جنگ مسئولان در روزهای بلاتکلیفی دوچرخهسواری/ سهمخواهی یا افشاگری؟
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، تقریباً ۵ سال پیش بود که طرح سلامت در فدراسیون دوچرخهسواری آغاز شد تا از این طریق رکابزنانی که در خونشان مواد ممنوعه بوده از حضور ماموران دوپینگ مطلع شوند و آمار دوپینگ کاهش پیدا کند. نحوه اجرای این طرح به نوعی یک دوپینگ سیستماتیک و اقدامات غیر قانونی محسوب میشد و حتی اتحادیه جهانی دوچرخهسواری هم به آن واکنش نشان داده بود. طرح سلامت پنج سال پیش در زمان ریاست خسرو قمری در فدراسیون دوچرخهسواری به اجرا درآمد و از همان زمان حرف و حدیث زیادی در مورد آن مطرح بود. این موضوع حتی با گذشت ۵ سال همچنان حواشی خاص خودش را دارد به طوری که همین چند روز پیش بود که فدراسیون دوچرخهسواری با ارسال نامهای به وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد که دلیل تأخیر در تأیید اساسنامه فدراسیون دوچرخهسواری از سوی اتحادیه جهانی دوچرخهسواری به خاطر ابهاماتی است که این اتحادیه در خصوص طرح سلامت و افرادی که این طرح را آغاز کردهاند، دارد. در واقع طبق ادعای مسئولان فدراسیون دوچرخهسواری، اتحادیه جهانی این رشته اعلام کرده که خسرو قمری بهعنوان رئیس فدراسیون و تمامی کارمندانی که در این طرح مشارکت کردهاند، از تمامی فعالیتها در دوچرخهسواری محروم هستند و نباید دیگر سمتی در این فدراسیون داشته باشند و حتی این اتحادیه تأکید کرده که ایران باید ضمانت دهد اتفاقات گذشته تکرار نخواهد شد. سرپرست فدراسیون هم اعلام کرد که تضمین دادهاند افراد مرتبط با این طرح دیگر در فدراسیون نیستند.
هاشم کندی سرپرست فدراسیون دوچرخهسواری در مصاحبههای خود اعلام کرد که خسرو قمری از تمامی فعالیتهای ورزشی محروم بوده اما این موضوع را از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک پنهان کرده است! این اظهارنظر هاشمکندی، واکنش قمری را به دنبال داشت و او در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت:« هاشمکندی در مورد دوپینگ خودش شفافسازی کند؛ ضمن اینکه هنوزم که هنوز است نام من بهعنوان رئیس فدراسیون دوچرخهسواری در سایت جهانی درج شده و اگر من مشکل داشتم آنها نام مرا خیلی زودتر از اینها حذف میکردند. ضمن اینکه من دلیلی بر پنهانکاری نداشتم چرا که اصلاً دیگر قصد نداشتم در دوچرخهسواری بمانم! طرح سلامت یک تصمیم جمعی بود و هاشمکندی بهعنوان مربی، عضو کمیته فنی خودش هم پای این طرح را امضا کرده است.»
ابهامات طرح سلامت؛ افشاگری و پنهانکاری؟
طرح سلامت با ابهامات زیادی روبهرو است؛ قمری مدعی شده که نامش در سایت جهانی بهعنوان رئیس درج شده که با یک جستجوی ساده در سایت اتحادیه جهانی این موضوع دیده میشود. با توجه به این موضوع اگر محرومیت قمری صحت داشته باشد قطعا نام او نباید در سایت اتحادیه جهانی ثبت میشد؛ یا حتی اگر تعلیق میشد چنین موضوع مهمی به مدت ۴ سال نباید از دید مسئولان ورزش مغفول بماند. با این حال پس از اظهارنظر قمری و درج نامش بهعنوان رئیس فدراسیون در سایت اتحادیه جهانی، فدراسیون دوچرخهسواری ایران هم در نامهای به این اتحادیه ارسال کرد و از آنها خواستند که نام قمری را از این سایت حذف کنند.
بیشتر بخوانید؛
تصمیمگیرندگان طرح سلامت چه کسانی بودهاند؟
همانطور که پیشتر اشاره شد طرح سلامت در زمان ریاست قمری به اجرا درآمد. رئیس سابق فدراسیون دوچرخهسواری مدعی شد که این طرح با تصمیم خردجمعی به اجرا درآمده و امضای هاشمکندی سرپرست فعلی فدراسیون دوچرخهسواری بهعنوان مربی و عضو کمیته فنی هم پای اجرای این طرح هست و به این ترتیب او کاملاً از این موضوع مطلع بوده و نباید در خصوص این طرح اظهار بیاطلاعی میکرده است. البته هاشمکندی در واکنش به این موضوع گفته است:« طرح سلامت را از مسیر اصلیاش خارج کردهاند و قمری از کمیته فنی امضا میگرفت اما در نهایت کاری که خودش دوست داشت انجام میداد. این طرح زمانی مشکلساز شد که آنها نمونه تست دوپینگها را به نادو ارسال نکردهاند و خودشان ورزشکار را محروم میکردند. کمیته فنی خیلی از مسائل را امضا کرد اما نگفت راه را اشتباه بروند. متأسفانه مسئولان به خیلی مسائل توجه نکردهاند و آن طور که خودشان دوست داشتند کارها را پیش بردند.»
سهمخواهی در فدراسیون دوچرخهسواری؟
دوچرخهسواری ایران مدتهاست که شرایط خوبی ندارد، اوایل مهرماه امسال بود که محمود رشیدی از ریاست فدراسیون کنار رفت تا به امروز این فدراسیون با سرپرست اداره میشود. رشیدی در خردادماه سال گذشته در انتخابات دوچرخهسواری پیروز میدان شده بود اما پس از مدتی اتحادیه جهانی با ارسال نامهای به فدراسیون دوچرخهسواری اعلام کرد که به دلیل دخالت دولت در انتخابات این فدراسیون، ریاست رشیدی را به رسمیت نمیشناسد و او باید از سمت خود کنار برود. در نهایت رشیدی از مهرماه سال گذشته کنار رفت و این فدراسیون از آن موقع تا به الان با سرپرست اداره میشود. بهتازگی هم حکم سرپرستی هاشمکندی از سوی وزارت ورزش و جوانان هم تمدید شده است.
بحث محرومیت رئیس سابق فدراسیون دوچرخهسواری و طرح سلامت هم باعث شده که این روزها دوچرخهسواری درگیر حواشی خودساخته شود. قمری مدعی بود که هاشمکندی هم پای این طرح را امضا کرده پس او هم نباید هیچ فعالیتی در این رشته داشته باشد، اما سرپرست فعلی فدراسیون این اظهارنظر را بیپاسخ نگذاشت و عنوان کرد کسی نمیتواند برای او تعیین تکلیف کند و اگر قرار باشد کنار برود اتحادیه جهانی باید این موضوع را اطلاع بدهد.این افراد به اتحادیه جهانی ایمیل بزند؛ آنها دست به ایمیلزدنشان خوب است و برای انتخابات فدراسیون هم ایمیل زدهاند، بنابراین نام من یا هر کس دیگر را برای اتحادیه جهانی ارسال کنند!
این اظهارنظرها نشان میدهد خانواده دوچرخهسواری این روزها در جنگ هستند و گویا فراموش کردهاند بازیهای آسیایی هانگژو در پیش است و باید این روزها تمرکز اصلی بر روی فراهم کردن شرایط رکابزنان باشد. البته برخی ابهامات در خصوص طرح سلامت وجود دارد که نباید از آن غافل شد و زوایای پنهان آن باید مشخص شود.طبق شنیدهها گویا این طرح تأییدیه رئیس کمیته پزشکی را نداشته است، البته هنوز فدراسیون پزشکی- ورزشی به آن واکنش نشان نداده است.
با این حال با وجود همه این حواشی، برگزاری انتخابات فدراسیون دوچرخهسواری و آماده شدن شرایط مناسب برای حضور موفق رکابزنان در بازیهای آسیایی هانگژو از اقدامات مهم این فدراسیون است. البته طبق شایعات شنیده میشود هاشمکندی قصد حضور در انتخابات فدراسیون را دارد و شاید به همین خاطر است که برگزاری انتخابات به تعویق میافتد تا از این طریق فرصت حضور در این عرصه برای او فراهم شود. هر چند که با دعوایی که این روزها بین مسئولان فعلی و قبلی فدراسیون به وجود آمده بعید نیست پای اتحادیه جهانی دوچرخهسواری به این ماجرا باز شود و باز هم دوچرخهسواری ایران درگیر حواشی خودساخته شود.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/