دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۳
نیویورک‌تایمز تشریح کرد؛

بن‌بست سعودی‌ها در جنگ با انصار الله/ در طرح عربستان، چه چیزی اشتباه پیش رفت؟

یک روزنامه آمریکایی نوشت: انصار الله از هدف قرار دادن نقاطی در امتداد مرز عربستان با موشک‌های کوتاه برد به هدف قرار دادن پایتخت عربستان با موشک‌های بالستیک بزرگ رسید.
کد خبر : ۶۵۳۷۲۶
ائتلاف سعودی



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از کانال مطالعات یمن، روزنامه نیویورک‌تایمز در یادداشتی به تحولات یمن پرداخت و نوشت: در اوایل جنگ، ائتلاف عربی به رهبری سعودی، استان صعده، سرزمین آبا و اجدادی پیروان مذهب زیدی را به‌شدت بمباران کرد و زمینه را برای اتهامات مبنی بر ارتکاب جنایات جنگی با عدم تمایز بین اهداف غیرنظامی و نظامی فراهم کرد.


بمب‌های سعودی بارها بر تجمعات غیرنظامی ازجمله مراسم عروسی، مراسم تشییع‌جنازه و... اصابت کرد که باعث کشته شدن صدها نفر ازجمله شخصیت‌های سیاسی‌ای شد که می‌توانستند شکاف بین یمنی‌ها برای پایان دادن به جنگ را پر کنند.


این‌گونه حملات باعث شد که در واشنگتن و دیگر پایتخت‌های غربی که دولت‌هایشان تسلیحات زیادی را به سعودی‌ها فروخته بودند، اختلاف شدیدی ایجاد شود. هم‌زمان با تشدید فشار بر عربستان، سعودی و متحدانشان گفتند که پروتکل‌هایی را برای اطمینان از هدف‌گیری بهتر اتخاذ خواهند کرد اما در سال‌های بعد بمباران غیرنظامیان را همچنان ادامه دادند. عربستان در سال ۲۰۱۸ یک اتوبوس مدرسه را بمباران کرد که حداقل ۴۴ دانش‌آموز در این حمله کشته شدند.


کشتار غیرنظامیان توسط ائتلاف باعث شد تا سؤال‌هایی را در مورد اینکه آیا نیروی هوایی عربستان مهارت‌های هدف‌گیری ضعیفی دارد یا صرفاً اهمیتی به کشتار غیرنظامیان نمی‌دهد، مطرح شود.


شدت بمباران، تحمیل محاصره و افزایش وابستگی‌های یمنی‌ها به کمک‌های محدود بین‌المللی، سعودی‌ها را در بخش‌هایی از یمن به‌شدت منفور و در مقابل، ایدئولوژی انصار الله را محبوب کرد. در این زمینه عبدالغنی الإریانی، محقق ارشد مرکز مطالعات استراتژیک صنعا می‌گوید: «عربستان ابتدا با حمله به غیرنظامیان به انصار الله امتیاز اخلاقی داد، سپس با اعمال تحریم‌های اقتصادی که جمعیت را فقیر و عضویت در انصار الله را به تنها گزینه بقا تبدیل می‌کرد، امکان عضوگیری را برای انصار الله فراهم کرد.»

قالیشویی ادیب

نقش ایران در شکست طرح عربستان چه بود؟


ایران به‌عنوان رقیب منطقه‌ای سعودی‌ها، قبل از شروع جنگ با انصار الله رابطه داشت؛ اما پس از شروع جنگ، کمک‌های نظامی به آن‌ها را به‌طور چشمگیری افزایش داد.


ارتباط ایران با جنبش انصار الله یک اقدام برد-برد برای تیم ضد سعودی بود زیرا که انصار الله برای مقابله با دشمن بسیار ثروتمندتر و مجهزتر به کمک نیاز داشت و ایران راه جدیدی برای تهدید عربستان و تضعیف دفاعش بدون حمله مستقیم به آن پیداکرده بود.


با گذشت زمان، انصار الله پیشرفت کرد و از هدف قرار دادن نقاطی در امتداد مرز عربستان با موشک‌های کوتاه برد به هدف قرار دادن پایتخت عربستان با موشک‌های بالستیک بزرگ و حمله به تأسیسات نفتی عربستان با پهپادهای انفجاری در اعماق آن رسید.


در این رابطه کاترین زیمرمن، کارشناس موسسه امریکن اینترپرایز می‌گوید: «زمانی که ما در مورد انصار الله صحبت می‌کنیم، بزرگ‌ترین نقطه کلیدی آن‌ها توانایی نظامی است که به آن‌ها اجازه می‌دهد تأثیر بزرگی بر منطقه داشته باشند و آن‌ها را در موقعیتی قرار می‌دهد که به‌عنوان دروازه‌بان صلح در یمن ایفا نقش کنند.»


انتهای پیام/۴۱۰۶/



ارسال نظر