دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 دی 1393 - 14:56
رئیس بخش جراحی پلاستیک و ترمیمی بیمارستان فارابی:

اختلال عملکرد و التهاب غدد میبومین شایع‌ترین بیماری پلک در جامعه است

رئیس بخش جراحی پلاستیک و ترمیمی بیمارستان فارابی گفت: اختلال عملکرد و التهاب غدد میبومین شایع‌ترین بیماری پلک در جامعه است که برای درمان بیمار باید به مدت ۶ ماه الی یکسال تحت نظر پزشک باشد.
کد خبر : 65

دکتر ابوالفضل کسایی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه پزشکی خبرگزاری آنا گفت: پلک از 7 الی 8 لایه از قبیل پوست، بافت چربی، عضلانی، همبند، ملتحمه ، عروق و ... تشکیل شده است که هر کدام از این لایه‌ها می‌تواند به بیماری‌های مختلفی مبتلا شوند.


وی MGD را یکی از بیماری‌های شایع پلک دانست و افزود: MGD مخفف Meibomian Gland Dysfunction است که این عارضه به‌نام Meibomian یا اختلال عملکرد غدد میبومین نامیده می‌شود.این غدد مسئول ترشح مایع چربی در چشم است که مانع تبخیر اشک می‌شود و در نتیجه منجر به مرطوب نگاه‌داشتن چشم می‌شود که اختلال در عملکرد این غدد باعث می‌شود که اشک سریع‌تر تبخیر شود و در نتیجه سطح چشم خشک و مستعد بیماری‌های فراوانی شود.


رئیس بخش جراحی پلاستیک و ترمیمی بیمارستان فارابی در ادامه تصریح کرد: اختلال در عملکرد غدد میبومین منجر به خشکی چشم، سوزش، تجمع بافت چربی در لبه پلک، التهاب و ... می‌شود. یکی از بیماری‌های شایع که بر اثر این اختلال ایجاد می‌شود شالازیون است.


کسایی درباره روش درمان MGD یا بلفاریت خلفی گفت: به این بیماران توصیه می‌شود لبه پلک خود را به صورت مرتب شست‌و‌شو دهند و همزمان با استفاده از کمپرس گرم با تجویز پزشک آنتی بیوتیک مصرف کنند.


وی افزود: برای درمان بلفاریت خلفی بیماران باید به مدت 6 ماه الی یکسال تحت نظر پزشک باشند و حتی پس از تکمیل دوره درمان نیز باید مجدد تحت نظارت باشند و شست‌و‌شو چشم را ادامه دهند.


انتهای پیام/




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب