دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 فروردين 1401 - 15:49
گرایلی:

دانشگاه علوم پزشکی در شهر تاریخی جرجان راه‌اندازی شود

توسعه جامعه به‌واسطه پیشرفت نیروهای انسانی استرئیس دانشگاه آزاد اسلامی گنبدکاووس با بیان اینکه جهان‌شهر جرجان کانون تربیت دانشمندان علم پزشکی بوده است، گفت: اکنون دست یاری به سمت مسئولان دراز می‌کنیم تا دانشگاه علوم پزشکی را در این جهان‌شهر تاریخی تأسیس کنند.
کد خبر : 653778
جلسه



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از گنبدکاووس، علی‌رضا گرایلی در همایش تجلیل از کارشناسان آزمایشگاه‌های تشخیص طبی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبدکاووس برگزار شد، اظهار کرد: باید قدر و منزلت نیروهای انسانی متخصص و کارآزموده خود را بدانیم؛ چراکه پیشرفت هر شهر، کشور و دیاری به‌واسطه توسعه و پیشرفت نیروهای انسانی آنجاست. زمانی در شهر گنبد آزمایشگاه نبود و اگر بود خیلی محدود بود. چه چیزی باعث شد که این همه پیشرفت امروز رخ دهد همه اینها به دلیل تحصیل و تلاش کسانی بود که با تحصیل علم و دانش در دیار غربت نیروهای انسانی متخصص شدند و با آمدنشان امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی را برقرار کردند.


این مسئول با بیان اینکه پیشرفت‌های زیادی در علوم مختلف در کشور به‌ویژه در علم پزشکی و آزمایشگاهی اتفاق افتاده و رشد قابل توجهی داشته‌ایم، گفت: مرکز رویان یکی از مراکز بسیار مهم آزمایشگاهی در سطح خاورمیانه و بلکه در جهان است و نمونه‌های زیاد دیگری هم وجود دارد.


وی عنوان کرد: کشور بزرگ و کهن ایران در طول تاریخ سرفراز خود انسان‌های بزرگی را در دامن خود تربیت کرده و مهد علم و ادب و فرهنگ و هنر بوده است. شاعران بزرگی مانند سعدی و حافظ و فردوسی و مولوی و عطار نیشابوری، دانشمندان بزرگی مانند خواجه‌نصیرالدین طوسی خیام نیشابوری شیخ بهایی و طبیبان و حکیمان نامداری مانند ابوعلی سینا و زکریای رازی امروز ۳۰ فروردین‌ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به نام روز علوم آزمایشگاهی نامگذاری شده است.




بیشتر بخوانید:


دستاوردهای کشور با رویکرد انقلابی و جهادی به‌دست‌آمده است




رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبدکاووس، مینودشت و گالیکش افزود: علت نامگذاری این روز سالروز تولد حکیم زین‌الدین اسماعیل بن حسین جرجانی طبیب و پزشک حاذق و برجسته و نامدار ایرانی است که حدود هزار سال پیش در قرن پنجم و ششم هجری قمری در شهر جرجان در جوار امام‌زاده یحیی (ع) گنبدکاووس متولد شده و پس از ۷۰ سال پژوهش کتاب معروفی را به نام ذخیره خوارزمشاهی کتابت کرده است. این کتاب دایره المعارف کاملی از علوم پزشکی و آزمایشگاهی بوده که حتی در پزشکی سنتی امروز هم مرجع کاملی برای پزشکان است. این کتاب ابتدا به زبان فارسی و بعد به زبان عربی در ۹ جلد و با ۷۵ هزار واژه جمع‌آوری شده نظریات متعددی در این کتاب نوشته شده به‌عنوان نمونه نظریه تصالب اعصاب بینایی توسط حکیم جرجانی بررسی و کامل شد. در این نظریه مسیر عوض شدن اعصاب چشم‌های راست و چپ قبل از قبل از رسیدن به مغز بررسی و کامل شده است.


گرایلی ادامه داد: نکته قابل توجه این موضوع آن است که جهان‌شهر جرجان کانون تربیت دانشمندان علم پزشکی ازجمله ابوعلی سینا بوده و حکیم جرجانی آغاز تحصیلات پزشکی و طبابت خود را در شهر جرجان آغاز کرده در واقع شهر جرجان محل تحصیل دانشجویان علوم پزشکی و پزشکی بوده است؛ اما امروز بعد از یک هزار سال از این نعمت و دانشگاه علوم پزشکی و پزشکی در شهرستان گنبدکاووس محروم هستیم و دست یاری را به سمت مسئولان دراز می‌کنیم که دانشگاه پزشکی را در این جهان شهر تاریخی تأسیس کنند.


وی بیان کرد: باعث افتخار ماست که به همت برخی دلسوزان و مشارکت مرکز بهداشت و درمان شهرستان و بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌ها و شهرداری و شورای شهرمان میزبان گمنامانی باشیم که در خط مقدم کرونا جنگیدند؛ اما کسی نامی از آن‌ها نبرده و قدردانی ویژه‌ای از آنان نکرده است؛ گرچه پزشکان و پرستاران تلاش زیادی در ایام کرونا در بیمارستان‌ها کشیده‌ و تا حد شهادت پیش رفته‌اند و قدردان همه تلاش آنان هستیم؛ اما همه نیک می‌دانیم هر بیمار کرونایی قبل از اینکه وارد بیمارستان شود، ابتدا باید در آزمایشگاه‌ها تست کرونا دهد و مسئولان و کارکنان آزمایشگاه‌ها نخستین کسانی هستند که باید بیمار کرونایی را پذیرش کرده و تشخیص آن را بدهند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گنبدکاووس، پردیس مینودشت و مرکز گالییکش ادامه داد: امیدواریم طبق فرموده رهبری معظم انقلاب اسلامی که سال جدید را به نام سال «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» معرفی کرده‌اند بتوانیم با خلاقیت و نوآوری روش‌های جدیدی را در علوم مختلف به‌ویژه علوم آزمایشگاهی کسب کنیم و سبب ارتقای تولید و اشتغال در کشور شویم و گام‌های خوبی را در این راه برداریم و لازم است که تلاش خود را بیشتر کنیم.


دانشگاه علوم پزشکی در شهر تاریخی جرجان راه‌اندازی شود


به گزارش آنا، از بخش‌های دیگر این برنامه رونمایی از کتاب ذخیره خوارزمشاهی اثر حکیم جرجانی با تصحیح حسین‌علی نقی و قدردانی از تلاشگران عرصه سلامت در حوزه علوم آزمایشگاهی بود.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب