دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 ارديبهشت 1401 - 12:23

فائقی: اگر جای صالحی امیری بودم برای برگزاری انتخابات پیش‌قدم می‌شدم/ باید به حال تیم ملی تأسف خورد

معاون اسبق سازمان تربیت‌بدنی کشورمان گفت: ریاست کمیته ملی المپیک شغل محسوب نمی‌شود ولی من اگر جای صالحی‌امیری بودم هر چه زودتر برای برگزاری انتخابات پیش‌قدم می‌شدم.
کد خبر : 657857
سعید+فائقی.jpg



سعید فائقی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره بحث بازنشستگی صالحی امیری و اتمام ماموریت او در کمیته ملی المپیک با توجه به اینکه گفته می‌شود ریاست در کمیته ملی المپیک شغل محسوب نمی‌شود، گفت: ریاست نه تنها در کمیته ملی المپیک بلکه در تمامی فدراسیون‌های ورزشی، هیئت‌ها، کانون داوران یا مربیان یا هر فعالیتی که در حوزه ورزش باشد شغل محسوب نمی‌شود. به این خاطر که شغل یک تعریف مشخص دارد و فردی که در یک مجموعه کار می‌کند در شرایطی می‌توان به او گفت شاغل است که برای فرد بیمه پرداخت شود. بنابراین در حوزه ورزش به خاطر اینکه همه فعالیت‌ها به صورت داوطلبانه است فعالیت در این بخش‌ها شغل محسوب نمی‌شود.


وی گفت: ما در یک برهه تصمیم گرفته‌ایم که همه اختیارات را به رئیس محول کنیم که این کار درست نبود. تمرکز اختیارات و برعهده گرفتن تمامی مسئولیت‌ها کار غلطی است که ما خودمان به دست خودمان آن را ایجاد کردیم. متأسفانه به خاطر اقتداری که در وجود همه ماست، به این سمت رفتیم که وقتی یک نفر ریاست حوزه ورزش را در اختیار می‌گیرد مسئولیت همه کارها را هم باید برعهده بگیرد. در صورتی که در ورزش مسئولیت در هیچ یک از مواردی که گفته شد و به خصوص ریاست کمیته ملی المپیک شغل محسوب نمی‌شود. افرادی که عاشق ورزش هستند به صورت داوطلبانه کار می‌کنند و یکی از شروطش هم این است که آن‌ها منابع مالی به مجموعه بیاورند و کارآفرین باشند.


معاون اسبق سازمان تربیت‌بدنی کشورمان گفت: ما باید برای کمیته ملی المپیک طبقه‌بندی مشاغل را تعریف می‌کردیم. در حال حاضر صالحی‌امیری که ریاست کمیته ملی المپیک را برعهده دارد؛ وزیر ارشاد بوده و در یک مقطعی سرپرستی وزارت ورزش و جوانان را هم برعهده داشته است، اتفاقا به این دلیل که او در جا دیگری شاغل بود به عنوان رئیس کمیته ملی المپیک انتخاب شده است. ولی ما به خاطر داشتن روحیه اقتدارگرا می‌خواهیم مسئولیت همه امور را برعهده بگیریم در صورتی که در همه جای دنیا فعالیت در حوزه ورزش و ریاست کمیته ملی المپیک شغل محسوب نمی‌شود.


فائقی همچنین به تعویق انتخابات کمیته ملی المپیک اشاره کرد و گفت: متأسفانه به خاطر همان روحیه اقتدارگرا که در دورن همه ماست با برگزاری انتخابات مخالفت می‌کنیم چون دوست داریم همیشه خودمان روی کار باشیم. در صورتی که در همه جای دنیا بلافاصله بعد از المپیک، مقدمات برگزاری انتخابات فراهم می‌شود. عملکرد فرد در المپیک مشخص شده و اگر اعضای مجمع از او رضایت داشتند، دوباره به همان فرد رأی اعتماد می‌دهند و برای چهار سال بعد انتخاب می‌شود. اگر هم از عملکرد او ناراضی بودند توسط اعضای مجمع استیضاح و انتخابات برگزار و مسئولیت به کس دیگری واگذار می‌شود. این یک روال مرسوم در تمامی دنیاست، اما در ایران یکی از گرفتارهای ورزش ما همین تعویق انتخابات است که همیشه وجود داشته و امیدوارم یک روزی از بین برود و همه به جای اینکه منافع خودشان را ببینند، منافع ملی را در نظر بگیرند.




بیشتر بخوانید؛


برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک همچنان در ابهام


سرنوشت نامعلوم انتخابات کمیته ملی المپیک




وی عنوان کرد: من اگر جای صالحی‌امیری بودم خودم برای برگزاری انتخابات پا پیش می‌گذاشتم. او فردی بسیار محترم است و برای او احترام زیادی قائل هستم اما معتقدم نباید یک روز هم برگزاری انتخابات به تعویق بیفتد. مطرح کردن برخی مسائل مانند بازنشسته بودن رئیس کمیته ملی المپیک یا دو شغله بودن او توسط مخالفانش تنها به ضرر ورزش کشور است و ما نباید به این سمت برویم. صالحی امیری باید برای برگزاری انتخابات پیش‌قدم شود و اگر هم اعضای مجمع برای چهار سال آینده به او اعتماد نکردند با عزت و سربلندی این مسئولیت را به کس دیگری واگذار می‌کند.


فائقی در مورد تعویق بازی‌های آسیایی هانگژو اظهار کرد: متأسفانه موضوع کرونا شرایط را برای همه سخت کرده است و در چین این ویروس همچنان می‌تازد. معمولاً شورای المپیک آسیا زمانی که میزبان شرایط برگزاری مسابقات را نداشته باشد به کشورهای دیگر پیشنهاد می‌دهد اما گویا کشور دیگری هم برای برگزاری این مسابقات پیش‌قدم نشده است، بنابراین تصمیم به تعویق این رقابت‌ها گرفته‌اند. قطعا آن‌ها هم دوست دارند مسابقات را برگزار کنند اما شرایط به این صورت شده است. با این حال به نظرم باید این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم، الان بهترین زمان برای اعزام به مسابقات مختلف و برنامه‌ریزی است. قطعا تعویق این مسابقات آثار منفی برای ورزش کشور و ورزشکاران خواهد داشت اما نباید به آن توجه کرد و با تمهیدات مناسب، این تهدید را به فرصت تبدیل کرد.


معاون اسبق سازمان تربیت‌بدنی کشورمان خاطرنشان کرد: الان وضعیت تیم ملی فوتبال کشورمان واقعا تأسف‌بار است. تیم ملی با آن اقتدار به جام جهانی صعود کرد، اما الان برای این تیم نه برنامه‌ریزی شده و نه بازی‌های تدارکاتی در دستور کار قرار گرفته است. این فرصت به راحتی از دست می‌رود و در نهایت در جام جهانی حسرت برای ما می‌ماند. الان وقت برنامه‌ریزی برای ورزشکاران است و نباید این فرصت از دست برود. مدیریت در ورزش ایران جزیره‌ای شده و این اتفاق خوب نیست. ما اگر بتوانیم مدیریت کمیته ملی المپیک را به خوبی انجام دهیم، قطعا این نهاد الگوی مناسبی برای سایر فدراسیون‌های ورزشی می‌شود و آن‌ها هم در زمان مقرر انتخابات خود را برگزار می‌کنند.


انتهای پیام/۴۰۵۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب