دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 ارديبهشت 1401 - 20:12

سید حسن نصرالله: به اسرائیل و پیام‌هایش هیچ اعتمادی نیست

جنگ داخلی، خط قرمز حزب‌الله استدبیر کل حزب‌الله لبنان با اشاره به اینکه رأی دادن اتباع لبنانی در خارج به مقاومت علیرغم وجود تهدید در برخی از کشورهای خلیج‌فارس نشان‌دهنده شجاعت، صداقت و صمیمیت آن‌هاست، خاطر نشان کرد: « ما نه به دشمن، نه به پیام‌های او و نه به اظهارات نخست‌وزیرش اعتماد نداریم، به همین دلیل، آماده‌باش و آمادگی ما تا پایان مانورهای اسراییل به قوت خود باقی خواهد ماند».
کد خبر : 658001
سید حسن نصرالله

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، سید حسن نصرالله دبیر کل حزب‌الله لبنان امروز سه‌شنبه در همایش انتخاباتی که این جنبش در بیروت برگزار کرد، سخنرانی خود را آغاز کرد.


دبیر کل حزب‌الله لبنان در آغاز سخنرانی از گردهمایی مردم بیروت برای حمایت از مقاومت قدردانی کرد و گفت که حضور گسترده مردمی در امروز و روز گذشته، پیامی به‌تمامی کسانی است که بر روی کودتای بستر مقاومت علیه آن حساب باز کرده بودند.


وی با بیان اینکه بدون فلسطین و قدس، عربیتی وجود ندارد و با عادی‌سازی روابط با رژیم موقت صهیونیستی، عربیت هیچ معنایی ندارد، از تمامی اتباع لبنانی حاضر در خارج از این کشور که به مقاومت رأی می‌دهند، قدردانی کرد.


نصرالله با اشاره به اینکه اتهام تروریسم، هزینه مقاومت است، خبر داد، در روزهای گذشته و پس از سخنرانی در روز قدس و آماده‌باش مقاومت در لبنان، «پیامی به من داده شد که اسرائیلی‌ها تأکید دارند که قصد ندارند هیچ اقدام نظامی علیه لبنان انجام دهند».


نصرالله با اشاره به اینکه رأی دادن اتباع لبنانی در خارج به مقاومت علیرغم وجود تهدید در برخی از کشورهای خلیج‌فارس نشان‌دهنده شجاعت، صداقت و صمیمیت آن‌هاست، خاطر نشان کرد: « ما نه به دشمن، نه به پیام‌های او و نه به اظهارات نخست‌وزیرش اعتماد نداریم، به همین دلیل، آماده‌باش و آمادگی ما تا پایان مانورهای اسراییل به قوت خود باقی خواهد ماند».


دبیر کل حزب‌الله با تأکید بر اینکه اجازه نخواهیم داد هیچ تجاوز یا حمله‌ای به لبنان صورت گیرد، ادامه داد: «می‌خواهم به برادرانی که مانور اسراییل را دنبال می‌کنند، بگویم که نخست‌وزیر دشمن] صهیونیستی برای نظارت بر مانور رفت و تصریح کرد که این رژیم خواستار رویارویی با هیچ‌کس نیست. این پیام به خاطر مقاومت است و دشمن می‌داند که مقاومت در سخن خود صادق است و به هر تجاوزی پاسخ خواهد داد».


وی با اشاره به اینکه هر آنچه نبیه بری گفت نشانگر رویکردهای دوگانه حزب‌الله و امل است که محکم و استوار ایستاده‌اند و به راه خود ادامه می‌دهند، ادامه داد: هیچ‌کس نمی‌تواند جایگزین حکومت باشد. ما نیز خود را به عنوان یک حکومت در کنار حکومت یا یک حزب به جای حکومت قرار نمی‌دهیم. ما درباره سرنگونی یک نظام یا یک کشور و ساختن مجدد آن صحبت نمی‌کنیم، بلکه می‌گوییم در این نظام مشکلاتی وجود دارد که مانع فعالیت آن می‌شود و مطالبات لبنانی‌ها را که باید از طریق اصلاحات حل شود، رفع نمی‌کند».


دبیر کل حزب‌الله با اشاره به تنوع فرقه‌ای و مذهبی در لبنان، افزود: «پیش از این بسیاری تلاش کردند تا تغییرات زیادی ایجاد کنند، ولی کشور به سمت جنگ داخلی رفت. جنگ داخلی، خط قرمز است و هر کسی که بر آن پافشاری کند، باید به عنوان خیانت تلقی شود. آنچه مد نظر ماست، ساخت یک کشور عادل و قدرتمند است و این همان چیزی است که در سند سیاسی خود در سال ۲۰۰۹ گفتیم».


-وی پارلمان را مادر همه نهاد دانست که از طریق انتخابات تشکیل می‌شود و تأکید کرد: «این بدین معناست که قانون انتخابات، کلید است و قانون اکثریت منصفانه نبود، در حالی که قانون نسبیت، عادلانه‌ترین قانون است. کشور عادل، کشوری است که قانون انتخاباتی داشته باشد که شهروندان آن احساس کنند می‌توانند نمایندگان خود را به پارلمان برسانند. البته به خاطر سن رأی، ظلم بزرگی در حق نسل جوان صورت گرفته است؛ زیرا با وجود اینکه کار می‌کنند و مالیات می‌دهند، ولی نمی‌توانند رأی بدهد. این نیاز به مبارزه دارد تا به جوان ۱۸ ساله حق رأی داده شود».


نصرالله، حکومتی را عادل دانست که شهروندان خود را با مالیات تضعیف نمی‌کند و حزب‌الله نیز در سال‌های گذشته در مقابل مالیات فقرا ایستاده است، خاطر نشان کرد: «حکومت عادل و توانمند، حکومتی است که می‌تواند از حاکمیت، آب‌وخاک خود محافظت کند و ارتشی دارد که قادر به دفاع از خاک است و بار آزادسازی و حفاظت را بر دوش مردم نمی‌گذارد. لذا اگر بگویم که حزب‌الله به‌تنهایی قادر است کشور عادل و قدرتمندی بنا کند، صادق نبوده‌ام؛ زیرا هیچ‌کس به‌تنهایی در لبنان قادر نیست این کار را انجام دهد، بلکه نیاز به همکاری احزاب و جریان‌ها دارد، زیرا ما در کشوری هستیم که مبتنی بر مشارکت است.


دبیر کل حزب‌الله اطمینان داد که این جنبش حامی مشارکت ملی است تا لبنان از بحران خارج شود، تصریح کرد: ما در حزب‌الله احساس می‌کنیم که بیش‌ازپیش، مسئولیت‌پذیر شده‌ایم. از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۵، به دلیل مخالفت باسیاست‌هایی که وضعیت اقتصادی لبنان را به وضعیت کنونی سوق داد، در دولت نماینده نداشتیم. به خاطر فضای متشنج در کشور و برای پشتیبانی مقاومت از سوی جناح سیاسی که با جورج بوش هم‌پیمان بود تا خاورمیانه جدید را تشکیل دهد، [در دولت نماینده نداشتیم]. اما اکنون مصمم هستیم که در حکومت باقدرت بیشتری حضور داشته باشیم. در واقع مسئولیت‌پذیری باعث شد که بخشی از نظام شویم.


وی با اشاره به اینکه هیچ‌کس انتظار ندارد که اگر حزب‌الله بگوید بخشی از کشور و نظام است، بحران‌ها پایان خواهد یافت، گفت: «این امر نیازمند همکاری بین همه طرف‌هاست. این، ساختار نظام سیاسی لبنان است. وقتی گروه‌ها با هم ائتلاف می‌کنند، هیچ‌کس نباید گمان کند که ما به یک حزب تبدیل شده‌ایم و گفتمان و تصمیم‌های ما یکی است. همچنین اختلاف نیز به معنای گسست این ائتلاف‌ها نیست. وضعیت اقتصادی، معیشتی و مالی نیاز به یک برنامه دارد که باید در نهایت صداقت و جدیت و بدون اینکه لبنان به کشور وابسته تبدیل شود، مورد بحث قرار گیرد.


نصرالله در ادامه به سیاست لبنان برای حرکت به سمت شرق و غرب اشاره کرد و گفت: «دولت اصرار داشت که به خاطر آمریکا، درها را به روی شرکت‌های شرقی باز نکند. سیاست شرق و غرب و اصرار دولت برای باز نکردن درها به روی شرکت‌های شرق به خاطر آمریکا را به خاطر می‌آورم، یعنی پیشرفت نخواهیم کرد. ما در دریای لبنان گنج داریم، ولی مردم گرسنه و بدهکار هستند، مهاجرت می‌کنند، ولی اگر لبنان سراغ استخراج گنج خود برود، حداقل ده‌ها میلیارد دلار کسب خواهد کرد چرا سراغ استخراج این گنج نرویم؟ از ترس آمریکا؟ چرا اسرائیل منتظر ترسیم مرز و حفاری در مناطق مورد منازعه نمی‌ماند؟ چرا لبنان در داخل آب‌ها و مرزهای خود کار نمی‌کند؟ من می‌گویم که لبنان حق دارد در هر جایی که آن را آب‌های منطقه‌ای خود می‌داند، حفاری کند».


نصرالله روز گذشته نیز در همایش انتخاباتی که در شهرهای «صور» و «النبطی» برگزار شد، سخنرانی کرد و گفت که مقاومت در این انتخابات، به دنبال حل بحران اقتصادی این کشور است.


وی با بیان اینکه حزب‌الله در همایش‌های انتخاباتی خود از مشکلات اصلی مردم لبنان سخن خواهد گفت، افزود: «در یکی از نظرسنجی‌ها مشخص شد که آنچه برای مردم اهمیت دارد، موضوع اقتصاد و معیشت و فساد است و تعداد کمی از مردم، سلاح مقاومت را مطرح کرده بودند، ولی متأسفانه برخی از گروه‌های سیاسی، این مسئله را از پایین‌ترین اولویت خارج کردند و مد نظر خود قرار داده‌اند».


نصرالله با اشاره به اینکه این گروه‌ها از چند ماه پیش، سلاح مقاومت را عنوان جنگ انتخاباتی خود قرار داده بودند، خاطر نشان کرد: «کسانی که خواستار خلع سلاح مقاومت و خلاص شدن از حزب‌الله هستند، از زمان تشکیل رژیم موقت غاصب در فلسطین، از مشکلات جنوب آگاه نیستند».


انتهای پیام/۴۱۲۹/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب