دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 فروردين 1401 - 12:45
ظهور دانشگاه فناور در گام دوم(۸)/ ناصری در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا تشریح کرد؛

از توسعه شبکه ارتباطات پیوند ایلام با عراق تا ارتقای فرصت‌های آموزشی

۴۷ گروه پژوهشی و زیرساخت از استان ایلام در رویداد ملی گام دوم حضور می‌یابندرئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام با اعلام توانمندی‌های این دانشگاه برای حضور در رویداد ملی گام دوم عنوان کرد: توسعه نظام و شبکه ارتباطات و هم‌پیوندی‌های استان ایلام با استان‌های همجوار و کشور عراق در ارتقای این استان دارای اهمیت است.
کد خبر : 651598
ناصری

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ اوایل آبان ۱۴۰۰ روح‌الله دهقانی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در آستانه چهلمین سالگرد فعالیت این دانشگاه، برگزاری رویدادی ملی با عنوان «گام دوم» را مطرح کرد و این پیشنهاد آذر ۱۴۰۰ در جلسه شورای دانشگاه مطرح و به تصویب اعضا رسید و به دنبال آن بخشنامه مربوط دی ۱۴۰۰ به رؤسای استانی دانشگاه در سراسر کشور ابلاغ شد تا همه یکدست برای این رویداد مهم آماده شوند.


رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی به منظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال‌آفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار یک‌هزار گروه پژوهشی و زیرساخت، یک‌هزار ایده و استارت‌آپ و یک‌هزار شرکت فناور و خلّاق برنامه‌ریزی شده است.




بیشتر بخوانید:


رویداد ملی گام دوم؛ فرصت سرمایه‌گذاری و حمایت فناورانه


ثبت ۱۰۰ ایده و استارت‌آپ در سامانه رویداد ملی گام دوم توسط واحد قم


۱۲۳ برنامه علمی سهم دانشگاه آزاد اسلامی لرستان از رویداد ملی گام دوم




رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی فرصتی است تا تیم‌های راه‌یافته به این رویداد، ایده‌های فناورانه و محصولات دانش‌بنیانی خود را به بزرگ‌ترین صنایع کشور، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، شتاب‌دهنده‌های خصوصی و صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه برای جذب تسهیلات و سرمایه‌گذاری عرضه کنند.


رویداد ملی گام دوم از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه خواهد شد.


خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارش‌ها و گفت‌وگوهایی فعالیت‌های علمی و عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌های کشور به منظور حضور در رویداد گام دوم را بررسی کرده است که در این شماره گفت‌وگو با بهروز ناصری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام و رئیس ستاد رویداد گام دوم در این استان را می‌خوانیم.


ناصری در تشریح فعالیت‌های رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی در استان ایلام اظهار کرد که در مجموع (استان) و به تفکیک واحدهای دانشگاهی استان ایلام مطابق جدول زیر با گروه‌ها و زیرساخت پژوهشی، ایده و استارت‌آپ، شرکت‌های فناور و خلّاق و ... در رویداد گام دوم دانشگاه حضور خواهند داشت.


از توسعه شبکه ارتباطات پیوند ایلام با عراق تا ارتقای فرصت‌های آموزشی



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام براساس اسناد بالادستی توسعه استان ایلام و در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ وجود ۱۶ دشت بزرگ و روخانه‌های دائمی برای گسترش فعالیت‌های دانش‌بنیان کشاورزی را یادآور شد و بیان کرد: با توجه به تنوع شرایط اقلیمی و امکان کشت انواع محصولات سردسیری، گرمسیری، امکان صادرات محصولات کشاورزی از طریق مرز مهران به کشور عراق مهیاست.


ناصری متذکر شد: استان ایلام از نظر منابع گازی رتبه دوم کشور (۱۱درصد منابع گازی کشور) و از نظر منابع نفتی سومین استان غنی کشور (۶ درصد منابع نفتی کشور) امکان ایجاد صنایع بالادستی و پایین دستی در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، سرمایه‌گذاری بر روی صنایع نوین و تکنولوژی‌های رقابت‌پذیر و صادراتی به‌دلیل وجود مرز بین‌المللی مهران و صادرات فنی مهندسی به کشور عراق با توجه به رونق ساخت و ساز طولانی‌مدت در کشور عراق و اعلام آمادگی مسئولان کشور عراق را دارد.


حفظ امنیت مرزهای کشور در لایه اول دفاعی و پدافندی مدنظر باشد


وی، وجود قابلیت‌های معدنی استان ایلام درباره کانی‌های غیرفلزی مانند شن و ماسه، شیل و مارن، آلوویم آهکی، سنگ گچ، سنگ آهک، کلسیت، کشاورزی ارگانیک و سالم، دامداری سنتی و صنعتی و کشت گیاهان دارویی، جنگل‌داری، صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، صنایع شیمیایی و پتروشیمی، صنایع دستی و استخراج معادن و ترانزیت کالا و مسافر با توجه به وجود ۴۲۵ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق با تأکید بر محورهای ایلام، مهران و دهلران در قالب ارتباط توسعه‌یافته با کشور عراق را از دیگر محورهای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ در این استان با کمک دانشگاه برشمرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام گفت: ذخیره، تولید و استخراج نفت، گاز، گردشگری سلامت، تاریخی، طبیعی، بوم‌گردی، مذهبی و دفاع مقدس، مبادلات بازرگانی با کشورهای منطقه با توجه به مرز بین‌المللی مهران و خدمات برتر گمرکی و لجستیکی، واسطه‌گری‌های مالی بانکی و بیمه‌ای از محورهایی است که می‌تواند در سال جدید مورد توجه این دانشگاه برای تحقق شعار سال باشد.


ناصری با بیان اینکه حفظ امنیت مرزهای کشور در لایه اول دفاعی و پدافندی باید مدنظر باشد، تأکید کرد: صنایع غذایی و آشامیدنی، صنایع شیمیایی، لاستیک و پلاستیک، پتروشیمی و صنایع کاغذی، تبدیل شدن به کانون مهم و تولیدکننده برتر محصولات کشاورزی و دامی رقابت‌پذیر در منطقه، کسب سهم بالای بازارهای داخلی و خارجی محصولات کشاورزی در منطقه، تبدیل شدن به قطب تولید انرژی و مشتقات وابسته به آن در منطقه (فسیلی و تجدیدپذیر) و تبدیل به مرکزیت راهبردی در تعاملات اقتصادی، بازرگانی و فرهنگی با شهرهای کشور عراق و عتبات عالیات، مقدماتی برای تحقق شعار سال است.


هم‌افزایی روابط و تعاملات درونی و بیرونی استان ایلام در بهره‌برداری از منابع محیطی و جغرافیایی با استان‌های همجوار و کشور عراق در رفع تضاد منافع و توسعه و ارتقای چارچوب جامع مدیریت بحران استان با تعامل دانشگاه و مسئولان ممکن است.وی با تأکید بر اینکه تبدیل شدن به پیوندگاه بازرگانی و کارکردی (صادرات و واردات) با کشور عراق و قطب گردشگری طبیعی، بوم‌گردی، دفاع مقدس و مذهبی غرب کشور از ظرفیت‌های استان ایلام است، ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی بسترساز استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی در مقیاس منطقه و استان ایلام، حافظ فرهنگ و پیشینه هویتی غنی و ساختار اجتماعی همگرا، حافظ و حامی ساکنان و نخبگان استان ایلام و رفع آسیب‌های اجتماعی (خودکشی، طلاق و ...)، فراهم‌کننده کیفیت بالای زندگی و رفاه مادی و معنوی برای ساکنان استان ایلام و حداکثرسازی تاب‌آوری اجتماعی و تأمین‌کننده خدمات آموزشی، فرهنگی و درمانی مناسب برای ساکنان استان ایلام است.


لزوم مدیریت شبکه ارتباطی در تعامل با کریدورهای مرتبط با عراق


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام، رفع مناسبات قومی و طایفه در ارتباطات سیاسی و تأمین مدیریت یکپارچه و بین‌بخشی، تکیه کردن بر خرد جمعی و مشارکت نخبگان و نهادهای مردم‌نهاد و برخوردار از ساختاری مردمدار و نخبه‌گرا، همکاری‌های فرابخشی در راستای اجرای برنامه‌ها و دستیابی به اهداف و چشم‌انداز و تأمین الگوهای حمل و نقلی متنوع در پیوند با عراق و کریدورهای منطقه‌ای منتهی به آن را ظرفیت‌های دیگر دانشگاه آزاد اسلامی برای پیشرفت استان ایلام دانست.


ناصری با بیان اینکه مدیریت شبکه ارتباطی و هم‌افزایی بین‌بخشی در تعامل با کانون‌ها و کریدورهای مرتبط با عراق باید مورد توجه قرار بگیرد، افزود: بسترسازی برای دستیابی ساختار سکونتگاهی متعادل و چندمرکزی و رقابت‌پذیر، پیشرو شدن در تقسیم کار و همکاری منطقه‌ای، پذیرش نقش‌های رقابت‌پذیر با کانون‌های رقیب مانند کرمانشاه و اهواز و تأمین سطح مناسب توسعه‌یافتگی مناطق متناسب با ظرفیت‌های زیستی از محورهایی است که می‌تواند به رشد و پیشرفت استان ایلام کمک کند.


وی با تأکید بر اینکه دانشگاه‌ها باید حافظ منابع طبیعی و عرصه‌های باارزش محیط‌زیستی باشند، ادامه داد: تبدیل شدن به الگوی کشوری در رفع مشکل زوال جنگل‌های زاگرس، برخوردار از محیط‌زیست تاب‌آور و طبیعتی پاک و عاری از ریزگرد و آلودگی، الگو و پیشرو در بهره‌برداری پایدار از منابع و اقتصاد سازگار با محیط‌زیست، پیشرو در همکاری‌های مدیریتی و سیاسی بین منطقه‌ای و بین‌المللی در مدیریت محیط‌زیستی محورهایی است که می‌توان با تعامل دانشگاه و سایر نهادها به پیشرفت ایلام کمک می‌کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام با بیان اینکه تحقق شعار سال ضامن امنیت مرزهای استان ایلام، منطقه و کشور در لایه نخست دفاعی و پدافندی کشور است، افزود: رفع نگاه‌های امنیتی و محدودکننده توسعه تاب‌آور، شفاف‌سازی اقدامات و عملکرد سازمان‌ها و نهادهای مسئول اداره استان ایلام و الزام آنها به اطلاع‌رسانی و استماع عمومی در زمینه تصمیمات و اقدامات و ارتقای خودآگاهی استانی، ظرفیت یادگیری منطقه‌ای و حس تشخص استانی با تأکید بر سرمایه‌های نمادین در مقابله با تعارضات و گرایش‌های طایفه‌ای و محلی از دیگر محورهای مورد توجه برای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ در ایلام است.


ناصری با تأکید بر بسترسازی جذب و به‌کارگیری نیروهای نخبه و دارای وزن و جایگاه سیاسی بالا در نظام مدیریتی استان ایلام نیز گفت: چابک‌سازی نظام اداری استان ایلام و دستیابی به ساختاری چابک و غیرمتمرکز، توسعه چارچوب آموزشی مهارت‌های فنی و حرفه‌ای و تخصصی آموزش عالی متناسب با زمینه‌ها و نقش‌های تخصصی استان ایلام و شهرستان‌ها و ارتقای کیفیت و توان خدماتی شهر ایلام به منظور پوشش کامل خدماتی استان (به‌خصوص خدمات برتر) بسیار مهم است.


ارتقای دسترسی کارآمد به خدمات پشتیبان تولید متناسب با نیازها


وی، ارتقای فرصت‌های آموزشی مهارت‌افزا و مراکز خدمات رفاه و تأمین اجتماعی بر مبنای سبد نیازهای هر شهرستان را مهم برشمرد و مطرح کرد: سیاستگذاری توسعه استان ایلام به‌خصوص استقرار جمعیت و فعالیت بر مبنای آب به جای سیاستگذاری بر مبنای سایر منابع زمین، مواد معدنی و ... تعیین آب به‌عنوان متغیر اصلی و اولویت‌دار برنامه‌های توسعه و تثبیت و کنترل تدریجی کانون‌های تولید گرد و غبار در استان ایلام با تعامل دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی به نتیجه خواهد رسید.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام با بیان اینکه توسعه و استقرار نظام جامع آمار و اطلاعات مدیریت و کنترل فرایندهای زیست‌محیطی ایلام در سطوح استانی، شهرستانی و شهری اهمیت زیادی دارد، ادامه داد: ارتقای روش‌ها و سازوکارهای نوین مدیریت منابع آبی و خاکی استان ایلام، به‌کارگیری راهبرد دیپلماسی زیست‌محیطی در مقیاس ملی و بین‌المللی و ارتقای مشارکت ساکنان و جوامع محلی (به‌خصوص کشاورزان و دامداران) در مدیریت و حفظ منابع محیطی از دیگر مواردی است که باید به آنها توجه شود.


ناصری، به‌کارگیری سازوکار نظارت و پایش‌پذیری زیست‌محیطی در برنامه‌ها و اقدامات توسعه‌ای، ارتقای شیوه‌ها و سازوکارهای مدیریت احیای جنگل‌ها و مراتع با استفاده از فناوری‌های نوین و توسعه فعالیت‌ها و تعریف نقش‌های تخصصی استان ایلام متناسب با فرصت‌های برون‌زای توسعه حاصل از همجواری‌های منطقه‌ای را مقدمه‌ای برای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ در استان ایلام دانست.




بیشتر بخوانید:


حضور دانشگاه آزاد اسلامی نکا در رویداد گام دوم با ۱۳ ایده و هسته پژوهشی


۱۷ هسته پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد میبد آماده ورود به رویداد گام دوم


جزئیات حضور دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در رویداد ملی گام دوم





وی متذکر شد: توسعه جامع انرژی‌های نو و تجدیدپذیر در پهنه‌ها و نقاط دارای این مزیت‌ها و نوین‌سازی کشاورزی متناسب با شرایط جدید طبیعی و اقلیمی و الزامات بازار (تعیین الگوی کشت، ارتقای بهره‌وری تولید و مصرف آب، کشت‌های گلخانه‌ای بازارمحور، دامپروری مکان‌محور به جای دامداری کوچ‌محور) به حوزه کشاورزی ایلام کمک می‌کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام، ارتقای دسترسی کارآمد و اثربخش به خدمات پشتیبان تولید متناسب با سبد نیازهای هر شهرستان، برندسازی از مزیت‌های نسبی و محصولات شاخص استان ایلام به‌خصوص در بخش کشاورزی و گردشگری، توسعه زنجیره‌ها و شبکه‌های کسب و کار کشاورزی با رویکرد بازارمحوری (استان‌های مرکزی، پایتخت و کشور عراق) و تقویت خدمات پشتیبان کشاورزی در بخش‌های لجستیک، بازاریابی و صادرات را از راه‌های دستیابی به توسعه ایلام برشمرد.


ناصری با بیان اینکه توسعه صنایع پایین‌دستی مرتبط با نفت و گاز در استان ایلام باید مدنظر مسئولان باشد، عنوان کرد: توسعه چند مرکزی در نظام سکونت‌گاهی استان ایلام، توسعه و تجهیز زیرساخت‌های شبکه حمل و نقل پرسرعت جاده‌ای، ریلی و هوایی، تقویت نقش و جایگاه منطقه‌ای شهر ایلام در تعاملات منطقه‌ای و ملی و تمرکززدایی ارتباطی و تضمین ارتباط‌پذیری کارآمد پهنه‌ها و مناطق منزوی استان ایلام باید مورد تأکید باشد.


وی با بیان اینکه تعامل دانشگاه آزاد اسلامی با دستگاه‌های اجرایی منجر به متنوع‌سازی و یکپارچه‌سازی نظام حمل و نقل استان ایلام می‌شود، اضافه کرد: توسعه نظام و شبکه ارتباطات و هم‌پیوندی‌های استان ایلام با استان‌های همجوار و کشور عراق، متناسب با نقش همکارانه ایلام با استان‌های همجوار و کشور عراق، تبدیل رفع سریع محرومیت‌های اقتصادی و اجتماعی به گفتمان اصلی استان ایلام با رویکرد مطالبه‌گری از حاکمیت در رفع محرومیت‌ها و عقب‌ماندگی‌ها از دیگر موارد مهم در این زمینه است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام هم‌افزایی روابط و تعاملات درونی و بیرونی استان ایلام در بهره‌برداری از منابع محیطی و جغرافیایی با استان‌های همجوار و کشور عراق در رفع تضاد منافع و توسعه و ارتقای چارچوب جامع مدیریت بحران استان ایلام را با تعامل دانشگاه و مسئولان ممکن دانست.


گفتگو: حسین بوذری


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب