دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 ارديبهشت 1401 - 11:55

لاوروف: کانادایی‌ها به طور خاص در آموزش نئونازی‌های اوکراین نقش دارند

وزیر امور خارجه روسیه تصریح کرد: آمریکایی‌ها و به طور خاص کانادایی‌ها نقش پیشتازی در آموزش یگان‌های فراافراطی و نئونازی در اوکراین داشته‌اند.
کد خبر : 656401
لاوروف



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «مدیاست» ایتالیا تصریح کرد که مسکو قصد ندارد چارچوب زمانی ساختگی برای پیشبرد عملیات نظامی خود در اوکراین تعیین کند تا این عملیات را در سالروز «روز پیروزی» در تاریخ ۹ می (۱۹ اردیبهشت ماه) به پایان برساند.


لاوروف در این خصوص گفت: «نظامیان ما، اساس فعالیت‌های خود را بر یک تاریخ خاص مثل روز پیروزی قرار نمی‌دهند. ما رسماً روز پیروزی را مثل همیشه جشن می‌گیریم».


وزیر امور خارجه روسیه در ادامه افزود که سرعت عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین اول و مهم‌تر از همه به لزوم کاهش خطرات برای غیرنظامیان و ارتش روسیه بستگی دارد و عملیات نظامی روسیه به طور خاص با هدف تضمین ایمنی غیرنظامیان و اطمینان حاصل کردن از این مسئله است که هیچ تهدیدی از سوی اوکراین متوجه غیرنظامیان و روسیه نخواهد بود.


وزیر امور خارجه روسیه در ادامه تأکید کرد که در پی اقدام ایالات متحده در تعلیق گفت‌وگوها درباره ثبات راهبردی، روسیه در زمینه توسعه تسلیحات جدید، به خود اتکا می‌کند.


لاوروف ادامه داد که روسیه در زمینه تلاش‌های خود برای توسعه تسلیحات جدید، چیزی برای پنهان کردن ندارد و در این خصوص توضیح داد: «ما حتی برای مکالمه با ایالات متحده آمادگی داشتیم که مطمئن شود معاهده‌ای در مورد ثبات استراتژیک که جایگزین پیمان کاهش تسلیحات استراتژیک می‌شود، شامل بحث در مورد سیستم‌های جدید توسعه‌یافته و سیستم‌هایی است که توسعه خواهند یافت. آمریکایی‌ها همه این مذاکرات را به حالت تعلیق درآوردند. ما به خودمان تکیه خواهیم کرد».


وی ادامه داد که «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه تصریح کرده است که مسکو پس از خروج ایالات متحده از پیمان موشک ضدبالستیک، کار بر روی تسلیحات جدید را آغاز کرده است.


لاوروف در این خصوص گفت: «زمانیکه از جرج دابلیو بوش رئیس‌جمهور وقت آمریکا سؤال پرسیده شد که به چه دلیل آمریکایی‌ها این پیمان مهم را که نقش بسیار مهمی در تضمین ثبات جهانی دارد، از بین می‌برند، به ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه پاسخ داد که به این دلیل این پیمان را ترک می‌کنند که می‌خواهند یک سامانه دفاع موشکی ایجاد کنند که روسیه را هدف قرار نمی‌دهد و وی مدعی شد که در خصوص کره شمالی و ایران نگرانی دارد».


وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به این موارد ادامه داد: «ما مجبور بودیم که تسلیحات فراصوت تولید کنیم زیرا کاملاً می‌دانستیم که سامانه دفاع موشکی ایالات متحده علیه کره شمالی و ایران نخواهد بود بلکه علیه روسیه و پس از آن چین خواهد بود در غیر این صورت، کشوری که دارای دفاع موشکی و تسلیحات تهاجمی است ممکن است وسوسه شود ابتدا حمله کند به این امید که دفاع موشکی بتواند یک حمله تلافی جویانه را دفع کند».


سرگئی لاوروف در بخشی از مصاحبه خود به تلاش‌های رسانه‌های غرب برای تحریف سخنانش در خصوص جنگ اتمی اشاره کرد و گفت: «از من در خصوص تهدیدات و خطرات جنگ هسته‌ای سؤال پرسیدند و این چیزی است که به معنای واقعی کلمه گفتم: روسیه به طور خستگی ناپذیری برای دستیابی به توافقاتی تلاش می کند که تضمین کند هیچ کس جنگ هسته ای را آغاز نخواهد کرد. این ما بودیم که از همکاران آمریکایی خود خواستیم که یک بار دیگر همان کاری را که میخائیل گورباچف و رونالد ریگان در سال ۱۹۸۷ انجام دادند را انجام دهند، یعنی بیانیه ای اتخاذ کنند و تأیید کنند که در جنگ هسته ای هیچ برنده ای وجود ندارد و هرگز نباید آغاز شود».


لاوروف ادامه داد: «ما نتوانستیم دولت دونالد ترامپ را متقاعد کنیم که این کار را انجام دهد زیرا مشاهدات خود را در این مورد داشت. با این حال، دولت جو بایدن پیشنهاد ما را پذیرفت. بیانیه ای در مورد غیرقابل قبول بودن یک جنگ هسته‌ای در نشستی بین رئیس جمهور ولادیمیر پوتین و جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده در نشست ۲۰۲۱ ژنو به تصویب رسید. مایلم تأکید کنم که این کار به ابتکار ما انجام شد».


سرگئی لاوروف در ادامه به تلاش‌های غرب برای آموزش نظامیان اوکراینی برای نبرد با روسیه اشاره کرد و گفت که ایالات متحده و کانادا، یگان‌های نئونازی را آموزش دادند که به ارتش اوکراین پیوستند.


وی در این خصوص گفت: «تا جاییکه به آزوف مربوط می‌شود، فایل‌هایی منتشر شده است که تأیید می‌کند آمریکایی‌ها و به طور خاص کانادایی‌ها نقش پیشتازی در آموزش یگان‌های فراافراطی و نئونازی در اوکراین داشته‌اند. هدف آنها در تمامی این سال‌ها این بوده است که اطمینان حاصل کنند که نئونازی‌ها به ارتش اوکراین می‌پیوندند و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین به نحو استفاده از نئونازی‌ها برای نبرد علیه فدراسیون روسیه فکر می‌کند».


وزیر امور خارجه روسیه در ادامه از زلنسکی درخواست کرد که به شرکت‌کنندگان در تشکیلات نئونازی دستور آزادی غیرنظامیانی که گروگان گرفته‌اند را بدهد و گفت: «ما خواستار تسلیم شدن وی نیستیم. ما خواهان دستور برای آزادی همه غیرنظامیان و توقف عقب نشینی هستیم. هدف ما شامل تغییر نظام در اوکراین نمی شود. ما می‌خواهیم امنیت مردم شرق اوکراین را تضمین کنیم تا با نظامی‌سازی و نازی‌سازی این کشور مواجه نشوند و در عین حال، هیچ تهدیدی برای امنیت فدراسیون روسیه از خاک اوکراین وجود نداشته باشد».


اوکراین در جریان مذاکرات با روسیه موضع خود را تغییر داد


وزیر خارجه روسیه با تأکید بر اینکه اوکراین در جریان مذاکرات با روسیه مواضع اصلی خود را تغییر داده و هم‌اکنون خواهان تضمین امنیت از غرب است، گفت: «همانطور که ولودیمیر زلنسکی درخواست کرده بود، ما با برگزاری مذاکرات موافقت کردیم و این مذاکرات پیش رفت. توافقاتی در نشست مذاکره‌کننده‌گان در ماه مارس در استانبول بر اساس آنچه زلنسکی آشکارا اعلام کرد، صورت گرفت. او گفت که اوکراین آمادگی دارد یک کشور بی‌طرف، غیرعضو ناتو، عاری از هسته‌ای باشد به این شرط که تضمیم‌های امنیتی دریافت کند. ما آمادگی داشتیم تا بر اساس این تفاهم‌نامه پیش برویم و آنطور که خود اوکراینی‌ها پیشنهاد دادند، توافقنامه تأکید داشت که تضمین‌های امنیتی شامل کریمه و دونباس نمی‌شود».


لاوروف ادامه داد: «درست پس از مطرح شدن پیشنهادات خود آن‌ها که با علائم و نشانه‌هایی به ما ارائه شد، آن‌ها مواضع خود را تغییر دادند و هم‌اکنون تلاش می‌کند به شیوه‌ای متفاوت مذاکرات را پیش ببرند و به ویژه آنها در وهله اول خواستار تضمین‌های امنیتی از غرب هستند و این در حالی است که در وهله اول، این تضمین‌ها به توافق همگی از جمله روسیه رسیده بود».


آمریکا به دنبال اجرای سیاست ضدروسی خود در اوکراین است


وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به این نکته که ایالات متحده تلاش دارد تا پروژه ضدروسی خود را محقق کند، گفت: «ما همچنین می‌بینیم که ایالات متحده در حال حاضر می‌خواهد پروژه "ضد روسی" خود را همانطور که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه بیان کرد، انجام دهد. اظهاراتی مانند "روسیه باید شکست بخورد"، "ما باید روسیه را شکست دهیم"، "اوکراین باید پیروز شود" و "روسیه باید ببازد"، در حال حاضر شنیده می‌شود».


نقش آمریکا در وضعیت فعلی اوکراین


وزیر خارجه روسیه در بخش پایانی مصاحبه خود درباره نقش ایالات متحده درباره وضعیت فعلی اوکراین گفت: «من خیلی در مطبوعات آمریکا و اروپا در خصوص ارتباط خانواده جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا با اوکراین خوانده‌ام و به همین دلیل توجه وی به وضعیت فعلی اوکراین عجیب نیست. اما جدا از منافع شخصی، این گزینه را رد نمی‌کنم که این موضوع مربوط به درک واشنگتن از این قضیه می شود که راهبرد طولانی‌مدت و پایدار وی این است که اوکراین را به تهدیدی واقعی برای روسیه تبدیل کند و اطمینان حاصل کند که اوکراین و روسیه هرگز با هم نخواهند بود و برقراری روابط خوب بین آن‌ها با شکست مواجه خواهد شد».


انتهای پیام/۴۱۰۶/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب