دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1401 - 22:05

رکورد جهانی هزینه‌های نظامی شکست

انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم، «سیپری» در گزارشی اعلام کرد که هزینه‌های نظامی کشورهای جهان در سال ۲۰۲۱ و با وجود پیامدهای اقتصادی همه‌گیری ویروس کرونا به روند صعودی خود برای هفتمین سال متوالی ادامه داده و با ثبت رکوردی تازه به ۲.۱ تریلیون دلار رسیده است.
کد خبر : 654941
تسلیحات



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم، «سیپری» در گزارشی اعلام کرد که هزینه‌های نظامی کشورهای جهان در سال ۲۰۲۱ و با وجود پیامدهای اقتصادی همه‌گیری ویروس کرونا به روند صعودی خود برای هفتمین سال متوالی ادامه داده و با ثبت رکوردی تازه به ۲.۱ تریلیون دلار رسیده است.


بنا به گزارش سیپری، افزایش ۰.۷ درصدی هزینه‌های نظامی جهان در سال ۲۰۲۱ در شرایطی بوده که روسیه به تقویت ارتش خود پیش از حمله به اوکراین مبادرت کرده است. از همین رو سیپری در گزارش خود پیش‌بینی کرده است که هزینه‌های نظامی در اروپا در آینده افزایش پیدا کنند.


بر اساس این گزارش، هزینه‌های نظامی روسیه در سال ۲۰۲۱ به ۶۵.۹ میلیارد دلار رسیده که ۲.۹ درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است. این سومین سال متوالی رشد هزینه‌های نظامی روسیه بوده است.


همچنین بر پایه این گزارش، هزینه‌های نظامی روسیه در سال ۲۰۲۱ حدود ۴.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل داده که «بسیار بالاتر از میانگین جهانی» است. بنابراین مسکو در این سال به پنجمین سرمایه‌گذار بزرگ در جهان در زمینه تجهیزات نظامی تبدیل شده است.


از سوی دیگر، هزینه‌های نظامی اوکراین از زمان الحاق کریمه به روسیه ۷۲ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که هزینه‌های نظامی اوکراین در سال ۲۰۲۱ به ۵.۹ میلیارد دلار رسیده که ۸ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ کاهش داشته است.


بر اساس این گزارش، هزینه‌های نظامی اوکراین در سال ۲۰۲۱ حدود ۳.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل داده است.


گزارش سیپری همچنین نشان می‌دهد که با افزایش تنش‌ها در اروپا، کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو هزینه‌های نظامی خود را در سال ۲۰۲۱ افزایش داده‌اند. به این ترتیب ۸ کشور عضو ناتو ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه‌های نظامی‌شان کرده‌اند.


به گزارش سیپری، هزینه‌های نظامی آمریکا در سال ۲۰۲۱ به ۸۰۱ میلیارد دلار رسیده که ۱.۴ درصد نسبت به روند سال پیشش کاهش یافته است.


این گزارش همچنین نشان می‌دهد که چین هم هزینه‌های نظامی خود را در سال ۲۰۲۱ میلادی ۴.۷ درصد افزایش داده و به ۲۹۳ میلیارد دلار رسانده است. به این ترتیب هزینه‌های نظامی پکن برای بیست و هفتمین سال متوالی افزایش یافته است.


بر اساس گزارش‌های سیپری، چین طولانی‌ترین دوره افزایش مستمر هزینه‌های نظامی را در مقایسه با کشورهای دیگر جهان به خود اختصاص داده است.


بنا به این گزارش، افزایش بودجه نظامی چین باعث شده است تا همسایگان این کشور هم بودجه نظامی خود را افزایش دهند.


از همین رو هزینه‌های نظامی ژاپن در سال ۲۰۲۱ به ۷ میلیارد دلار رسیده که ۷.۳ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ افزایش داشته است. استرالیا هم هزینه‌های نظامی خود را در سال ۲۰۲۱ میلادی ۴ درصد افزایش داده و به ۳۱.۸ میلیارد دلار رسانده است.


سیپری همچنین در گزارش خود اعلام کرده است که هزینه‌های نظامی هند در سال میلادی گذشته به ۷۶.۶ میلیارد دلار رسیده که ۰.۹ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ کاهش داشته است.


به این ترتیب هند پس از آمریکا و چین، بیشترین هزینه نظامی را در سال ۲۰۲۱ در جهان به خود اختصاص داده است.


بر اساس این گزارش، هزینه‌های نظامی بریتانیا با ۳ درصد افزایش به ۶۸.۴ میلیارد دلار رسیده و جایگاه چهارم را در میان کشورهای جهان به خود اختصاص داده است.


به این ترتیب بریتانیا در سال میلادی گذشته جایگزین عربستان سعودی شده است. هزینه‌های نظامی ریاض در سال ۲۰۲۱ به ۵۵.۶ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال پیشش ۱۷ درصد کاهش داشته است.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب