حضور دانشگاه آزاد اسلامی گلستان در رویداد گام دوم با ۲۰ شرکت فناور
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی به منظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیتهای حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانشبنیانی و فرصتی برای اشتغالآفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راهاندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارتآپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامهریزی شده است.
رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی فرصتی است تا تیمهای راهیافته به این رویداد، ایدههای فناورانه و محصولات دانشبنیانی خود را به بزرگترین صنایع کشور، صندوقهای سرمایهگذاری، شتابدهندههای خصوصی و صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه برای جذب تسهیلات و سرمایهگذاری عرضه کنند.
بیشتر بخوانید:
رویداد ملی گام دوم؛ فرصت سرمایهگذاری و حمایت فناورانه
رویداد ملی گام دوم از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه خواهد شد.
اوایل آبان ۱۴۰۰ روحالله دهقانی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در آستانه چهلمین سالگرد فعالیت این دانشگاه، برگزاری رویدادی ملی با عنوان «گام دوم» را مطرح کرد و این پیشنهاد آذر ۱۴۰۰ در جلسه شورای دانشگاه مطرح و به تصویب اعضا رسید و به دنبال آن بخشنامه مربوط دی ۱۴۰۰ به رؤسای استانی دانشگاه در سراسر کشور ابلاغ شد تا همه یکدست برای این رویداد مهم آماده شوند.
خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارشها و گفتوگوهایی فعالیتهای علمی و عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی در استانهای کشور به منظور حضور در رویداد گام دوم را بررسی کرده است که در این شماره گفتوگو با حجتلاسلام سیدعلی طاهری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان و رئیس ستاد رویداد گام دوم در این استان را میخوانیم.
گروههای پژوهشی تشکیل شده در حوزههای مختلف فنی مهندسی، کشاورزی، علوم پایه و انسانی از کیفیت بالایی برخوردار بوده و استادان برجستهای از استان گلستان در این گروهها حضور دارند.طاهری با تشریح اقدامات رویداد ملی گام دوم در دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان در بخشهای گروه پژوهشی و زیرساخت، ایده و استارتآپ و شرکت فناور و خلاق اظهار کرد: این دانشگاه با ۲۰ شرکت فناور شامل هفت شرکت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، ۶ شرکت در واحد علیآباد کتول، چهار شرکت در واحد گنبدکاووس، سه شرکت در واحد آزادشهر در این رویداد شرکت خواهد کرد؛ البته هنوز در واحد بندرگز و مراکز آموزشی استان واحد فناوری شکل نگرفته است.
وی تشریح کرد: هستههای فناور (شامل ایده و استارتآپ) مستقر در مراکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان شامل ۲۸ هسته است؛ ۹ هسته در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان - که ۳ هسته آن مربوط به واحد بندرگز(به دلیل فعال نبودن مرکز رشد) بوده، هفت هسته فناور در واحد علیآباد کتول، هفت هسته در واحد گنبد کاووس و ۵ هسته فناور در واحد آزادشهر مستقر هستند.
رئیس ستاد رویداد گام دوم در دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان با بیان اینکه گروهها و زیرساختهای پژوهشی در این استان در مجموع ۴۹ هسته و گروه پژوهشی هستند، گفت: سهم دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان از این تعداد ۱۲ گروه و هسته پژوهشی، واحد علیآباد کتول ۱۵ گروه و هسته پژوهشی، واحد گنبد کاووس ۹ گروه و هسته پژوهشی، واحد آزادشهر ۱۳ گروه و هسته پژوهشی و واحد بندرگز فاقد هسته یا گروه پژوهشی است.
لزوم سرمایهگذاری مناسب در آزمایشگاهها و کارگاهها
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان در پاسخ به این پرسش که در راستای تحقق شعار سال با عنوان «تولید دانشبنیان اشتغال آفرین» و بهکارگیری ظرفیتهای دانشگاهی، توانمندیهای استان گلستان را چگونه میبینید؟ به آنا گفت: در صورت سرمایهگذاری مناسب در آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان که مورد درخواست مکرر اعضای هیئت علمی است، واحدهای دانشگاهی گلستان قادر به نمایش توانمندیهای خود در حوزههای مختلف خواهند بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان اضافه کرد: گروههای پژوهشی تشکیل شده در حوزههای مختلف فنی مهندسی، کشاورزی، علوم پایه و انسانی از کیفیت بالایی برخوردار بوده و استادان برجستهای در این گروهها حضور دارند.
طاهری بیان کرد: گروهها و هستههای پژوهشی دانشگاه در گلستان عملکرد شاخصی در زمینه فناوریهای نوین شیمی دارویی، هسته پژوهشی مهندسی مالی اسلامی، بهینهسازی و فرمولاسیون تولید غذاهای فراسودمند، هسته پژوهشی صنعت هوشمندسازی و اینترنت اشیا، توانمندسازی زنان روستایی در سطح استان گلستان و ... خواهند داشت.
وی با بیان اینکه ایده و استارتآپها و شرکتهای فناور و خلاق قادر هستند در صورت نیل به نتایج مطلوب تبدیل به شرکتهای مولد و حتی دانشبنیان شوند، افزود: حوزه فعالیت این واحدهای فناور را «گردشگری»، «کسب و کارهای اینترنتی»، «تولیدات کشاورزی» (تولید انواع بذر گیاهان زینتی، کود، جهش در گلها و تولید نمونههای جدید گل) «داروهای گیاهی» (داروی آنتی میگرن، شکر بدون کالری از استویا)، «تولیدات شیمیایی و صنایع تبدیلی» (ماده ضد خوردگی لولههای فلزی، کیتوسان، کمک منعقدکننده h۱، و ...،) «ماشین آلات کشاورزی و صنعتی» (تولید دستگاه پایش هوشمند گلخانه آلرتیس، دستگاه سنجشگر سیار وضعیت خاک، دستگاه pet feeder، کندوی زنبور عسل هوشمند، پمپ آب و ....) و «پزشکی و سلامت» (جعبه قرص هوشمند، دستگاه گرم کننده لولههای آزمایشگاه) شامل میشود.
گفتگو: احسان عربی مفرد
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/