دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 فروردين 1401 - 15:04
مرادی:

تغییر نگرش مهم‌ترین مؤلفه در حوزه دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرینی است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی گفت: تغییر نگرش در حوزه «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» که شعار امسال و به‌عنوان راهکار عملیاتی برای همه مدیران کشور بوده؛ بسیار حائز اهمیت است.
کد خبر : 651836
جلسه



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از مشهد، محسن مرادی در نخستین نشست هم‌اندیشی مدیران و فعالان حوزه دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: در حوزه «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» که شعار امسال و به‌عنوان راهکار عملیاتی برای همه مدیران کشور بوده تغییر نگرش بسیار حائز اهمیت است؛ اگر نتوانیم نگرش‌ها را به فضای کسب‌وکار تغییر دهیم حتی با پیشرفته‌ترین تجهیزات هم راه به جایی نخواهیم برد؛ زیرا تغییر نگاه در حوزه دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرینی مهم‌تر از هر چیز دیگری است.


وی از حمایت ویژه صندوق پژوهش و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی برای تحقق شعار سال خبر داد و افزود: سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی نگاه ویژه‌ای بر سه استان تهران، خراسان رضوی و اصفهان دارد و انتظار جهش در این سه استان را داشته است؛ بنابراین باید به این موضوع به‌عنوان فرصت نگاه کنیم؛ چراکه این فرصت‌ها همیشگی نخواهد بود. زمینه حضور هرچه بیشتر اعضای هیئت علمی در فضای دانش‌بنیان فراهم است و حمایت‌های لازم از طریق شخص رئیس دانشگاه و استان نیز انجام خواهد شد. دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه حرکتش را قبل از این آغاز کرده و در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی همه چیز مهیاست که جهشی در زمینه تولید و کمک به حل مسائل جامعه اتفاق بیفتد.




بیشتر بخوانید:


فعالیت دانش‌بنیان نیاز به تلاش و استفاده از تمام ظرفیت‌ها دارد




رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی اضافه کرد: امروز دانشگاه‌ها با فعالیت‌های معمول خود راه به جایی نخواهند برد به‌ویژه در دانشگاهی که داعیه حضور در متن جامعه و حل مسائل و داعیه آینده‌نگری، مزیت محوری و توجه به نسل جوان را دارد.


مرادی تغییر نگرش را از الزامات مدیریت در قرن ۲۱ برشمرد و بیان کرد: از سال ۲۰۰۰ به بعد تعریف مدیریت در محافل علمی تغییر کرد. قبلاً مدیریت یعنی برنامه‌ریزی، سازماندهی، هدایت و نظارت. اما از سال ۲۰۰۰ به بعد مدیریت یعنی هنر استفاده از دانش‌هاست. در قرن ۲۱ مدیریت تبدیل به یک رویکرد شد یعنی مدیریت هنری است که می‌تواند دانش‌های مختلف را به خدمت بگیرد. بر این اساس باید چهار اتفاق بیفتد یعنی یک مدیر باید مجموعه مهارت‌هایی را داشته باشد. ادبیات حوزه مدیریتش را بداند. مهارت تعامل و ارتباط با انسان‌ها را بلد باشد و از همه مهم‌تر اینکه در قرن ۲۱ یک مدیر باید بتواند نگرش‌های قبلی خود را تغییر دهد.


وی درباره آغاز دوباره آموزش حضوری در همه واحدهای دانشگاهی استان مطرح کرد: امروز به اصل خودمان برگشتیم. تشکیل حضوری کلاس‌ها و رفت‌وآمد دانشجو در فضای علمی یکی از عوامل حیاتی دانشگاه است و از این موضوع بسیار خوشحالم و در این زمینه از همه همکاران و رؤسای واحدها تشکر ویژه دارم.


برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در حوزه پژوهش


رئیس شورای تخصصی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این نشست با بیان برنامه‌های این دانشگاه در حوزه پژوهش گفت: امسال سه موضوع را در دستور کار داریم؛ نخست اینکه فرهنگ عمومی پژوهش را در دانشگاه فعال کنیم. دوم شرکت‌های فناور کوچکی راه‌اندازی و اینها را حمایت کرده و به شرکت‌های دانش‌بنیان تبدیل کنیم و سوم پیداکردن مگاپروژه‌ها و واگذاری آنها به گروه‌های آموزشی دانشگاه است.


جواد بهارآرا خطاب به استادان فعال در حوزه دانش‌بنیان عنوان کرد: می‌خواهیم با کمک شما اعضای هیئت علمی محدودیت‌ها را شناسایی و با ارائه راهکار این محدودیت‌ها را برطرف کنیم. نتوانستیم ابزار لازم برای هدایت استادان و دانشجویان به سمت حرکت دانش‌بنیانی را فراهم کنیم. باید به شرکت‌ها کمک کرده تا مشکلاتشان کمتر شود و از شما می‌خواهیم ایده‌هایتان را مطرح کنید و برای حل مشکلات در سطوح مختلف به دنبال راهکار باشید.


وی از فعال کردن باشگاه‌ها و انجمن‌های علمی دانشجویی و راه‌اندازی مرکز رشد جدید در ساختمانی مجزا خبر داد و تأکید کرد: حتماً باشگاه‌ها و انجمن‌های علمی را فعال خواهیم کرد تا دانشجویان بهتر و بیشتر درگیر موضوع شوند. می‌خواهیم در ساختمانی مجزا مرکز رشد جدیدی راه‌اندازی کنیم و در اختیار ۴۰ هسته پژوهشی قرار دهیم که در حال تدوین برنامه آن هستیم.


رئیس شورای تخصصی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: طبق اعلام مسئولان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، واحدهای مشهد، نیشابور و قوچان حدود یک‌سوم تجهیزات اصلی کشور را دارا هستند، این دستگاه‌ها برای درآمدزایی فعال نیستند و دنبال راهکاری هستیم تا استادان و کارشناسان انگیزه پیدا کرده و از این دستگاه‌ها و تجهیزات بتوانند درآمدزایی کنند.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب