دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 بهمن 1394 - 10:11

معاون آموزشی وزارت بهداشت با هیات ژاپنی دیدار کرد

راه‌های گسترش همکاری‌های علمی دانشگاهی ایران و ژاپن در دیدار دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با کارشناسان آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن در تهران بررسی شد.
کد خبر : 65138

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هیاتی از کارشناسان آژانس همکاری‌های بین‌المللی کشور ژاپن با باقر لاریجانی‌، معاون آموزشی وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی دیدار و درباره شروع برنامه‌های همکاری‌های مشترک علمی و پژوهشی بین ایران و ژاپن بحث و گفت‌وگو کردند.


در این جلسه که با حضور جمعی از مدیران معاونت آموزشی برگزار شد، لاریجانی، درباره وضعیت آموزش علوم پزشکی در ایران گفت: «ایران با داشتن 65 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی، ‌بیش از 190 هزار دانشجو، 18 هزار عضو هیأت علمی و حدود 200 بیمارستان آموزشی، پتانسیل‌های بسیاری برای همکاری‌های بین‌الملل در حوزه آموزش علوم پزشکی دارد».


لاریجانی‌ به موقعیت ایران در منطقه که زمینه‌های همکاری‌های بین‌المللی را تسهیل می‌کند اشاره کرد و گفت: «کشور ما با وسعتی زیاد دارای 31 استان است که در مرکز هر استان حداقل یک دانشگاه علوم پزشکی و چند بیمارستان وجود دارد و در طرح آمایش، کشور به 10 منطقه آمایش تقسیم شده تا دانشگاه‌های علوم پزشکی مستقر در هر منطقه بتوانند با هم‌افزایی بیشتر تعامل نمایند».


او به اهمیت سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر و امضای آن از سوی رییس سازمان بهداشت جهانی اشاره کرد و گفت: «پروژه‌های آموزشی،‌ پژوهشی و درمانی بسیاری در سطح کشور و منطقه از سوی وزارت بهداشت در حال انجام است و امکان همکاری‌های مشترک در این زمینه وجود دارد».


هیروفومی تسوراتا،‌ ویهو واتانابه و میچیکو تجیما، اعضای هیات کارشناسان ژاپنی، هدف از سفر خود به ایران را آشنایی با ظرفیت‌ها و فرصت‌های آموزشی و پژوهشی حوزه علوم پزشکی ایران دانستند و گفتند: «نخست‌وزیر و دولت ژاپن اعلام آمادگی همه جانبه خود را برای شروع هر گونه همکاری علمی، فرهنگی و اقتصادی به ما ابلاغ کرده‌اند و قرار است در هفته آینده چند تن از مدیران آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن به ایران بیایند و این همکاری‌های مشترک کاربردی‌تر دنبال شود».


میچیکو تجیما، که سرپرستی این هیات را برعهده داشت، گفت: «هدف از این سفر به ایران نه تنها آشنایی با وضعیت علوم پزشکی ایران بلکه ارائه برنامه و راهکارهای مشخص و دقیق برای همکاری‌های مشترک است. امیدواریم با بازدید از دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌ها به تعاملی اثربخش برای همکاری‌های مشترک دست یابیم».


سرپرست هیات ژاپنی، ساخت و یا تجهیز بیمارستان، برگزاری دوره‌های تخصصی مشترک از طریق تبادل استاد و دانشجو و فعالیت‌های پژوهشی مشترک را از حوزه همکاری‌های علمی مشترک بین دو کشور ایران و ژاپن دانست.


معاون آموزشی وزارت بهداشت، درباره زمینه‌های مناسب همکاری بین دولت‌های ایران و ژاپن گفت: «مطابق سیاست‌های وزارت بهداشت این امکان وجود دارد که یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به صورت مشترک با هیأت ژاپنی برنامه‌ریزی‌های لازم را برای همکاری انجام دهند».


لاریجانی راه‌اندازی مرکز تحقیقاتی مشترک منطقه‌ای برای پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر، تاسیس یک مرکز تحقیقات اخلاق پزشکی در سطح منطقه، راه‌اندازی مرکز تحقیقات مشترک برای انجام پژوهش‌های علوم میان رشته‌ای و راه‌اندازی دانشگاه علوم پزشکی منطقه‌ای را از دیگر برنامه‌هایی اعلام کرد که می‌تواند در این همکاری مشترک مدنظر قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب