ادامه پیشروی ارتش روسیه در شرق اوکراین/ نمایندگان مسکو و کییف بر سر آتشبس موقت به توافق نرسیدند
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، ارتش روسیه که صبح روز پنجم اسفندماه سال گذشته وارد خاک اوکراین شد در پایان روز سیام اهداف فاز اول عملیات را محقق شده اعلام کرد و با ترک مناطق شمالی بهویژه اطراف کییف تأکید کرد که فاز جدید عملیات بر پاکسازی شرق اوکراین شامل دو جمهوری جداییطلب دونتسک و لوگانسک متمرکز خواهد بود.
روز سهشنبه بود که عملیاتی که روسیه قولش را داده بود کلید خورد. ظهر نشده بود یکی از شهرهای منطقه دنباس به نام کرمینا به تصرف روسها درآمد. این امر نشان داد که نیروهای اوکراین روحیه لازم برای مقاومت در مقابل حملات روسها در این منطقه را ندارند.
اما در ماریوپل اوضاع بسیار وخیم است. آخرین سنگرهای نیروهای اوکراینی باقیمانده در حومه شهر که غالباً از نئونازیهای گردان آزوف هستند در حال سقوط است.
در مبحث آتشبس موقت و یا فعال کردن کریدورهای بشردوستانه برای انتقال غیرنظامیان هم دو طرف به توافق نرسیدهاند.
در حال حاضر مناطق درگیری بسیار شدید به هفت جبهه رسیده است. به نظر نمیرسد که کییف بخواهد سربازان بیشتری را به دنباس برای نجات این منطقه اعزام کند زیرا هنوز از هجوم سربازان روس به پایتخت در هراس است و تمایل دارد در ابتدا امنیت کییف تأمین شود.
انتظار میرود در روز پنجاهوششم، نیروهای روسیه روستاها و شهرهای بیشتری را در دنباس تصرف کنند و نیز انتظار میرود که آخرین مقاومتها در ماریوپل هم به پایان برسد.
انهدام بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ تانک اوکراین در ۵۶ روز
وزارت دفاع روسیه در بیانیهای تائید کرده است که دستکم دو هزار و ۳۶۷ تانک تهاجمی و خودروی زرهی ارتش اوکراین در خلال ۵۶ روز عملیات جنگی منهدم شدهاند.
این بیانیه افزود که نیروی هوایی اوکراین ۱۴۰ هواپیمای جنگی خود را از دست داده است و یگانهای روسی توانستهاند دستکم ۴۹۰ هواپیمای بدون سرنشین اوکراین را نیز سرنگون کنند.
وزارت دفاع در بیانیه خود از در هم شکستن آخرین مقاومتهای ملیگراهای افراطی اوکراینی در کارخانه آزوفستال در حومه ماریوپل خبر داده و تائید که دستکم ۸۶ نفر از نئونازیهای تندرو در عملیات نیروهای ویژه روسیه در این شهر بندری کشته شدهاند.
نقشه پراکندگی پناهندگان اوکراینی در کشورهای همسایه
نقشه پراکندگی حضور پناهندگان اوکراینی در دیگر کشورهای نشان میدهد که لهستان میزبان نزدیک به سه میلیون نفر آواره جنگی بهویژه زنان و کودکان است.
شمار زیادی از پناهندگان اوکراین نیز به کشورهای مولداوی، رومانی، بلاروس، مجارستان و اسلواکی رفته و در آنجا بهصورت موقت سکنی گزیدهاند.
حدود نیم میلیون نفر از روس تباران شرق اوکراین نیز بهسوی غرب روسیه رفتهاند.
گفته میشود حدود ۱۰ میلیون نفر دیگر هم در داخل اوکراین برای جستجوی مناطق امنتر جابهجا شدهاند.
آمریکا خواستار تسریع کمک نظامی متحدانش به اوکراین شد
ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در نشستی مجازی با مقامات نظامی ۱۳ کشور متحد واشنگتن خواستار تسریع کمکهای نظامی این کشورها به اوکراین شد.
"دیو باتلر" سخنگوی این نشست اعلام کرد: رهبران نظامی کشورهای شرکتکننده ارزیابیها و دیدگاههای خود در موردتهاجم روسیه به اوکراین ازجمله کمکهای امنیتی چندجانبه به کییف جهت بازپسگیری و دفاع از حاکمیت خود را به اشتراک گذاشتند.
به گفته وی، در این دیدار مجازی مقامات نظامی از کشورهایی چون استرالیا، کانادا، دانمارک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، هلند، نروژ، پرتغال، سوئد، ترکیه و انگلیس شرکت داشتند.
مارک میلی در این نشست از مقامات شرکتکننده خواست کمکهای نظامی به اوکراین را تسریع کنند. وی همچنین بر اهمیت تعامل با متحدان و شرکا برای رفع نیازهای فوری اوکراین تأکید کرد.
وزارت دفاع روسیه از ادامه عملیات در دنباس خبر داد
وزارت دفاع روسیه اعلام کرده است که ارتش این کشور که روز گذشته عملیات پایان حضور ارتش اوکراین در دنباس را آغاز کرد کماکان در حالت تهاجمی قرار دارد.
منابع میدانی اما از اقدام ارتش روسیه برای استحکام مواضع در اطراف شهر کرمینا خبر دادهاند.
این منابع تأیید کردند که اوکراینیها قبل از اینکه نیروهای روسیه به این شهر برسند آن را تخلیه کرده بودند.
آخرین پیام سربازان اوکراینی گرفتار در ماریوپل
یکی از تفنگداران دریایی اوکراینی که در ماریوپل محاصرهشده میگوید «شاید با روزهای آخر، اگرنه با ساعتهای آخر» روبرو هستیم.
یکی از فرماندهان تفنگداران دریایی اوکراینی که در آخرین سنگر ماریوپل میجنگند، گفت که نیروهایش «شاید با آخرین روزهایشان روبرو باشند، اگرنه با ساعتهای آخر» و در پستی در فیسبوک در اوایل چهارشنبه خواستار استخراج شد.
"سرهئی وولینا" از تیپ مستقل تفنگداران دریایی ۳۶ که در کارخانه محاصرهشده آزوفستال پناه گرفته است، گفت: «دشمن ۱۰ به یک از ما بیشتر است.»
وی تقاضا کرد که به هر صورتی شده او و نیروهایش را نجات دهند.
سفیران اوکراین و روسیه در سازمان ملل بر سر آتشبس موقت به توافق نرسیدند
"سرهئی کیسلیسا" سفیر اوکراین در سازمان ملل، از روسیه خواسته است تا به درخواست آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد برای توقف چهارروزه در نبردها برای اجازه دادن به کمکهای بشردوستانه و تخلیه غیرنظامیان توجه کند.
اما "دیمیتری پولیانسکی" معاون سفیر روسیه در سازمان ملل گفت که او در مورد این ایده "کمی بدبین" است.
پولیانسکی با بیان اینکه روسیه پیشنهاد ایجاد کریدورهای بشردوستانه را داده است، اما اوکراین از آنها استفاده نکرد یا از آنها سوءاستفاده کرد، گفت: من واقعاً نمیدانم وارد شدن به بازی با اوکراینیها در چنین موضوعاتی چه فایدهای دارد.
مسکو: غرب در تلاش برای طولانی کردن جنگ در اوکراین است
سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه گفته است که آمریکا و کشورهای غربی تمام تلاش خود را برای طولانی کردن جنگ در اوکراین به کار بستهاند.
پنتاگون: روسیه از تسلیحات شیمیایی یا بیولوژیک در اوکراین استفاده نکرده است
سخنگوی پنتاگون شامگاه سهشنبه گفت که هیچ نشانهای وجود ندارد که روسیه از تسلیحات شیمیایی یا بیولوژیک در اوکراین استفاده کرده باشد.
شولتز: نباید به روسیه اجازه داده شود در اوکراین پیروز شود
اولاف شولتز صدراعظم آلمان تأکید کرده است که نباید به نیروهای مسلح روسیه اجازه داده شود تا در اوکراین به پیروزی برسند.
به گفته تحلیلگران این اقدامات کشورهای غربی فقط باعث طولانی شدن جنگ در اوکراین خواهند شد.
تا کنون بیش از چهار میلیون و ۷۰۰ هزار اوکراینی به کشورهای همسایه پناهنده شدهاند و حدود ۱۰ میلیون نفر هم در داخل اوکراین آواره هستند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/