آیا عفونت ادراری خطرناک است؟ چطور میتوان این نوع عفونت را درمان کرد؟
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، یکی از مشکلاتی که بسیاری از زنان و مردان به آن دچار میشوند، عفونت ادراری است. این نوع عفونت علائمی مانند سوزش ادرار ایجاد کرده و باعث ناراحتی شخص میشود. اگر شما هم دچار این عفونت هستید، در این مطلب همراه ما باشید تا به طور کامل توضیح دهیم، علائم عفونت ادراری چیست؟ چگونه میتوان آن را تشخیص داد؟ علل اصلی ایجاد عفونت چیست؟ با چه داروهایی میتوان آن را از بین برد؟
عفونت ادراری چیست؟
عفونت دستگاه ادراری (Urinary Tract Infection: UTI) به علت رشد میکروبهایی نظیر باکتری و قارچ در دستگاه ادراری ایجاد میشود و در موارد نادر، ویروسها نیز در آن نقش دارند. این بیماری میتواند هر قسمتی از دستگاه ادراری را درگیر کند. اما اغلب عفونتهای ادراری، در دستگاه ادراری تحتانی ( مثانه و پیشابراه) دیده میشوند.
شیوع عفونت مجاری ادراری چقدر است؟
عفونت ادراری یکی از شایعترین انواع عفونتهاست و سالانه حدود ۸/۱ میلیون نفر را روانه مطب پزشکان و بیمارستانها میکند. زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری هستند. بنابراین عفونت ادراری زنان را بیشتر میبینیم.
بیش از ۵۰ درصد از زنان حداقل یک بار در طول عمر خود این بیماری را تجربه میکنند و ۲۰ تا ۳۰ درصد از آنها، دچار عود عفونت خواهند شد. عفونتی که به مثانه محدود باشد میتواند دردناک باشد. اما با نفوذ باکتریها به مجاری ادراری فوقانی، عواقب جدیتری رخ خواهد داد.
عفونت در مادران باردار، خطر زایمان زودرس و وزن کم نوزاد هنگام تولد را افزایش میدهد. به همین دلیل انجام آزمایش ادرار برای بررسی عفونت در مادران باردار اهمیت زیادی دارد حتی اگر فرد هیچ علامتی نداشته باشد. عفونت ادراری زنان باید در مراحل اولیه درمان شود.
علائم و نشانههای عفونت ادراری چیست؟
علائم UTI با توجه به اینکه عفونت کدام قسمت از دستگاه ادراری را درگیر کرده، سن، جنس و وجود کاتتر در مجرای ادراری، متغیر است. در این قسمت علائم عفونت قسمتهای مختلف دستگاه ادراری را بررسی خواهیم کرد:
علائم کلی عفونت ادراری
از علائم اصلی عفونت دستگاه ادراری میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- درد پهلو، شکم یا ناحیه لگن
- فشار در قسمت تحتانی لگن
- میل شدید و مداوم برای ادرار کردن
- احساس سوزش هنگام ادرار
- دفع مکرر ادرار
- ادرار کدر و تیره
- خون در ادرار
- بوی بد ادرار
- درد هنگام رابطه جنسی
- درد آلت تناسلی.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/