دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 فروردين 1401 - 12:00
سفال منش در گفت‌وگو با آنا:

سه مورد برای پیشرفت فوتسال مهم است/ اسم‌ها و رنگ‌ها بازی نمی‌کنند

مربی تیم ملی فوتسال گفت: در مسیر رشد و توسعه فوتسال نباید پا روی ترمز بگذاریم چون کشورهای دیگر سبقت می‌گیرند.
کد خبر : 650863
نشست خبری وحید شمسایی سرمربی تیم ملی فوتسال



به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا، شهاب سفال منش در حالی دستیار اول وحید شمسایی در کادر فنی تیم ملی فوتسال است که وی مدرس رسمی AFC است و در کارنامه‌اش رئیس کمیته فنی(TAG) مسابقات جام باشگاه‌های فوتسال آسیا در سال ۲۰۱۸ دیده می‌شود و این کمیته وظیفه آنالیز مسابقات و انتخاب بهترین بازیکن را برعهده دارد. او سابقه مربیگری در تیم‌های ملی لبنان و تأسیسات دریایی تهران را دارد و در طرح توسعه فوتسال در کانادا و ویتنام حضور داشته است. پیش از اعزام تیم ملی فوتسال به قرقیزستان برای حضور در مرحله مقدماتی مسابقات قهرمانی آسیا گفت‌وگویی با سفال منش داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید. تیم ملی فوتسال ایران در مسابقات پیش رو به ترتیب به مصاف مالدیو، ترکمنستان و قرقیزستان می‌رود.


آنا: رشد فوتسال در آسیا محسوس است موضوعی که جایگاه ایران را به خطر می‌اندازد و بحث حمایت از تیم ملی فوتبال هم همیشه کم‌رنگ بوده است. چگونه می‌توان فاصله را با رقبا حفظ کرد؟


سفال منش: من این را به یک مسابقه اتومبیل‌رانی تشبیه می‌کنم. هر جایی که شما در این رقابت توسعه فوتسال در دنیا و این پیشرفت‌ها پای‌تان را روی ترمز بگذارید، کشورهای دیگر می‌آیند و از شما سبقت می‌گیرند. نمونه‌اش در همین مسابقات یورو که برگزار شد، تیم‌هایی که در سطوح دو و سه اروپا بودند الان آمدند و پیشی گرفتند و حتی در مراحل نیمه‌نهایی هم حضور پیدا می‌کنند. حضور ویتنام در جام جهانی، میزان تعداد بازی‌های تدارکاتی تیم ازبکستان، تقویم عجیب و غریب ژاپن برای توسعه فوتسال که واقعاً نیاز است به آن توجه کنیم اما ما ایران هستیم و باید این را بدانیم که اسم‌ها و رنگ‌ها بازی نمی‌کنند. در واقع تلاش برای موفقیت است که می‌تواند این جایگاه را نگه دارد و آن را حفظ کند. من امیدوار هستم ما به سمت مطمئنی برویم چون فوتسال دنیا الان فوتسال علمی است، فوتسالی است که نیاز به یکسری ابزار وجود دارد، شما الان یوفا را نگاه کنید، من می‌توانم به این صورت عنوان کنم که من مدرس AFC هستم اما تفاوت یوفا و AFC هم، تیم‌های اروپایی با تیم‌هایی آسیایی دارد به یک نوعی مشخص می‌شود در امکانات، در ابزار و در مسائل مختلفی که وجود دارد.


آنا: باید به چه شکل مشکلات را بررسی کنیم تا به آنها رسیدگی شود؟


سفال منش: من فکر می‌کنم چیزی که نیازمند است ما به آن رسیدگی کنیم این است که اجازه دهیم مربیان ما به دانش روز مسلط شوند. برگزاری وبینارها و کلاس‌های دانش‌افزایی. از سمت دیگر این فلسفه مربیگری که در تیم ملی قرار است اتفاق بیفتد را از مربی‌ها هم بخواهیم که در باشگاه، ادامه‌دار و کمک‌کننده تیم ملی باشند و در کنارش هم حرف همیشگی؛ هر چقدر که ما بازی تدارکاتی بیشتری کنیم، هر چقدر که امکانات اردویی ما بهتر باشد، در نهایت ماحصلش برای پرورش یک نسل خواهد بود و ان‌شاءالله بتوانیم این کار را در فوتسال کشورمان انجام دهیم.




بیشتر بخوانید:





آنا: چه برنامه‌ای برای بازی‌های تدارکاتی دارید؟


سفال منش: سه برنامه را مدنظر قرار داده‌ایم. در مرحله اول نیاز به بازی دوستانه در خارج از ایران داریم. دومین مرحله حضور در تورنمنتی با شرکت ۶ تا ۸ تیم است. در آخرین گام هم اگر امکان اجرای برنامه‌های قبلی میسر نشد، در داخل کشور با سه تیم خوب دنبال بازی تدارکاتی برگزار کنیم. برای آنکه همانند کادر فنی قبلی تیم ملی نباشیم که با وجود تلاش‌ها موفق به برگزاری دیدار تدارکاتی نشد با مربیان و مدیران تیم‌های ملی دنیا ارتباط مستقیم گرفتیم تا بازی‌های تدارکاتی برگزار شود و مسیر آماده‌سازی تیم کامل باشد.


آنا: بحث کاهش فاصله ما با فوتسال دنیا اهمیت دار چون پس از حذف در جام جهانی واقعاً همه اذیت شدند، چگونه می‌شود پروسه زمانی کاهش فاصله را کوتاه‌تر کرد؟


سفال منش: ما باید صبور باشیم، باید زمان دهیم، باید صبر کنیم و این تغییر نسل نیاز به یک بازه زمانی چهار ساله دارد. اگر ما انتظار داشته باشیم یک تغییری ایجاد کنیم، انتظار داشته باشیم پیشرفت کنیم ولی صبور نباشیم امکانش وجود ندارد. من در طرح توسعه فوتسال کانادا بودم، ویتنام بودم، در طرح توسعه ازبکستان حضور داشتم، خودم سرمربی تیم ملی لبنان بودم و در برنامه‌های توسعه‌ای آنها حضور داشتم. نکته مهم، زمان، اعتماد و امکانات، این سه واژه و موردی است که برای بحث توسعه و پیشرفت می‌توانم مطرح کنم.


انتهای پیام/۴۰۴۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب