دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 فروردين 1401 - 16:17
قالیباف:

مشکلات اقتصادی ناشی از حذف کردن مردم از اداره جامعه است/نیازمند مدیریت سایبرنتیکی هستیم

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اعتماد به سنت‌های الهی و مردم‌باوری دو سنجه مهم در مدیریت امور مختلف است و هر جا از این دو شاخص فاصله گرفته‌ایم در مسائل مختلف دچار مشکل شده‌ایم.
کد خبر : 650082
محمدباقر قالیباف



به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا به نقل از خانه ملت، محمدباقر قالیباف در دیدار اعضای ستاد مردمی کنگره ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی در مشهد با تأکید بر اینکه فرهنگ ایثار و شهادت، فرهنگ نجات‌بخش جامعه اسلامی است گفت: در گام دوم انقلاب اسلامی ضرورت عمق‌بخشی به فرهنگ ایثار و شهادت وجود دارد و باید این کار را به درستی انجام بدهیم، یعنی هم خوب کار کنیم و هم کار خوب انجام بدهیم.


وی با بیان اینکه چگونگی تحقق این دو موضوع یعنی کار خوب و خوب کار کردن در اتکا به سنت‌های الهی و مردم‌باوری است تصریح کرد: سنت‌های الهی و مردم‌باوری دو سنجه‌ای است که هر کجا از آن فاصله گرفتیم در هر موضوعی از مسائل بین‌المللی گرفته تا مسائل فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، محیط زیستی و نظامی دچار مشکل شده‌ایم و این را من به تجربه در مقاطع مختلف انقلاب از نوجوانی تاکنون دیده‌ام و وقتی مطالعه می‌کنیم هم می‌بینیم فرهنگ اسلام، مکتب قرآن و مکتب اهل بیت هم همین طور است.


قالیباف توضیح داد: باور و ایمان نداشتن به «من حیث لا یحتسب» یعنی خیلی اوقات ما کاری را انجام می‌دهیم که با عقل ابزاری محاسبات ما جواب نمی‌دهد و از آن کار دست می‌کشیم، اما اعتماد به سنت‌های الهی به این معناست که باور داشته باشیم که خداوند قادر است و همه چیز را او هدایت می‌کند، اساس پیروزی انقلاب اسلامی هم همین سنت‌های الهی بود، پیروزی در دفاع مقدس و حماسه مدافعان حرم براساس همین سنت‌های الهی بود.


وی تصریح کرد: در همین موضوع سوریه کار به جایی رسید که گلوله اسلحه تروریست‌ها به کاخ ریاست‌جمهوری سوریه برخورد می‌کرد، همه گروه‌ها از آمریکا تا داعش هم بودند ولی شهید سلیمانی و مدافعان حرم، کسانی که به تعبیر حضرت امام (ره) از پابرهنگان و دلسوخته اسلام و مکتب اهل بیت بودند از سراسر جامعه اسلامی با ساده‌ترین تجهیزات در برابر آن عظمت و قدرتی که هژمونی آمریکا و غرب داشتند ایستادند؛ آن هم در لحظاتی که امیدی به موفقیت نبود، در آن لحظه‌ای که به تعبیر سوره احزاب صف مؤمنین و کفار از هم جدا شد و در لحظه آخر همه چیز عوض شد و در کمتر از یک ماه تغییرات بزرگی در مقابله با تروریست‌ها ایجاد شد.


رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به دومین شاخص یعنی مردم‌باوری تأکید کرد: اگر ما احساس می‌کنیم اقتصادمان ضعیف است به این دلیل است که مردم را از اقتصاد حذف کرده‌ایم؛ اگر امروز در حوزه فرهنگ اثرگذار نیستیم به این دلیل است که کار را به مردم واگذار نکرده‌ایم در حالی که حفظ و تداوم انقلاب به دو شاخصه اعتماد به سنت‌های الهی و مردم‌باوری بستگی دارد.


قالیباف همچنین در بخش دیگری از سخنانش پس از تبیین دو شاخصه اساسی مورد نیاز تحقق کارآمدی در جامعه، اظهار کرد: به هر حال با اینکه باور ما عقلانیت متصل به وحی است و هرگز به عقلانیت ابزاری توجهی نداریم، اما درست عمل کردن، عقلانی عمل کردن و داشتن برنامه‌ریزی دقیق هم جزو الزامات کارآمدی و تحقق کارخوب و خوب کار کردن است.


وی با بیان اینکه ما امروز باید بفهمیم که اداره هرکاری ولو برگزاری کنگره شهدا که گرامیداشت یاد شهداست و اراده الهی پشتوانه آن است با رفتارهای مکانیکی و استاتیکی پیش نمی‌روند تأکید کرد: حتی با رفتارها و برنامه‌ریزی دینامیکی هم نمی‌شود کارها را دقیق و درست به پیش برد، بلکه امروز نیاز به یک فضای سایبرنتیکی در مدیریت داریم؛ حتی در برگزاری کنگره شهدا.


وی خطاب به اعضای ستاد مردمی کنگره ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی خاطرنشان کرد: فکر نکنید چون کار شهدا را انجام می‌دهید می‌توانید با هر رفتاری این کار را انجام بدهید؛ در حین اینکه اساس کار، سنت‌های الهی و مردم‌باوری است اما باید رفتار کاملا عالمانه وهوشمندانه داشته باشیم.


قالیباف با بیان اینکه امروز گفته می‌شود سرورهای اطلاعاتی و داده‌های دفاع مقدس هر روز گسترش پیدا کرده و بروزرسانی شده است این سؤال را مطرح کرد که «آیا جمع‌آوری داده‌ها ولو داده‌های با ارزش می‌تواند به خودی خود فرهنگ شهدا را حفظ کند» و گفت: قطعا این طور نیست. اگر این داده‌ها معطوف به هدف نباشد و آن را تبدیل به اهداف ویژه نکنیم از آن‌ها خروجی و نتیجه‌ای نگرفته‌ایم در حالی که انرژی گام دوم انقلاب همین داده‌هاست.


وی افزود: امروزه جوامع و کشورهایی که اعتقادی به فرهنگ اهل بیت و قرآن ندارند، با استفاده از ظرفیت‌های سایبرنتیکی در حوزه فرهنگی کار کرده‌اند که حتی برخی جوانان دهه هشتادی و دهه نودی ما را در فضای مجازی جذب خود کرده‌اند ولی ما از این ظرفیت سایبرنتیکی غافل هستیم.


رئیس مجلس در همین زمینه اضافه کرد: البته ما هم اقداماتی مثل افسران جنگ نرم را انجام می‌دهیم ولی چون ساختاری سخت و خشکی برای آن ایجاد می‌کنیم به نتیجه‌ای که می‌خواهیم نمی‌رسد؛ دلیل این اتفاق آن است که گرچه نیت الهی داریم و به سنت‌های الهی باور داریم اما مردم را حذف و تصور می‌کنیم یک جمع محدود می‌توانند برای همه مردم کاری انجام دهند در حالی که اشتباه می‌کنیم.


قالیباف اضافه کرد: اگر داده‌های فرهنگی خود را با استفاده از ابزار روز در بستر مردم و معطوف به هدف ارائه کنیم، هم عظمت فرهنگ خود را به همه جامعه ارائه می‌کنیم و هم اگر در جایی انحراف یا خطایی دیدیم، آن خطا در همان ساختار و سیستم قابل حل است.


وی تأکید کرد: من هم بیش از دیگران وظیفه و تکلیف خود می‌دانم که در این راه کمک و همراه شما باشم و امیدوارم بتوانیم با یک رفتار تشکیلاتی، منسجم و مردمی و با اتکا باورهایی که اشاره کردم، کارها را به درستی پیش ببریم.


رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: اوج موفقیت در فرهنگ ایثار و شهادت و اوج کمک به پویایی نظام ولایی، کارآمدی دین در اداره جامعه است و هر کاری انجام می‌دهیم باید معطوف به این هدف مهم باشد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب