آشنایی با ظرفیتها و امکانات دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ پیشینه راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد به سال ۱۳۶۷ (تصویب ایجاد مرکز در پنج اردیبهشت) بهعنوان یکی از دانشکدههای مستقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برمیگردد که با تلاش شبانهروزی مسئولان، استادان و کارکنان دلسوز خود و بدون کمک مالی از جانب نهادهای دولتی فقط با تکیه بر شهریههای دانشجویان راهاندازی شد و کار خود را با دو رشته تحصیلی ادبیات فارسی و مدیریت صنعتی و استفاده از ۱۰ مدرس حقالتدریس و ۱۴۰ دانشجو در زمینی به مساحت ۲۳ هزار متر مربع آغاز کرد.
بیشتر بخوانید:
دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد | لیست رشتهها و امکانات
قلم دوربین | دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد
در بدو شروع محل تشکیل کلاسهای درسی در ساختمانی واقع در شهر نظرآباد (ساختمان ویلای مسکونی مرحوم مقدم) بود.
دانشگاه آزاد اسلامی مرکز نظرآباد سال ۱۳۷۲ با احداث ساختمان آموزشی و توسعه این مرکز آموزشی به عنوان یکی از آموزشکدههای معلمان واحد کرج با رشتههای آموزش ابتدایی، ادبیات فارسی و علوم تجربی در مقاطع کاردانی و کارشناسی با تعداد ۲ هزار و ۲۰۰ دانشجو در زمینه آموزش معلمان به فعالیت خود ادامه و سال ۱۳۷۶ با تأسیس رشتههای فنی (الکترونیک، ساختمان، متالورژی و تأسیسات) بهعنوان یکی از دانشکدههای مستقل فنی واحد کرج به فعالیت خود توسعه داد.
دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد از تاریخ یک شهریور ۱۳۸۶ با حکم رئیس وقت دانشگاه آزاد اسلامی و کمک رامین حاجیخانی با کمترین امکانات برای ترسیم آیندهای درخشان برای علاقهمندان در مقطع تحصیلات عالی با چهار رشته کاردانی الکترونیک، متالورژی، تأسیسات و ساختمان فعالیت آکادمیک خود را با جدیت تمام آغاز کرد و براساس ساختار ابلاغی سازمان مرکزی در حوزههای آموزشی، دانشجویی، اداری و مالی، پژوهشی و عمرانی با بهرهگیری از تجارب صاحبنظران و اندیشمندان برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت خود را ترسیم کرد تا با لحاظ همهجانبه آن در مسیر توسعه و ارتقای سطوح مذکور گام بردارد.
دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد با بهرهمندی از استادان فرهیخته و سرمایه غنی دانشجویی و با عزم و جدیت مدیران خود تلاش زیادی را برای تحقق چشمانداز جمهوری اسلامی در حوزه آموزش عالی به منصه ظهور رسانده است و بهعنوان یک سیستم سازمانیافته از فرصتها در راستای نیل به اهداف آکادمیک و اسلامی کردن دانشگاه تلاش میکند.
دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد اکنون در ۱۹ رشته پذیرای دانشجویان علاقهمند به تحصیل است و کل مساحت سایت دانشگاه ۲۳ هزار متر مربع بوده که دارای فضای آموزشی به مساحت تقریبی ۳ هزار متر مربع به همراه کارگاهها و آزمایشگاههای موجود است.
حوزه اداری و مالی
این حوزه به عنوان حامی و پشتیبان حوزههای دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد با هدف تأمین و بهبود امکانات مورد نیاز آنها عمل میکند تا ارکان دانشگاه منطبق و همسو با استراتژیها و مأموریتهای اساسی آن حرکت کنند.
ایجاد هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای وظایف واحدهای تابعه و ارائه راهنماییهای لازم در موارد لزوم تعیین خطمشی اجرایی دانشگاه در امور اداری و مالی برعهده این حوزه است.
این حوزه ستادی متشکل از ادارهکل اداری و پشتیبانی، ادارهکل امور مالی و صندوق رفاه دانشجویی است که به سبب کنترل و نظارت دقیق و مستـمر بر امور مالی و اداری، ثبت و ضبط و انتقال داراییها، تأمیــن نیروی انسانی و تدوین و اجرای ضوابط مربــوط به کارکنـان، تأمیــــن ملـــزومات و تجهیزات موردنیاز بـــــرای فعالیتهای دانشگاه از اهمیــت ویژهای بــرخوردار است.
حوزه اداری و مالی دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد در راستای نظـــم بخشیدن به مسائل مالی و اداری با تکیه بر قوانین و آییـننامـــــهها تلاش کرده تا در راه پیشبــــرد و پیشرفت اهـــــداف دانشگاه فعالیت کند.
بنابراین ایجاد امکانات لازم و فضـای مناسب و تجهیز فضاهــــای آموزشـــی، اختصاص بودجــــه و اعتبـــارات لازم به کارکنـــان، تأمین و توزیع تجهیـــــزات، امور عمومی و رفـاه را مدیریت میکند، از این رو یکی از حوزههای مهم و کلیدی دانشگاه به شمار میرود.
صندوق رفاه دانشجویی یکی از واحدهای فعال زیر نظر حوزه اداری و مالی است که برای کاهش دغدغههای دانشجویان درباره پرداخت شهریه تسهیلات مناسبی ازجمله وامهای کوتاهمدت و بلندمدت ارائه میدهد.
حوزه آموزشی
حوزه آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد برنامهریزی و راهبری آموزش دروس رشتههای موجود را برعهده دارد و انجام خدمات آموزشی برعهده این حوزه بوده و یکی از قسمتهای مهم در حوزه آموزش دانشجویان کتابخانه دانشگاه است که با ۵ هزار و ۲۰۰ جلد کتاب فارسی و ۸۰۰ جلد کتاب انگلیسی و یک سالن مطالعه مناسب به دانشجویان خدمترسانی میکند.
یکی از ابزارهای آموزش امروزی، آموزش مجازی و آموزش در بستر اینترنت است که دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد طی سالهای گذشته مشابه سایر دانشگاهها در این زمینه پیشرفتهای خوبی داشته است.
اکنون تعداد ۱۹ رشته در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ناپیوسته در این دانشگاه دایر است که ۷۵ درصد از این رشتهها مربوط به گروه فنی و مهندسی و ۲۵ درصد از آنها مربوط به گروه علوم انسانی و اجتماعی است.
بسیاری از این رشتهها رشتههای با کد رشته محل واحد مادر یعنی واحد کرج هستند و صرفاً محل برگزاری آنها در این مرکز دانشگاهی است. توسعه رشتههای علوم انسانی در برنامه کاری این دانشگاه قرار دارد و در آیندهای نزدیک رشتههایی مانند مدیریت مالی، مدیریت بازرگانی و رشته روانشناسی در این دانشگاه دایر خواهد شد.
فهرست رشتههای دایر
مقطع کاردانی: الکترونیک ـ تأسیسات گرایش تهویه مطبوع ـ تأسیسات گرایش تبرید ـ ساختمان ـ متالورژی گرایش ریختهگری ـ نرمافزار کامپیوتر - حسابداری
مقطع کارشناسی ناپیوسته: مهندسی تکنولوژی الکترونیک ـ مهندسی کنترل گرایش ابزار دقیق ـ مهندسی اجرایی عمران ـ مهندسی فناوری جوش ـ مهندسی نرمافزار کامپیوتر ـ حسابداری ـ تربیت دبیر تربیتبدنی و علوم ورزشی
مقطع کارشناسی پیوسته: مهندسی برق ـ مهندسی کامپیوتر ـ حسابداری ـ علوم ورزشی ـ روانشناسی ـ مدیریت بازرگانی و مدیریت مالی
کارگاهها و آزمایشگاههای دایر: ۶ کارگاه (کارگاه ساختمان ـ متالورژی ـ آزمایشگاه خاک و بتن ـ آزمایشگاه برق ـ کارگاه ساختمان ـ کارگاه تأسیسات)، چهار آزمایشگاه ( الکترونیک ۱- الکترونیک ۲- برق کنترل- فیزیک) و دو سایت مجزای کامپیوتر
حوزه پژوهشی
ایجاد زیرساختهای سختافزاری، نرمافزاری و ایجاد شرایط بهینه دسترسی دانشجویان و استادان به امکانات تحقیقاتی و آزمایشگاهی و حمایتهای مادی و معنوی از دانشجویان و استادان پژوهشگر از اهداف اصلی این حوزه است.
دارای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان - مجهز به وبسایت مستقل و بهروزترین تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری شبکه ـ دارای مجهزترین تجهیزات و دستگاههای آزمایشگاهی و کارگاهی مهندسی برق و متالوژی - اخذ رتبههای برتر علمی و پژوهشی توسط استادان و دانشجویان در سطح ملی و بینالمللی.
شهرستان نظرآباد دارای دو شهرک صنعتی است که حدود ۳۰۰ شرکت و کارخانه در آن فعالیت دارند و یکی از اهداف این دانشگاه در حیطه امور پژوهشی، برقراری ارتباط مؤثر با صنعت است. هدف آن است که مشکلات صنعت شناسایی و با استفاده از ظرفیتهای دانشگاه و اعضای هیئت علمی دانشگاه رفع شود.
یکی دیگر از اهداف دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد آن است که در راستای ایجاد اشتغال و شناساندن نیروهای متخصص تربیت شده در این دانشگاه به صنعت، سعی شود دانشجویان دروس کارآموزی، کارورزی و کاربینی خود را در محیطهای صنعتی موجود در سطح شهرستان طی کنند.
در این راستا این دانشگاه تلاش دارد با استفاده از ظرفیتهای واحد کرج یک مرکز رشد در این دانشگاه راهاندازی کند و تیمهایی متشکل از دانشجویان و استادان با نام هستهها و شرکتهای فناور به احصا و حل مشکلات صنعت و سایر ادارات بپردازند.
این مرکز دارای یک واحد IT و دو سایت اینترنت است که دانشجویان میتوانند برای استفاده پژوهشی و علمی از آن استفاده کنند.
مهمترین وظایف واحد IT به شرح زیر است:
پشتیبانی سختافزار و نرم افزار (تعمیر و نگهداری و ارتقای سیستمهای کامپیوتری موجود در دانشگاه)
پشتیبانی وبسایت، پشتیبانی دبیرخانه الکترونیکی، پشتیبانی نرمافزارهای آموزش، صندوق رفاه و فارغالتحصیلان.
پشتیبانی شبکه (خرید و تجهیز سرورها و سوئیچهای پیشرفته برای حفظ امنیت شبکه) و پشتیبانی اینترنت (کنترل پهنای باند، کاربران اینترنت، ایمیلها)
جمعآوری و ارائه آمار موردنیاز حوزههای مختلف
حوزه عمرانی
این حوزه در راستای سیاستهای رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد دانشگاه و با هدف گسترش فضاهای آموزشی، پژوهشی و رفاهی، برای فراهم آمدن شرایط مطلوب برای تحصیل دانشجویان مختلف فعالیتهای عمرانی خود را برنامهریزی و اجرا میکند. با این نگرش مهمترین اهداف را میتوان به صورت زیر طبقهبندی کرد:
برنامهریزی به منظور ایجاد فضاهای لازم شامل ساختمانهای آموزشی، اداری، رفاهی و سایر ساختمانهای مورد نیاز
نگهداری و بهرهبرداری بهینه از ساختمانهای موجود دانشگاه
دستیابی به استانداردهای ملی در زمینه فضاهای آموزشی، اداری و رفاهی
سیاستهای حوزه عمرانی
افزایش ضریب ایمنی و آسایش بهرهبرداران از ساختمانهای جدید دانشگاهی
توجه بیشتر به زیباسازی محیط همراه با محوطهسازی فضاهای دانشگاهی
اداره امور عمرانی با حداکثر کارآیی و حداقل نیروی انسانی
احداث بنا با حداقل قیمت و حداکثر سرعت و با کیفیت مطلوب
حوزه فرهنگی
دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه نظرآباد با هدف رشد و ارتقای فرهنگ ایرانی و اسلامی با نظارت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی و با توجه به رهنمودهای راهگشای معمار کبیر انقلاب امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری و تمایل و همکاری متقابل با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در مرکز آموزشی نظرآباد و با توجه به نیازهای دانشجویان در بخشهای مختلف فرهنگی فعالیت میکند.
سایر بخشهایی که در حوزه امور فرهنگی دانشگاه فعال هستند عبارتند از کانون بسیج اساتید، کانون بسیج دانشجویی، کانون بسیج کارکنان، واحد امور شاهد و ایثارگران و تعدادی کانون دانشجویی از جمله کانون مهدویت، کانون جرعة نور، کانون سلامت، کانون حلال احمر و ... . تمام این حوزهها در مناسبتهای مختلف فرهنگی و اجتماعی در کنار دفتر فرهنگ و به عنوان مشاور و بازوی اجرایی این دفتر به فعالیت میپردازند.
مهمترین فعالیتهای حوزه فرهنگی به شرح زیر است:
تشکیل شورای فرهنگی و اجتماعی در هر ماه و برنامهریزی برای فعالیتهای فرهنگی در آن ماه
شناسایی استعدادها و ظرفیتهای دانشجویان در زمینههای مختلف مذهبی، شعر، موسیقی و هنر و هدایت آنها به سوی کانونهای موجود در دانشگاه و کمک به شکوفایی استعدادهای آنها
سازماندهی امور مربوط به اقامه نماز و شعائر دینی و برگزاری نماز جماعت به صورت منظم در دانشگاه
برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و جلسات هماندیشی با استادان و دانشجویان
برگزاری مسابقات متنوع فرهنگی با زمینههای شعر و قصه، داستان و مقاله کوتاه
برگزاری جشنهای ازدواج دانشجویی و کارگاههای مهارتهای زندگی برای زوجین
برگزاری اردوهای مختلف زیارتی، تفریحی و باستانی به مشهد مقدس، قم، جمکران، کاشان و ...
برگزاری حج عمره دانشجویی
بسیج دانشجویی
بسیج دانشجویی به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی یکی از ارزندهترین یادگارهای امام خمینی(ره) است و از آنجا که در حساسترین بخش کشور عهدهدار ترویج فرهنگ و تفکر بسیجی است و با نخبگان و اندیشمندان حال و آینده کشور سر و کار دارد، رسالتهای ویژهای یافته و جایگاهی ممتاز را احراز کرده که این موضوع انتظارات و مطالبات فراوانی را از سوی مخاطبان و فرهیختگان و متولیان امر ایجاد میکند.
حوزه بسیج دانشجویی شهید علمالهدی دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد یک تشکل مستقل این دانشگاه است که تشکیل رسمی آن به اوایل سال ۸۰ برمیگردد. در مدت حدود ۲۰ سال فعالیت بسیج دانشجویی در این دانشگاه مسئولان و مجموعههای مختلفی در آن فعالیت داشتهاند.
اکنون دفتر مرکزی بسیج دانشجویی شهید علمالهدی در ضلع شمالی دانشگاه واقع شده و مجموعه بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد از ۶ واحد (نیروی انسانی، پشتیبانی، ارزشیابی، برنامهریزی و مالی، آموزش و تشکیلات) و ۱۲ کانون مختلف تشکیل شده که حیطه فعالیت و برنامههای هر کدام از کانونها تعریف شده و دانشجویان میتوانند بسته به استعداد و علاقه خود عضو تخصصی یک یا تعداد بیشتری از این کانونها باشند.
اسامی این کانونها به شرح زیر است:
کانون فرهنگی هنری، کانون علمی پژوهشی، کانون تحلیل و بررسی سیاسی، کانون فضای مجازی و سایبری، کانون مطالعات فکری فرهنگی سیاسی، کانون نوسازی معنوی، کانون نشر ارزشهای دفاع مقدس، کانون تربیت بدنی، کانون نشریات، کانون مطالعات زنان و خانواده، کانون جهاد سازندگی، کانون فارغالتحصیلان و تشکل هلال احمر
حوزه ورزشی
دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد با داشتن تواناییهای بالقوه و دانشجویان ورزشکار همواره تلاش کرده در عرصههای مختلف ورزشی گامی مؤثر بردارد و از ظرفیتهای موجود نهایت استفاده را در راستای ارتقای سطح سلامت و ورزش دانشگاهیان داشته باشد. در این راستا این دانشگاه رشته تربیتبدنی را در دو سطح کارشناسی و کارشناسی ناپیوسته و امکاناتی مانند زمین فوتبال، والیبال، بسکتبال و تنیس روباز را در محوطه دانشگاه برای استفاده دانشجویان و پرسنل دانشگاه دایر کرده است.
تیم فوتسال دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد متشکل از دانشجویان منتخب، موفق به کسب مقامهای اول در رقابتهای چهار جانبه شهرستان نظرآباد و مقام سوم مسابقات جام فجر (۱۳۹۳) در دانشگاه آزاد کرج شده است. دانشجویان قهرمان در رشتههای انفرادی مانند تکواندو، کشتی، آمادگی جسمانی و ... نیز توانستهاند مقامهای متعددی در سطح کشور و استان به دست بیاورند.
تعامل خوب مجموعه تربیت بدنی، بسیج دانشجویی و دفتر فرهنگ اسلامی موجب تقویت این نوع فعالیتها بوده است.
تعامل و همکاری خوبی بین گروه تربیتبدنی این دانشگاه و سازمان ورزش و جوانان شهرستان نظرآباد و استان وجود دارد.
تحت لوای این تعامل کارگاهها و دورههای مختلفی از جمله دورههای مربیگری فوتبال و دورههای آموزشی مختلف در زمینههای کوهنوردی، فوتبال و دو و میدانی برگزار و طرحهای پژوهشی متعددی در زمینه امور ورزشی توسط استادان این دانشگاه تعریف و انجام شده است.
خلاصهای از ظرفیتها و ویژگیهای دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد
سال تأسیس | ۱۳۶۷ بهعنوان دانشکده کاردانی فنی و مهندسی واحد کرج و محل تشکیل کلاسهای درسی رشتههای آموزش معلمان ۱۳۸۶ مرکز مستقل دانشگاهی |
فاصله تا مرکز استان | ۴۰ کیلومتر |
فاصله تا نزدیکترین واحد دانشگاه آزاد اسلامی | ۶ کیلومتر تا واحد هشتگرد |
مساحت سایت اصلی دانشگاه | ۲۳ هزار متر مربع |
مساحت ساختمانهای آموزشی و کارگاهها | سوله کارگاهی و آزمایشگاهی: ۷۰۰ متر مربع ساختمان آموزشی ۱۵۰۰: متر مربع سایر فضاهای اداری و رفاهی: ۵۰۰ متر مربع مساحت کتابخانه: ۶۰ متر مربع |
فضای ورزشی | شامل زمین فوتسال ـ والیبال ـ بسکتبال ـ تنیس روی میز و بدمینتون: ۱۷۰۰ متر مربع |
فضای سبز و باغبانی | ۸ هزار متر مربع |
آزمایشگاهها و کارگاههای شاخص | رشته متالورژی: شامل کوره های ذوب فلز زمینی و هوایی و آزمایشگاه متالورژی رشته عمران و ساختمان: آزمایشگاه مکانیک خاک و تکنولوژی بتن ـ نقشهبرداری و کارگاه جوشکاری رشته تأسیسات: کارگاه تهویه مطبوع ـ کانالسازی رشته برق و کنترل: آمایشگاه کنترل ـ الکترونیک ۱ و ۲ ـ کارگاه PLC ـ آزمایشگاه مدارهای مخابراتی سایر رشتهها: آزمایشگاه فیزیک و مکانیک |
تعداد سایتهای رایانهای | ۲ سایت |
تعداد رشتههای دایر در سه مقطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ناپیوسته | فنی و مهندسی: ۱۴ رشته علوم انسانی: ۸ رشته |
تعداد کل دانشجو | کاردانی: ۱۸۵ نفر کارشناسی: ۴۶۵ نفر جمعاً: ۶۵۰ نفر |
تعداد کارکنان | مرد: ۱۶ نفر زن: ۳ نفر |
تعداد اعضای هیئت علمی | استادیار: ۸ نفر مربی: ۳ نفر بورسیه دکتری: ۵ نفر مدعو: ۴۳ نفر |
تعداد گروههای اموزشی | ۷ گروه آموزشی |
تعداد کلاسهای آموزشی | ۱۴ باب |
تعداد کتب موجود در کتابخانه | لاتین : ۸۰۰ جلد فارسی : ۵۲۰۰ جلد |
تعداد مقالات و طرحهای پژوهشی و کتب منتشره و شرکت در کنفرانسهای داخلی و خارجی | مقاله : ۴۲ عدد طرحهای پژوهشی : ۱۴ طرح کتب منتشره : ۱۰ جلد مشارکت در کنفرانسهای داخلی و خارجی: ۷۱ کنفرانس |
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/