برگزاری آزمون دستیاری مطابق آیین نامه جدید کاملا قانونی است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت در پاسخ به معترضان آزمون دستیاری دوره ۴۸ که خواستار عدم برگزاری آزمون دستیاری تخصصی دوره ۴۹ در موعد مقرر (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱) هستند، تاکید کرد: وزارت بهداشت طبق قانون مسئول برگزاری امتحانات گروه های پزشکی است و اختیار تعیین تاریخ و منابع و سایر شرایط را دارد.
وی افزود: مطابق آیین نامه قبلی آزمون پذیرش دستیار رشته های تخصصی بالینی پزشکی، این آزمون باید سالی یکبار برگزار شود و منابع آزمون هم در زمان معینی باید تغییر کند. ولی پس از شیوع کرونا برگزاری آزمون دستیاری سال قبل به سال بعد موکول شد و عملا امتحان سال ۹۹ در سال۱۴۰۰ برگزار شد.
معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت اظهار داشت: برگزاری دو آزمون در سال از سوی دیوان عدالت اداری مورد خدشه قرار گرفت که درست هم بود. این دیوان درباره تغییر منابع آزمون هم معتقد بود منابع باید تغییر می کرده است.
باقری فرد افزود: طی چند جلسه که با دیوان عدالت اداری برگزار کردیم مقرر شد آیین نامه آزمون دستیاری را اصلاح کنیم. بنابراین آیین نامه در نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی اصلاح شد یعنی تعیین تاریخ و تعداد امتحان و همچنین منابع ازمون بعهده معاونت آموزشی و گروه های تخصصی بورد گذاشته شد تا همه ساله با توجه به شرایط تصمیم بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: البته باید گفت طبق قانون مصوب مجلس، بالاترین مرجع تصمیم گیری در خصوص مسائل آموزشی، رشته ها، آزمون ها و منابع، نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی است که با حضور روسای تمام دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور و وزیر بهداشت تشکیل می شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: بیش از ۹۵ درصد منابع آزمون کاملا بروز هستند و تمام مناقشات بر روی منابع دو درس رادیولوژی و گوش و حلق و بینی در آزمون دستیاری دوره ۴۸ بوده که هر کدام از این دو منبع حداکثر ۶ سئوال یعنی در مجموع ۱۲ سئوال در آزمون ۲۰۰ سئوالی دستیاری تخصصی داشتند.
وی ادامه داد: در آزمون اخیر این دو منبع با نظر اساتید و صاحب نظران تغییر نکرده چون اولا تغییرات علمی محسوسی نداشته و ثانیا اعلام منبع جدید نیازمند زمان لازم برای مطالعه آنهاست که انشاء الله برای آزمون بعدی منابع جدید اعلام خواهد شد.
باقری فرد خاطرنشان کرد: در واقع خواستیم کسانی که در پره انترنی (آزمون پیش کارورزی) شرکت کرده بودند با همان منابع در آزمون دستیاری هم شرکت کنند تا بتوانیم برای سال بعد منابع را تغییر دهیم.
وی تاکید کرد: تعویق آزمون دستیاری تبعات جبران ناپذیری در آموزش و درمان کشور ایجاد می کند، مثلا سال گذشته حضور دستیاران تخصصی در بیمارستانها دو ماه تاخیر داشت که به آموزش و درمان کشور صدمه زد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: از طرفی تعویق تاریخ آزمون، باعث می شود تعدادی از شرکت کنندگان واقعی من جمله استعدادهای درخشان و نخبگان پزشکی به دلیل محدودیت زمانی نتوانند با آمادگی در آزمون شرکت کنند.
وی اظهار کرد: آیین نامه جدید شورای آموزش پزشکی و تخصصی به دیوان عدالت اداری ارسال شده و مطابق این آیین نامه برگزاری آزمون دستیاری تخصصی در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ کاملا قانونی است.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/