عمران خان؛ قربانی گرایش به شرق
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، محسن روحی صفت، معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی و بینالملل وزارت امور خارجه گفت: برای ارزیابی تحولات پاکستان باید این کشور را در داخل، منطقه و حوزه بینالملل تحلیل کرد.
پاکستان کشوری با سیستم فدرالی و پارلمانی است و احزاب با ورود به پارلمان این کشور تازه درمییابند کدام حزب بیشترین رأی را آورده و این وضعیت به میراث گذشته بازمیگردد.
وی از اختلاف عمران خان و ارتش این کشور سخن گفت و افزود: در دنیا شاهد جنگ سرد دوم هستیم و قطبها متفرق شدهاند.
روحی صفت با اشاره به اینکه توازن قوای جدیدی در حال شکلگیری است، گفت: دراینبین فشاری بر وارد پاکستان آمده است تا موضع خود را مشخص کند.
وی ضمن یادآوری این نکته که پاکستان اخیراً به سمت چین و روسیه متمایل شده بود و لذا غرب از این نقش پاکستان ناراحت است، گفت: همچنین مواضع پاکستان نسبت به یمن را مشاهده کردیم که عربستان نسبت به این قضیه عصبانی بود.
روحی صفت با اشاره به راهاندازی پایگاهی برای پهپادهای امریکا در نزدیکی مرز افغانستان و نیز تلاش پاکستان برای سرکوب مردم پنجشیر افغانستان گفت: ارتش در این راستا از پشتیبانی عمران خان دست کشید و به سمت دیگر احزاب گرایش یافت.
وی درعینحال به پیوندهای عمیق پاکستان با غرب و امریکا اشاره کرد و گرایش به سمت روسیه و چین را در راستای وزن گیری در برابر امریکا تحلیل کرد.امریکا پیشتر کمکهایی به ارتش پاکستان میکرد ولی این کمکها قطع شد و لذا پاکستان تلاش دارد مزیتی نسبی ایجاد کرده تا ضمن کمک گرفتن از غرب، رابطه خود را با روسیه و چین تقویت کند.
معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی و بینالملل وزارت خارجه گفت: این همان نقشی است که اردوغان در ترکیه بازی میکند و در حقیقت الگویی برای عمران خان بود.
روحی صفت خاطرنشان کرد: از دیگر سو اردوغان نقش ارتش را بهشدت در ترکیه کاهش داد و عمران خان نیز در پی همین امر در پاکستان است ولی ارتباط اصلی ارتش پاکستان با غرب و امریکاست و اینها اجازه آزادی عمل را به عمران خان نمیدهند.
منبع: رادیو گفتگو
انتهای پیام/
انتهای پیام/