردند: اقدام سبعانه اسرائیل نشان میدهد که رژیم صهیونیستی مخالف آزادی بیان است و به دنبال پنهان کردن حقایق و جنایات تروریستی خود در فلسطین است. امیر عبدالهیان (وزیر امور خارجه) در این دیدار، شهادت خانم شیرین ابوعاقله را به خانواده وی، مردم مقاوم فلسطین، جامعه مسیحی و اصحاب رسانه تسلیت گفت و لوح یادبود شهادت این خبرنگار فلسطینی را تسلیم وزیر خارجه قطر کرد تا تحویل خانواده ابوعاقله در فلسطین شود.
رئیسجمهور ایران در دیدار با امیر قطر، تمیم بن حمد آل ثانی نیز اظهار داشت: به خانواده شیرین ابوعاقله تسلیت میگویم؛ مرتکبان این جنایات باید مجازات شوند و جهان نباید با این حادثه براساس معیارهای دوگانه برخورد کند. همچنین رئیسجمهور ایران در این نشست خبری تأکید کرد: باید محاصره مردم غزه شکسته شود و جنایات هولناکی که توسط رژیم صهیونیستی انجام میشود، پایان بپذیرد و در همین رابطه جا دارد شهادت خانم شیرین ابوعاقله را به خانواده ایشان و آقای امیر قطر که همکار خبرگزاری الجزیره بوده تسلیت عرض کنم.
شذا حنایشه روزنامهنگاری که در لحظه مجروح شدن شیرین در کنار او بود، گفت که او تمام لباس خبرنگاری خود (سپر و کلاه ایمنی) را به تن داشت و هرکس به او شلیک کرد قصد کشتن او را داشت. حنایشه تأکید کرد که آنچه اتفاق افتاد جنایت ترور بود و روزنامهنگاران همواره هدف رژیم اشغالگر بودند.
ریاستجمهوری فلسطین با محکوم کردن «جنایت اشغالگران رژیم صهیونیستی به اعدام روزنامهنگار شیرین ابوعاقله»، رژیم صهیونیستی را مسئول کامل آن دانست و تأکید کرد که «اعدام ابوعاقله و مجروح شدن همکارش علی السمودی بخشی از سیاست اشغالگران در مورد هدف قرار دادن خبرنگاران برای محو حقیقت و ارتکاب جنایت در سکوت است.
دولت فلسطین و نخستوزیر آن، محمد اشتیه، اعلام کردند که سوگوار «قهرمان رسانهها و نماد مطبوعات، شیرین ابوعاقله» هستند، همچنین شهرهای جنین، بیتالمقدس و چندین منطقه در کرانه باختری اعتصاب عمومی و عزای عمومی برای روح شهید ابوعاقله اعلام کردند.
شبکههای اجتماعی با هشتگهای «شیرین شهید جنین» (شیرین شهیدة جنین)، «شهید شاهد» (الشهیدة الشاهدة) و «شهید شیرین ابوعاقله» (شیرین أبو عاقلة شهیدة)، با هزاران سوگنامه پر شد.
میشل عون: یک جنایت دیگر به تاریخ خونین و سرشار از جنایات صهیونیستها اضافه شد
اتحادیه عرب: عاملان شهادت «شیرین ابوعاقله» تحت پیگرد قانونی قرار گیرند.
جنبش حماس: رژیم صهیونیستی باید برای ترور عامدانه خبرنگار فلسطینی مجازات شود
المیادین: هدف صهیونیستها ایجاد رعب و وحشت برای عدم پوشش جنایات این رژیم است
محمود عباس: اسرائیل مسئول شهادت «شیرین ابو عاقله» است
تجمعهایی در مقابل مقر اتحادیه اروپا در بروکسل، تجمع مقابل کنسولگری تلآویو در استانبول، سفارت فلسطین در ایران و عراق و مراسم تشییع پیکر «ابو عاقله» در رام الله برگزار شد.
چهرهای با برند بینالمللی
شیرین ابوعاقله خبرنگار مسیحیِ شناختهشده بود که با رعایت تمام قوانین بینالمللی و داشتن لباس خبرنگاری ترور شد و اینیک فاجعه انسانی است و باید بر خبرنگار بودن، زن بودن و لباس و دوربین خبرنگاری او حین شهادت تأکید شود و ضد بشریت بودن اسراییل را به تصویر کشید. نکته اینجاست که او به خاطر ظرفیتهای ویژهای که دارد امکان بالقوه تبدیلشدن به شخصیت قهرمان در رسانهها را داشته و با برند شدن او میتوان تا سالها نام او که همراه با جنایت ضد انسانی رژیم اسراییل است یادآور شود.
از طرفی، نوع کنش گری فلسطینیان ساکن مناطق ۱۹۴۸ پس از ترور شیرین با گذشته متفاوت و متمایز و اقبال به سمت مقاومت پیش از پیش میشود. لازم است تفاوت نگاه ساکنان این مناطق با سایر فلسطینیان گفته شود.
این در حالی است که عادیسازی رسانه با رژیم صهیونیستی از خود الجزیره آغاز شد و الجزیره به نحوی در این ترور و بیپروایی رژیم صهیونیستی مقصر است. از سوی دیگر، خبرنگاران جهان باید در کمپینها و مجامع با نام او مطالبه حقوق خبرنگاران و آزادی رسانهها را دنبال کنند و سالگرد او موعدی برای مطالبه حقوق خبرنگاران آزادیخواه جهان باشد.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/