رویداد ملی گام دوم؛ فرصت سرمایهگذاری و حمایت فناورانه
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ احسان عربی مفرد- اوایل آبان ۱۴۰۰ روحالله دهقانی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در آستانه چهلمین سالگرد فعالیت این دانشگاه، برگزاری رویدادی ملی با عنوان «گام دوم» را مطرح کرد و این پیشنهاد آذر ۱۴۰۰ در جلسه شورای دانشگاه مطرح و به تصویب اعضا رسید و به دنبال آن بخشنامه مربوط دی ۱۴۰۰ به رؤسای استانی دانشگاه در سراسر کشور ابلاغ شد تا همه یکدست برای این رویداد مهم آماده شوند.
در ادامه عبدالله محمدی مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی با حکم رئیس دانشگاه بهعنوان رئیس کمیته اجرایی در دبیرخانه سازمان مرکزی رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی منصوب و رؤسای استانی دانشگاه به عنوان رئیس ستاد رویداد گام دوم در استان متبوع خود منصوب شدند و فعالیتها برای حضور در رویداد آغاز شد.
رویداد ملی گام دوم به منظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیتهای حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانشبنیانی و فرصتی برای اشتغالآفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارتآپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامهریزی شده است.
آیین رونمایی از سایت و سامانه رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی یکم اسفند ۱۴۰۰ با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد و به آدرس www.azadtech.iau.ir در دسترس مخاطبان قرار دارد.
دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال اشتغال دانشبنیان
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره رویداد ملی گام دوم این دانشگاه معتقد است که نگاشت دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم، دیوار ندارد؛ چراکه این دانشگاه محیط امید است نه ناامیدی. از این رو یکی از برنامههایی که در سند تحول و تعالی مورد تأکید قرار گرفته، این است که از آموزش حافظهمحور به آموزش و یاددهی توجه داشته باشیم، نه یادگیری. از این رو دانشگاه آزاد اسلامی مکلف به یاددهی و آموزش عمیق و کاربردی است. دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال علمی است که فایدهمحور، بسترساز اشتغال دانشبنیان و افزاینده اقبال اجتماعی باشد.
طهرانچی با تأکید بر اینکه رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی گذشتهمحور نیست و به آینده نگاه میکند، اظهار میکند: «در این رویداد، قرار نیست که بگوییم چه تعداد فارغالتحصیل، چند رشته، چند دانشجو و... داریم؛ بلکه میخواهیم بگوییم قصد داریم برای جوانان ایرانی چه کنیم که رفاه و مسیر آینده خود را در آن سوی مرزها دنبال نکنند.»
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه میگوید: «در این دانشگاه باید دست به دست هم دهیم و اراده تحول داشته باشیم؛ چرا که دانشگاه آزاد اسلامی براساس سند تحول و تعالی میخواهد آینده را بسازد و رویداد گام دوم دانشگاه نیز میخواهد اراده دانشگاه برای امیدبخشی به جوان ایرانی و نگاشت کردن به گام دوم انقلاب اسلامی را به معرض نمایش بگذارد.»
وی با توجه به اهمیت رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی بیان میکند: «سازمان مرکزی دانشگاه تا زمان برگزاری در خدمت رویداد گام دوم است و هیچ اولویتی بالاتر و اساسیتر از توجه به برگزاری پرمعنا، پرمحتوا و واقعی این رویداد نیست. در این رویداد، همه ما دور هم جمع خواهیم شد تا طرحی نو دراندازیم.»
گام دوم، فناوری در اولویت برنامههای دانشگاه است
طهرانچی اضافه میکند: نمای دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم، «نمای فناوری» است؛ چراکه عمر مدرکدهی دانشگاهها به پایان رسیده و اگر دانشگاه آزاد اسلامی که ۴۰ سال نخست خود را پشت سر گذاشته در ادامه راه خود تبدیل به یک سازمان و هویت جدید نشود، نمیتواند موفق باشد از این رو تلاش دارد به عنوان یک دانشگاه فناور، ادبیات جدید خود را خلق کند.
بیشتر بخوانید:
توانمندسازی ۱۵۰ گروه فعال در رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی
مشارکت ۸۰۰ دانشجو و استاد دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در رویداد گام دوم
حضور دانشگاه آزاد اسلامی آبادان در رویداد گام دوم با ۱۰ استارتآپ و ایدهآرا
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در گام دوم، کنشگران جدید، نقش پررنگی خواهند داشت، اظهار میکند: «دانشگاه آزاد اسلامی در گام نخست، مبتنی بر فعالیتهای آموزشی شکل گرفت و درآمدهای آن براساس شهریه بود و تدریس، نظام مدیریتی و تمام قواعد دانشگاه بر مبنای فعالیتهای آموزشی بنا شده بود. اکنون حوزه آموزش در دانشگاه آزاد اسلامی به بلوغ رسیده و در گام دوم، فناوری در اولویت برنامههای دانشگاه است.»
از ۷ میلیارد تومان جایزه نقدی تا ۸۰ میلیارد تومان حمایت فناورانه
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی نیز درباره رویداد گام دوم میگوید: «با توجه به اینکه دغدغه اصلی مردم و آموزش عالی کشور، ایجاد اشتغال و آموزش نیروی انسانی برای کارآفرینی است، برنامه رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با سه شعار اصلی طراحی شده است. در این برنامه هزار مورد از بهترین زیرساختهای پژوهش و فناوری دانشگاه شامل آزمایشگاهها، کارگاهها و امکانات علاوه بر گروهها و هستههای پژوهشی حضور خواهند داشت.»
روحالله دهقانی فیروزآبادی ادامه میدهد: «هزار فناور و شرکت فعال در حوزه فناوری، علوم انسانی، علوم مهندسی، علوم پزشکی و صنایع خلاق و هزار مورد از کسب و کارهای نوپا و ایدههایی که کاملاً بر مبنای نیازهای بوم هر منطقه ایجاد شده در رویداد گام دوم حضور خواهند داشت. حاصل تمام برنامهها، معرفی هزار گروه پژوهشی و زیرساخت، هزار ایده و استارتآپ و هزار شرکت فناور و خلاق است.»
وی خبر داده است که برای ایجاد انگیزه و شتاب در اقدامات رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی در مجموع ۷ میلیارد تومان جایزه نقدی در نظر گرفته شده تا به استانها و واحدهای دانشگاهی براساس تعداد برنامههایی که اجرا کردهاند، پرداخت شود. به استانی که بیشترین برنامه و پیش رویداد را برگزار کرده باشد، سهم بیشتری از ۷ میلیارد تومان اختصاص خواهد یافت.
دهقانی فیروزآبادی با توجه به حمایتهایی که برای رویداد ملی گام دوم در نظر گرفته شده است، بیان میکند: «برنامهریزی شده تا ۸۰ میلیارد تومان از شرکتها، گروههای پژوهشی، هستهها و فناوران حاضر در رویداد ملی گام دوم دانشگاه که دارای طرح، ایده، محصول و قابلیت مناسب برای سرمایهگذاری هستند، حمایت شود. از این ۸۰ میلیارد تومان، ۴۰ میلیارد به صورت سرمایهگذاری و ۴۰ میلیارد تومان نیز به صورت تسهیلات پرداخت خواهد شد.»
سرمایهگذاری ۱۵۰ میلیارد تومانی ۵ صندوق
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی از فرصت سرمایهگذاری ۸۰ میلیارد تومانی صندوق فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی و فرصت سرمایهگذاری ۱۵۰ میلیارد تومانی پنج صندوق در رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی هم خبر داده و میگوید: «باید فرصت سرمایهگذاری را تا روز برگزاری رویداد ملی گام دوم به چند برابر افزایش دهیم. ۴۰ درصد شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری کشور از استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی هستند که شناسایی فعال این افراد و دعوت از آنان برای حضور در دانشگاه باید در دستور کار قرار گیرد.»
وی در تازهترین خبرهای خود (۶ فروردین) اظهار میکند: «در چهار ماه گذشته بیش از ۵۰۰ برنامه فناورانه در راستای رویداد ملی گام دوم در واحدهای دانشگاهی برگزار شده و حدود ۲۰ هزار دانشجو و عضو هیئت علمی از این رویداد استقبال کردهاند. از این تعداد، ۸ هزار و ۱۶۱ تیم در سامانه رویداد ثبت نام شدهاند که درنهایت ۳ هزار تیم توسط دبیرخانه رویداد انتخاب شده و برای حضور در رویداد ملی گام دوم معرفی خواهند شد.»
این مسئول بیان میکند: «تعداد ثبت نامیها در بخش گروههای پژوهشی و زیرساخت ۳ هزار و ۵۴۶ و در بخش ایده و استارتآپ و شرکتهای فناور و خلاق ۴ هزار و ۶۱۵ تیم است. برای همه تیمهای ثبت نام شده به صورت هماهنگ یک مدل شناسنامه تهیه و اردیبهشت ۱۴۰۱ دورههای توانمندسازی برای منتخبان رویداد برگزار میشود.»
دعوت از ۱۵۰ نهاد مالی و سرمایهگذاری حوزه فناوری و نوآوری
عسکری غلامزاده مدیرعامل صندوق پژوهش و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی نیز از دعوت ۱۵۰ نهاد مالی و سرمایهگذاری حوزه فناوری و نوآوری برای مشارکت در رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی خبر داده است.
مدیرکل سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی هم در اینباره میگوید: «پس از ابلاغ دستورالعمل رویداد گام دوم دانشگاه (دی ۱۴۰۰) کمیته استارتآپها و شرکتها متشکل از فعالان و مدیران حوزه فناوری در مراکز رشد و سراهای نوآوری واحدهای دانشگاهی، ذیل دبیرخانه مرکزی رویداد تشکیل شد.»
حضور فعال استانها در رویداد گام دوم با ۵۴۴ برنامه فناورانه
قباد بهزادیپور به تشریح وظایف اصلی کمیته استارتآپها پرداخته و بیان میکند: «اطلاعرسانی و پیگیری برگزاری برنامههای فناورانه در واحدهای دانشگاهی، ارزیابی ایدهها، استارتآپها و شرکتهای فناور و خلاق معرفی شده از سوی واحدهای دانشگاهی، پیگیری تیمسازی و توانمندسازی استارتآپها و شرکتهای منتخب برای حضور در رویداد گام دوم در چارچوب وظایف این کمیته تعریف میشود که تاکنون ۵۴۴ برنامه فناورانه در قالبهای ایدهآرا، چالش فناوری و استارتآپ ویکند در واحدهای دانشگاهی کشور برگزار شده و یا در روزهای پیشرو برگزار خواهد شد.»
وی تشریح میکند: «دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی با ۵۵ برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس ۴۴ برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان ۳۹ برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران ۳۸ برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استانهای آذربایجان شرقی و خوزستان ۳۶ برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان ۳۵ برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی ۳۴ برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ۲۵ برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد ۲۰ برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان ۱۷ برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران ۱۶ برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل ۱۵ برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استانهای قزوین و هرمزگان ۱۲ برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری ۱۱ برنامه و دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان با ۱۰ برنامه در این عرصه حضور خواهند داشت.
این مسئول ادامه میدهد: دانشگاه آزاد اسلامی استانهای زنجان و خراسان جنوبی هم با ۹ برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد هشت برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استانهای سمنان و ایلام هفت برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان ۶ برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استانهای آذربایجان غربی، گلستان، لرستان، قم و کهگیلویه و بویراحمد پنج برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استانهای سیستان و بلوچستان، کرمانشاه و خراسان شمالی چهار برنامه، دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد الکترونیکی سه برنامه و دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با دو برنامه فناورانه در رویداد گام دوم حضور فعالانه خواهند داشت.
ثبت بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ هسته پژوهشی، گروه پژوهشی، هسته آزمایشگاهی و زیرساخت/ آغاز فرآیند داوری با ۲ تیم
مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس کمیته اجرایی رویداد گام دوم هم بهتازگی (۱۰ فروردین) از آغاز فرآیند داوری بخش گروههای پژوهشی و زیرساخت در سطح سازمان مرکزی این دانشگاه خبر داده و میگوید: «تا آخرین روز کاری سال ۱۴۰۰ واحدهای دانشگاهی فرصت ثبت اطلاعات در سامانه رویداد (azadtech.iau.ir) را داشتند که بر این اساس در حوزههای مختلف هشتگانه رویداد شامل کشاورزی و صنایع غذایی و تبدیلی، دارو و تجهیزات پزشکی و فراسودمندها، محصول شیمیایی، ماشینآلات و تجهیزات فناورانه، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال، صنایع خلاق، فرهنگی و هنری و گردشگری، فناوری آب و محیط زیست و نساجی، چرم و فناوریهای مرتبط بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ هسته پژوهشی، گروه پژوهشی، هسته آزمایشگاهی و زیرساخت ثبت شده است.»
عبدالله محمدی ادامه میدهد: «پس از ثبت اطلاعات و انجام دو مرحله داوری در واحدهای دانشگاهی و استانها به منظور ارزیابی آثار در سازمان مرکزی، دو تیم داوری در دو بخش گروههای پژوهشی و زیرساخت تشکیل شده است. این تیمها علاوه بر داوری پروندههای ثبت شده، مسئولیت تعریف الگوی مناسب برای ارائه در زمان برگزاری رویداد را داشته و اردیبهشت ۱۴۰۱ نسبت به آموزش گروههای پژوهشی و زیرساخت اقدام خواهند کرد.»
بررسی پروندههای ثبت شده و رفع نواقص احتمالی
وی از رؤسای شورای پژوهش و فناوری استانها و رؤسای مراکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی استانها خواسته است که با توجه به امکان ویرایش دادهها، مجدد پروندههای ثبت شده را بررسی کرده و نواقص احتمالی را رفع کنند. بدیهی است با توجه به تأکید اصلی رویداد بر کیفیت تیمها، پروندههای ناقص در صورت تکمیل نشدن و نبود امکان اصلاح، رد خواهند شد؛ چراکه تمام تلاش تیم داوری انتخاب بهترین ایدهها متناسب با نیاز جامعه و کاربردی بودن آنها خواهد بود.
به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی فرصتی است تا تیمهای راهیافته به این رویداد، ایدههای فناورانه و محصولات دانشبنیانی خود را به بزرگترین صنایع کشور، صندوقهای سرمایهگذاری، شتابدهندههای خصوصی و صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه برای جذب تسهیلات و سرمایهگذاری عرضه کنند.
رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارتاپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق از تاریخ هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز برگزار و در این رویداد بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه خواهد شد.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/