دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 ارديبهشت 1401 - 11:43
گزارش آنا؛

صهیونیست‌ها از تجمعات روز قدس می‌ترسند/ افزایش بازداشت کودکان فلسطینی خلاف قوانین بین‌المللی

برخلاف سال‌های گذشته، سرکوب فلسطینیان به‌وسیله نیروهای امنیتی اسرائیل از روز نخست ماه رمضان آغاز شد و روند اعمال خشونت علیه روزه‌داران فلسطینی تنها به مسجدالاقصی محدود نیست.
کد خبر : 655536
قدس فلسطین

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، هم‌زمان آغاز ماه مبارک رمضان مردم مسلمان فلسطین بنا به روال سالیان گذشته قصد برگزاری مراسم مذهبی در مسجدالاقصی و دیگر مناطق اشغالی را داشتند که با ممانعت همراه با اعمال خشونت نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی مواجه شدند.


برخلاف سال‌های گذشته، این‌بار سرکوب نیروهای امنیتی اسرائیل علیه مردم مسلمان و روزه‌دار فلسطین از همان روز نخست ماه مبارک رمضان آغاز شد. این روند اعمال خشونت علیه فلسطینیان تنها به مسجدالاقصی محدود نیست، بلکه درگیری‌ها میان نیروهای امنیتی فلسطین و مبارزان فلسطینی شدت گرفت، به‌گونه‌ای که در همان روز سه مبارز فلسطینی به‌وسیله نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی شهید شدند.


همچنین عمده درگیری‌ها در منطقه باب العامود در قدس اشغالی اتفاق افتاد، به‌گونه‌ای که در شب چهارم آوریل ۲۰۲۲، نیروهای امنیتی اسرائیل ۲۴ نفر از فلسطینیان را به ضرب گلوله مجروح کردند. در این منطقه هم هدف نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی ممانعت از برگزاری مراسم مذهبی ماه مبارک رمضان به‌وسیله مسلمانان فلسطینی بود.


چرایی افزایش خشونت صهیونیست در ماه رمضان


جلوگیری از برگزاری مراسم مذهبی به‌وسیله مسلمانان فلسطین سیاست معمول صهیونیست‌هاست و همواره با توجه به فرا رسیدن روز قدس که آخرین جمعه ماه رمضان است، شدت می گیرد. با توجه به فرا رسیدن روز قدس، تل‌آویو به‌دنبال آن است تا مانع از برگزاری نماز جمعه روز قدس در مناطقی مانند باب العامود شود، زیرا کشیده شدن دامنه مراسم روز قدس را تهدید جدی و مؤثر علیه خود قلمداد می‌کند.


صهیونیست‌ها از تجمعات روز قدس می‌ترسند/ افزایش بازداشت کودکان فلسطینی خلاف قوانین بین‌المللی
جلوگیری از برگزاری مراسم مذهبی به‌وسیله مسلمانان فلسطین سیاست معمول صهیونیست‌هاست.


صهیونیست‌ها به‌دنبال این هستند تا از هم‌اکنون مانع از برگزاری نماز جمعه روز قدس در مناطق اشغالی شوند. از آنجا که اسرائیل به هیچ عنوان حاضر به تضمین حقوق مردم فلسطین نیست و حقوق بشر را پدیده‌ای تفکیکی، گزینشی و انتزاعی می‌داند و حاضر نیست آن را به‌طور یکسان برای شهروندان فلسطینی تأمین کند.


اقدام خلاف قوانین بین‌المللی اسرائیل


باید گفت اقدام تل‌آویو در ممانعت از برگزاری مراسم مذهبی مردم فلسطین در مناطق اشغالی نقض ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر است. ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر به‌صراحت اعلام می‌کند، هر فردی حق دارد از آزادی مذهب، آزادی ابراز ایمان و عقیده، آموزش‌های مذهبی و اجرای مراسم دینی برخوردار باشد. همچنین اقدامات اسرائیل نقض ماده ۱۹ اعلامیه فوق است که تأکید می‌کند، هرکس حق آزادی بیان و عقیده دارد و برای ابراز آن نباید بیم و اضطرابی داشته باشد.



جلوگیری از برگزاری مراسم مذهبی به‌وسیله مسلمانان فلسطین با توجه به فرا رسیدن روز قدس شدت می گیرد



از سوی دیگر طبق ماده ۵۵ کنوانسیون چهارم ژنو، نیروی اشغالگر موظف است امنیت اتباع مناطق تحت اشغال خود را به هر شکل ممکن حفظ کند، اما اسرائیل با وجود اینکه در سال ۱۹۵۱، کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو را امضا کرده و به آن‌ها ملحق شده است، با بهانه‌های واهی نه‌تنها از اجرای تعهدات خود نسبت به مردم فلسطینی مناطق تحت اشغال خویش سر باز می‌زند، بلکه عامدانه آن‌ها را نقض می‌کند.


مرکز آمار فلسطین چندی پیش در گزارشی به مناسبت روز کودک فلسطینی اعلام کرد، در سال گذشته ۷۸ کودک فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست به شهادت رسیدند و تأکید کرد، از مجموع کودکان در سال ۲۰۲۱؛ ۱۷ کودک ساکن کرانه باختری و ۶۱ کودک نیز ساکن نوار غزه بودند.




بیشتر بخوانید:


روز قدس نقش بی‌بدیلی در شکست نقشه‌های شوم علیه فلسطین داشته است


آمادگی هسته‌های مقاومت برای ثبت نابودی رژیم صهیونیستی


معادلات منطقه‌ای در روز قدس به سود مقاومت است/ انتفاضه، گزینه روی میز فلسطینی‌ها در مواجهه با اشغالگران




همچنین خالد کزمر، مدیر سازمان بین‌المللی دفاع از کودکان فلسطینی در گزارشی که در اواخر سال گذشته میلادی در پایگاه اینترنتی عبری زبان سیحا مکومیت منتشر کرد، نوشت: از سال ۲۰۱۴ میلادی که اسرائیل جنگ ۵۸ روزه غزه را به راه انداخت، سال ۲۰۲۱ میلادی بدترین سال برای کودکان فلسطینی بوده است.


طبق این گزارش، ۶۷ کودک فلسطینی در جنگی که اسرائیل در ماه می ۲۰۲۱ علیه نوار غزه به راه انداخت و ۱۱ روز به طول انجامید شهید شدند. نظامیان اسرائیلی در همه موارد کودکان فلسطینی را بدون هیچ مجوزی به قتل رساندند، به‌گونه‌ای که این موارد می‌تواند به‌عنوان عملیات اعدام خارج از چارچوب قانون به رویه مسلط تبدیل شود؛ زیرا نیروهای امنیتی اسرائیل صرفاً با هدف کشتن کودکان فلسطینی به آن‌ها شلیک می‌کنند.


این آمار زمانی معنی‌دار می‌شود که دانسته شود از سال ۲۰۰۰ میلادی تاکنون ۲ هزار کودک فلسطینی به‌وسیله نظامیان صهیونیستی به قتل رسیده‌اند. به‌عنوان نمونه فقط در جنگ ۵۸ روزه غزه، اسرائیل بالغ بر ۴۰۰ کودک فلسطینی را به قتل رساند. رفتار رژیم صهیونیستی در کشتار کودکان فلسطینی نقض ماده سه اعلامیه جهانی حقوق بشر مبنی بر برخورداری هر فردی از حق حیات، نقض ماده پنج همین اعلامیه مبنی بر منع تحت مجازات یا رفتار ظالمانه قرار دادن انسان‌ها و همچنین نقض تمام مفاد کنوانسیون حقوق کودک است.


افزایش بازداشت کودکان فلسطینی به‌وسیله نظامیان اسرائیل


انجمن زندانیان فلسطین در گزارشی اعلام کرد، اسرائیل از سال ۲۰۱۵ تاکنون بیش از ۹ هزار کودک فلسطینی را بازداشت کرده است. از زمان انتفاضه دوم در سپتامبر سال ۲۰۰۰ میلادی تاکنون ۱۹ هزار کودک فلسطینی ازجمله کودکان کمتر از ۱۰ سال بازداشت شده‌اند. همچنین باشگاه اسیران فلسطینی اعلام کرد، بیش از ۱۴۰ کودک فلسطینی زیر ۱۸ سال در زندان‌های اسرائیل نگهداری می‌شوند و بیش از ۲۳۰ نفر در بازداشت و تحت بازجویی‌های غیرانسانی قرار دارند.


صهیونیست‌ها از تجمعات روز قدس می‌ترسند/ افزایش بازداشت کودکان فلسطینی خلاف قوانین بین‌المللی
بیش از ۱۴۰ کودک فلسطینی زیر ۱۸ سال در زندان‌های اسرائیل نگهداری می‌شوند.


به‌گفته این نهاد فلسطینی، شهادت های ارائه‌شده از سوی کودکان خردسال بازداشت شده نشان می‌دهند آن‌ها تحت نوعی شکنجه جسمی یا روحی به‌وسیله بازجویان صهیونیست قرار گرفته‌اند که از طیف وسیعی از مکانیسم‌ها و روش‌ها در نقض قوانین، موافقت‌نامه‌های بین‌المللی و کنوانسیون‌های مربوط به حقوق کودکان استفاده می‌کنند.


یک عضو کمیسیون امور بازداشت‌شدگان فلسطینی گفت، تعداد کودکان فلسطینی که از سال ۱۹۶۷ به دست نیروهای صهیونیست بازداشت شده‌اند از ۵۰ هزار نفر فراتر رفته است. در سال ۲۰۲۱، یک‌هزار و ۳۰۰ کودک فلسطینی بازداشت شده‌اند که در مقایسه با سال ۲۰۲۰ افزایش ۱۴۰ درصدی داشته است.


وی همچنین گفت، نیروهای اسرائیلی از آغاز سال ۲۰۲۲ بیش از ۲۰۰ کودک را بازداشت کرده‌اند که ۱۶۰ نفر از آن‌ها همچنان در بازداشت باقی مانده‌اند.



مقام‌های اسرائیل با صدور دستورات نظامی بازداشت کودکان فلسطینی را قانونی جلوه می‌دهند و آن را توجیه می‌کنند



درواقع عملکرد رژیم صهیونیستی در زمینه بازداشت گسترده و بدون ضابطه کودکان فلسطینی به هیچ عنوان منطبق بر اسناد و موازین حقوق بین‌الملل عمومی و حقوق بشردوستانه نیست، زیرا حق حیات و مصونیت مسکن از مهم‌ترین حقوق فردی است که کنوانسیون حقوق کودک، به‌صورت کاملاً تخصصی به این موارد پرداخته است. ماده ۶ کنوانسیون یاد شده صراحت دارد بر اینکه:


۱-کشورهای عضو، حق ذاتی تمام کودکان را برای زندگی به رسمیت می‌شناسند.


۲-کشورهای عضو بقا و رشد کودک را تا حد امکان تضمین خواهند کرد.


درباره مصونیت مسکن کودک، از آنجایی که مسکن و محیط خانه در زمره امور خصوصی و شخصی به‌شمار می‌آیند، به نظر می‌آید تصمیم و تسری حق خلوت و مصونیت مسکن به امور خصوصی احصا شده در ماده ۱۶ کنوانسیون حقوق کودک امری پذیرفتنی باشد.


مقام‌های اسرائیل با صدور دستورات نظامی بازداشت کودکان فلسطینی را قانونی جلوه می‌دهند و آن را به زعم خود توجیه می‌کنند، زیرا طبق این‌گونه فرامین، دستگیری و طولانی شدن مدت بازداشت کودکان فلسطینی بدون محاکمه مجاز است.


طبق اطلاعات منتشرشده از سوی منابع فلسطینی، اسرائیل حتی بازداشت کودکان ۱۲ تا ۱۴ ساله را مجاز می‌داند. اندک توجهی به این فرمان، مؤید آن است که پس از سال ۱۹۹۸ موارد بازداشت کودکان فلسطینی افزایش یافته است. آمار بازداشت کودکان فلسطینی در خلال سال‌های ۱۹۹۸ لغایت ۲۰۰۰ به ترتیب ۸۹، ۲۰۲ و ۳۳۰ نفر کودک گزارش شده است.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب