دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در گفت‌وگو با آنا:

پارک‌های دانشگاهی و استانی نباید رقیب هم باشند

سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: پارک‌های دانشگاهی و استانی نباید رقیب هم باشند و باید باعث رشد و هم‌افزایی زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور شوند.
کد خبر : 652196
مهدی فکور ثقیه



مهدی فکور ثقیه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص اقدامات پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بیان کرد: پشتیبان اصلی ما دانشگاه است و برنامه‌هایی را تحت عنوان طرح جامع پژوهش و فناوری دانشگاه تدوین کرده‌ایم. هدف از این برنامه استفاده حداکثری از پتانسیل دانشجویان، اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران برای تحقق شعار سال است. در سال جاری تمرکز ویژه‌ای روی پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها داریم، پیوست فناوری به پروپوزال‌ها اضافه می‌شود که در این بخش دانشجو می‌تواند اعلام کند که پایان‌نامه‌اش می‌تواند به یک کسب‌وکار یا ایده خلاقانه منجر شود.


وی افزود: نشست‌هایی با حضور نمونه‌های موفق‌ شکت‌های پارک برای استفاده دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه برگزار می‌شود. این امر به دانشجویان اجازه می‌دهد که وارد پارک شده و از آن به عنوان فضای واسطی برای ورود به فضای کسب وکار استفاده کند. الزامات و اقدامات مورد نیاز طرح دستیار فناوری نیز در پارک دانشگاه تهران فراهم می‌شود. این طرح امکان حضور دانشجو در پارک و تعامل با شرکت‌های مستقر در آن را می‌دهد. دانشجویان و فارغ‌التحصیلات می‌توانند چند ماهی را تحت عنوان فرصت فناورانه در پارک سپری کنند و جذب شرکت‌ها شوند. مسئولان شرکت‌های مستقر در پارک همواره از نبود و کمبود نیروی انسانی متخصص در حوزه فناوری و نوآوری گلایه می‌کنند، طرح دستیار فناوری می‌تواند این نیازها را رفع کند.


سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به این که طرح دستیار فناوری می‌تواند فرصتی برای آشنایی با نحوه راه‌اندازی کسب‌وکار باشد، مطرح کرد: مشاورهای مستقر در پارک می‌توانند به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان در زمینه‌هایی مانند بیمه، مالیات و... مشاوره دهند، بدین ترتیب دانشجویان می‌توانند برای ورود به بازار آماده شوند. یکی از مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان در پارک دانشگاه تهران اختصاص فضای مناسب و کارگاهی است. وقتی شرکتی به بلوغ می‌رسد، تمایل دارد در فضایی بزرگ‌تر و اختصاصی‌تر مستقر شود. افزایش فضا در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و ایجاد فضای کارگاهی از مشکلات فعلی است که باید راهی برای توسعه آن پیدا کنیم.


فکور ثقیه گفت: جنس پارک‌های دانشگاهی، استانی و دستگاهی متفاوت است و هر یک الزامات خاصی دارند. جایگاه‌ آنها باید مشخص شود تا تعامل سازنده‌ای میان آنها شکل بگیرد. پارک‌های استانی تعامل خوبی با استاندارها و مراکز حاکمیتی دارند. پارک‌های دانشگاهی و استانی باید باعث رشد یکدیگر شوند، رقیب هم نباشند و باعث هم‌افزایی در زیست‌بوم فناوری و نوآوری شوند که تحقق این امر به تعیین سازوکار مشخص نیاز دارد.


انتهای پیام/۴۰۲۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب