دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1401 - 17:01

ضرورت افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت‌های جهادی

معاون وزیر بهداشت بر ضرورت افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت‌های جهادی تاکید کرد و گفت: باید کار جهادی از یک فعالیت فوق برنامه که درصد اندکی از دانشجویان با آن درگیر می‌شوند، تبدیل به کاری شود که ضریب نفوذ بیشتری در بین دانشجویان دارد.
کد خبر : 656931
.



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، عباس شیراوژن در نشست معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با فعالان جهادی دانشگاه‌های علوم پزشکی سطح تهران با اشاره به اهمیت کار جهادی و برکات آن گفت: کسی که یک بار در اردوی جهادی شرکت کرده باشد انقدر از این کار لذت می‌برد که دیگر نیازی نیست از برکات آن برایش توضیح داد. فعالیت جهادی احیاء ارزش‌های انسانی است و در ضرورت و ثواب آن حرفی نیست.


وی با اشاره به اینکه نکات راهبری بسیاری در خصوص فعالیت‌های جهادی وجود دارد، اظهار کرد: یکی از نکات راهبردی مهم و قابل توجه مساله آموزش پزشکی است که قبلا نیز به آن اشاره شده بود. باید هر چه بیشتر موانع را کم و انجام این گونه فعالیت‌ها را تسهیل کنیم.


شیراوژن با بیان اینکه محروم ماندن بخش عمده‌ای از جامعه دانشگاهی ما از شرکت در فعالیت‌های جهادی یک محرومیت بزرگ است، اظهار کرد: اگر بچه‌های ما به مناطق محروم بروند و نیازهای مردم را ببینند، هم می‌توانند در برطرف کردن این نیازها موثر باشند و هم به داشته‌های خود امیدوارتر می‌شوند.


معاون وزیر بهداشت در ادامه درباره ضرورت افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت‌های جهادی گفت: یکی از کارهای مهمی که در ستاد باید انجام شود این است که کار جهادی از یک فعالیت فوق برنامه که درصد اندکی از دانشجویان با آن درگیر می‌شوند، تبدیل به کاری شود که ضریب نفوذ بیشتری در بین دانشجویان دارد و اتفاقا لازم است وارد ساختار آموزشی دانشگاه شود. هر چند چنین اقدامی نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.


وی با تاکید بر این نکته که اردوهای جهادی بهتر است در سطح منطقه و استان برگزار شوند، گفت: برای افزایش مشارکت باید مدل‌های فعالیتی پیشنهاد شود که در راستای تسهیل حضور در اردوها باشد. گاهی مسافت‌های زیادی برای حضور در یک منطقه محروم پیموده می‌شود در حالی که در همین حاشیه شهر تهران محرومیت‌های عجیبی وجود دارد و نیاز نیست حتما به یک استان دیگر سفر کرد. در دین هم این گونه سفارش شده که اول به همسایه و خویشان خود رسیدگی کنید.


شیراوژن در ادامه با اشاره به برنامه سی شب سی مسجد که از سوی دانشگاه علوم پزشکی بابل برای ایام ماه مبارک رمضان پیشنهاد و در برخی نقاط کشور اجرا شد، گفت: این گونه فعالیت‌ها می‌توانند با شناسایی صحیح و درست مساجد مناطق محروم در نقاط مختلف اجرا شوند. به این ترتیب که همکاران پزشک، دندانپزشک و ماما تا دو سه ساعت بعد از افطار میز خدمت خود را در مسجد مستقر و افراد به آنها مراجعه می‌کنند.


معاون وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه حضور در اردوهای جهادی باعث رشد فردی می‌شود، اظهار داشت: اگر فردی بخواهد رشد کند، زیر میزی نگیرد، به کارش تعهد داشته باشد، نگاه از بالا به پایین به مریض و همراهش نداشته باشد، نیاز به زمینه‌هایی دارد که یک زمینه‌اش این است که ولی نعمت بودن مردم را در همین اردوهای جهادی درک کند؛ این نوع فعالیت‌ها نوعی تذهیب نفس و ریاضت است.


شیراوژن یادآور شد: شاید مریض یا همراه مریض حرف درشتی هم بزند، اعتراضی هم بکند،‌ عصبانی یا ناراحت باشد، شما به تدریج به نفس خود می‌آموزید که باید تحمل کنید و این باعث تربیت نفس و رشد می‌شود و بسیار ارزشمند است. تربیت نفس نیاز همه ماست و بعدا به خاطر همین تربیت نفس مواخذه خواهیم شد. به گفته حضرت آقا فایده‌ای که این اردوهای جهادی برای خدمت دهنده دارند بیشتر از فایده‌ای است که برای خدمت گیرنده دارند.


به گزارش مفدا، وی با اشاره به مساله استفاده از ظرفیت تکنولوژی برای ساماندهی اردوهای جهادی گفت: تولید یک اپلیکیشن برای این موضوع ضروری به نظر می‌رسد. هم نیازهای مناطق و افراد مختلف در این اپلیکیشن ثبت شود و هم ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها؛ مثلا اگر فرد یا گروهی مایل به فعالیت خاصی هستند در این اپلیکیشن اعلام کنند؛ فضایی شبیه سایت دیوار که هم نیازها و هم امکانات در آن اعلام می‌شود.


به گفته معاون وزیر بهداشت، ایجاد چنین فضایی باعث می‌شود افراد هم بتوانند برای فعالیت جهادی حضور خود را اعلام کنند و این فعالیت‌ها فقط محدود به گروه‌ها و تشکل‌ها نمی‌شود. بهتر است افراد جهادی را پیدا کنید که در حوزه آی‌تی فعالیت می‌کنند و برای راه اندازی این اپلیکیشن داوطلب شوند. می‌توان در مرحله اول آن را به صورت پایلوت در تهران اجرا کرد. این یکی از بهترین روش‌هایی است که می‌توانیم در مسیر گسترش فعالیت‌های جهادی از آن استفاده کنیم.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب