معادله جدید انصارالله برای شکستن محاصره یمن/ یمنیها طعم تشنگی را به سعودیها میچشانند
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، روزنامه فرامنطقهای رأی الیوم در سرمقاله خود به موضوع حمله اخیر ارتش و کمیتههای مردمی یمن به عمق خاک عربستان پرداخت و نوشت: نیروهای انصارالله یمن بامداد یکشنبه مجموعهای از حملات را با موشکهای بالستیک و پهپاد به تأسیسات نفتی آرامکو و کارخانههای آبشیرینکن در ریاض، جازان و ینبع انجام دادند و موفق شدند تولید نفت را در این کشور بهویژه در شهر ینبع واقع در شمال دریای سرخ و ریاض، پایتخت عربستان هرچند موقت مختل کنند.
طبق این گزارش، زمان وقوع حمله نیز قابل توجه است؛ چه اینکه همزمان با آغاز هشتمین سالگرد آغاز جنگ ائتلاف سعودی، آمریکایی، اماراتی علیه یمن انجام شد. همچنین آن را میتوان پاسخی سریع به دعوت مشکوک عربستان برای شرکت در مذاکرات میان طرفهای مختلف یمنی ازجمله جنبش انصارالله دانست. سعودیها در تلاش هستند راهی مسالمتآمیز برای خروج از باتلاق یمن بیابند، اما انصارالله با رد این پیشنهاد ابتکارعمل را در دست خود گرفت.
حمله اخیر یمن باعث بحران اجتماعی در عربستان میشود
رأی الیوم مینویسد: مقامهای عربستان سعودی درحالی خواهان برگزاری نشست در ریاض و نه هیچ کشور بیطرف دیگر هستند که هفت سال جنگ علیه یمن را رهبری کردهاند. به تعبیر دیگر، پیشنهاد برگزاری نشست بهوسیله یک طرف مغرض دیکته و البته از زبان سعودیها بیان شده است و به عبارتی «دوست و دشمن آن را تعریف میکنند».
آنچه جایگاه انصارالله را تثبیت میکند، جلوگیری از پیشروی سعودیها بهسمت بندر الحدیده، سیطره آنها بر دریا و بستن بنادر و فرودگاههای اصلی است
این روزنامه عربزبان در گزارش خود آورده است: هدف قرار دادن تأسیسات نفتی آرامکوی عربستان با موشکهای بالستیک و پهپادها چیز جدیدی نیست، اما آنچه در حملات اخیر جدید و خطرناک مینماید، این است که برای نخستینبار از آغاز جنگ، یک کارخانه آبشیرینکن در شهر جیزان هدف قرار گرفت.
رأی الیوم افزود: ضربهزدن به پالایشگاههای نفت یا نیروگاههای گاز ممکن است بهطور مستقیم بر بازده مالی خزانهداری عربستان تأثیر بگذارد، اما ضربه زدن به کارخانههای نمکزدایی که یکی از منابع اصلی تأمین آب شیرین بیش از ۲۵ میلیون سعودی و ساکنان آن است، به بحرانهای بزرگ اجتماعی منجر خواهد شد که اعتراض و ناآرامی را در کل پادشاهی عربستان گسترش خواهد داد.
به نوشته این روزنامه عربزبان، جهش کیفی قابل توجه در حملات یمنیها با هدف شکستن سریع و عملی محاصره تحمیل شده بهوسیله عربستان و متحدانش علیه بیش از ۲۰ میلیون یمنی انجام شد، محاصرهای که امرار معاش آنها را فلج کرده است، زیرا برق، آب و امکانات رفاهی وجود ندارد و مردم یمن از امکانات اولیه زندگی محروم هستند.
بیشتر بخوانید:
یحیی سریع: مرحله دوم عملیات نظامی خود را آغاز کردیم
مخالفت انصارالله با پیشنهاد برگزاری مذاکرات صلح در ریاض
رأی الیوم نوشت: آنچه جایگاه انصارالله که دولت نجات ملی آن کنترل صنعا، پایتخت و بیشتر شهرهای شمالی یمن را در دست دارد تثبیت میکند، جلوگیری از پیشروی سعودیها بهسمت بندر الحدیده، سیطره آنها بر دریا و بستن بنادر و فرودگاههای اصلی است. نارضایتی گسترده مردم یمن از عملکرد مزدوران سعودی نیز باعث شده است آنها جای پای محکمی در نواحی مرکزی و جنوب یمن نداشته باشند.
در ادامه این گزارش آمده است: یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن وعده داد در روزهای آینده برای شکستن محاصره حملات خاصی علیه اهداف حساسی که کمتر مورد توجه سعودیهاست، انجام دهد. به نظر میآید یمنیها در آستانه ورود جنگ به هشتمین سال خود معادله جدیدی را رقم زدهاند که عنوان آن «حمله به آبشیرینکن ها برای شکستن محاصره یمن» است.
حمله انصارالله به اهداف حساس سعودیها
رأی الیوم نوشت: اگر چنین معادلهای رقم بخورد بسیار خطرناک است، زیرا بیشتر شهرهای عربستان به ذخایر کارخانههای آبشیرینکن این کشور وابسته هستند. در عربستان دهها دستگاه آبشیرینکن وجود دارد و درصورت خسارت وارد شدن به آن، هیچ جایگزین دیگری برای تصفیه و شیرین سازی آب وجود ندارد. سالها پیش در دهه ۷۰ قرن گذشته بحث انتقال ذخایر یخ یخچالهای قطب شمال به عربستان بهوسیله شاهزاده محمد الفیصل ارائه شد که بینتیجه ماند.
این گزارش میافزاید: نکته قابل توجه اینکه بیشتر موشکهای بالستیک بالدار و پهپادهای شرکتکننده در آخرین حمله به اهدافی در عمق خاک عربستان، به استثنای یک موشک و پنج فروند پهپاد، بهوسیله سامانههای پدافندی عربستان رهگیری نشدند. بیانیه رسمی ائتلاف سعودی به این معنی است که آنها قصد دارند در ضربهزدن به اهداف خود مرموز و پیچیده عمل کنند.
انصارالله یمن کاری کردهاند که برای نخستینبار از آغاز جنگ، ممکن است حکام آلسعود زودتر به فکر راهحل سیاسی بیفتند
رأی الیوم در بخش پایانی گزارش خود مینویسد: تغییر سیاست ناگهانی و جدید در حملات انصارالله با هدف ایجاد بحران آب در پادشاهی عربستان و شاید بعداً در امارات، خود را در هدف قرار دادن نیروگاههای نمک زدایی نمایان کرده است؛ موضوعی که میتواند منشأ نگرانیهای بیسابقه سعودیها باشد. مقامهای سعودی کاری کردهاند در هر خانهای در عربستان حرف از جنگ یمن باشد. حال برای نخستینبار از آغاز جنگ، ممکن است حکام آلسعود زودتر به فکر راهحل سیاسی بیفتند که برجستهترین آن رفع محاصره است.
این روزنامه عربزبان نوشت: درباره یمن، آتشبس همهجانبه و غرامت یا حرکت به سمت گزینه دیگر، یعنی گسترش دایره جنگ تا اهداف غیرنظامی و اقتصادی متصور است. همانطور که یک منبع عالیرتبه یمنی گفت و با قطعیت نتیجه گرفت، مردم یمن پس از امروز بهتنهایی گرسنه و تشنه نخواهند بود.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/