بازار خودرو ظرفیت رشد بیشتر قیمتها را ندارد/ فروش خودرو با دلار ۶۰هزار تومانی
سعید موتمنی در گفتوگو با خبرنگار صنعت ،کشاورزی تعاون خبرگزاری آنا درباره آخرین وضعیت بازار خودرو اظهار کرد: بازار در ابتدای سال با افزایش قیمتها کار خود را آغاز کرد اما طی چند روز اخیر تغییری در قیمت ها صورت نگرفته و همان قیمتهای هفته گذشته است.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو افزود: قیمتها بالاست و مشتری و مراجعهکننده برای خرید به دلیل افزایش قیمتها بسیار اندک است.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال در مجموع خودروهای داخلی، مونتاژ و وارداتی ۱۰ تا ۱۳ درصد افزایش قیمت داشته است، گفت: فروشندگان به دلیل اینکه احساس می کنند قیمتها افزایش خواهد یافت، قیمت در آگهیها و فضای مجازی را بالا اعلام می کنند در مقابل خریداران هم عجلهای ندارند و منتظر هستند شاید بازار مجدد با فرود مواجه شود بنابراین خرید خود را عقب انداخته اند.
موتمنی دلیل افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۳ درصدی نسبت به شب عید را عرضه کم خودرو عنوان کرد و گفت: اگر عرضه از سوی خودروسازان بیشتر شود، قیمتها ریزش پیدا میکند.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو خاطرنشان کرد: زمانی که قیمتها بالا میرود، اگر نوسان ارز بالا باشد فروشندگان به دلیل اینکه خودرو را به چشم کالای سرمایهای نگاه می کنند از فروش امتناع میکنند اما اگر احساس کنند قیمت ارز ریزشی است، سریع همه فروشنده میشوند.
وی تصریح کرد: اگر عرضه به اندازه کافی به بازار صورت میپذیرفت، فاصله قیمت بازار و کارخانه، ۱۰۰ درصدی یا ۹۰ درصدی نمیشد و این موضوع را باید در آمارها جستوجو کرد.
موتمنی ادامه داد: بررسی آمار تولید از سال ۹۷ حاکی است حداقل ۳۵ تا ۴۰ درصد کمتر از نیاز بازار، خودرو تولید و روانه بازار شده و به همین دلیل فاصله قیمتی افزایش یافته است.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو اظهار کرد: اگر نیاز بازار با تولید داخل تأمین نمی شود در یک مقطع خاص باید اجازه داده شود خودرو به کشور وارد شود تا بالانس قیمتی برقرار گردد و مشتری بیش از این پول برای خودرو پرداخت نکند.
وی ادامه داد: در حال حاضر مشتری برای خرید خودرو ۹۰ یا ۱۰۰ درصد بیشتر از قیمت مصوب پول پرداخت میکند. برای مثال قیمت کارخانهای ۲۰۶ که ۱۴۹ میلیون تومان است، در بازار ۲۹۷ میلیون تومان عرضه میشود و تقریباً حدود ۱۵۰ میلیون تومان اضافه پرداخت میکند و این پول از جیب مصرفکننده میرود.
موتمنی درباره تاثیر واردات خودرو بر بازار گفت: تعداد خودروهای وارداتی اصلا ملاک نیست بلکه اثر روانی این موضوع است که بر بازار تاثیر می گذارد. در حال حاضر ماشینهای مونتاژی با دلار ۶۰ هزار تومانی به دست مصرفکننده میرسد به عنوان مثال قیمت جهانی یک خودروی سانتافه ۲۰۲۲ حدود ۲۶ تا ۳۰ هزار دلار است که با دلار ۳۰ هزار تومانی ۹۰۰ میلیون تومان می شود اما در حال حاضر خریدار خودروی هایما را به این قیمت خریداری می کند.
وی ادامه داد: پس از اعلام منتفی شدن واردات خودرو، ناگهان خریداران به بازار هجوم آوردند و همه این عوامل بر قیمت اثر گذاشت.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو ادامه داد: به دلیل اینکه اکثریت مردم ما خودروهای ارزانقیمت سوار میشوند باید واردات این گروه از خودروها آزاد شود و اگر خودروی ارزانقیمت وارد شود، قطعهساز و خودروساز هم برای تولید بیشتر و باکیفیت تر تلاش خواهد کرد.
وی تاکید کرد: اگر شرایط فعلی که در بازار ارز وجود دارد تداوم داشته باشد قیمت خودرو دیگر در بازار ظرفیت رشد بیشتری نخواهد داشت.
انتهای پیام/